Είναι υποχρεωτικό να ανατρέχετε στην Αυστραλία;

Η κατάρρευση είναι ακόμα αρκετά επίμαχο ζήτημα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία . Δεδομένου ότι η απόρριψη είναι ένα έθιμο που δεν έχει ακόμη αποσυρθεί πραγματικά στις περισσότερες αγροτικές περιοχές, μόνο οι επιχειρήσεις που επιλέγονται σε μητροπολιτικές τοποθεσίες έχουν αρχίσει να υιοθετούν αυτήν την πρακτική.

Επομένως, το ερώτημα είναι, ως επισκέπτης, να σας συμβουλεύουμε για καλή εξυπηρέτηση; Ποιο είναι το κοινό ποσό και γενικεύουν οι άνθρωποι;

Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες

Το πρόβλημα στην Αυστραλία είναι ότι δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες που θα ακολουθήσουν.

Ένα άτομο θα σας δώσει μια εντελώς διαφορετική απάντηση σε μια άλλη. Αυτό, με τη σειρά του, καθιστά κάπως δύσκολο να εκτιμηθεί αν ένα εστιατόριο, πόσο μάλλον οι σερβιτόροι στο εστιατόριο, αναμένουν μια συμβουλή που πρέπει να δοθεί.

Γενικά, οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί λένε ότι η ανατροπή δεν είναι μόνο περιττή, αλλά και μια πρακτική που πρέπει να αποφεύγεται, δεδομένου ότι ενθαρρύνει το προσωπικό εξυπηρέτησης να δίνει μεγαλύτερη προσοχή σε εκείνους που φαίνονται σαν «καλοί ανατρεπόμενοι» ή έτσι το επιχείρημα πηγαίνει.

Με τους Αυστραλούς εργαζόμενους που λειτουργούν σε παραδοσιακές βιομηχανίες υπηρεσιών ήδη λαμβάνουν επαρκή αμοιβή, δεν υπάρχει σίγουρα καμία ανάγκη για υποχρεωτική ανατροπή. Στην πραγματικότητα, μπορεί να φαίνεται υπερβολικό. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της Αυστραλίας στον τομέα του τουρισμού και των λοιπών υπηρεσιών, λόγω του αυστραλιανού νόμου, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να επιβάλουν υποχρεωτική συμβουλή.

Εξαιτίας αυτού, είναι σαφές να βλέπουμε γιατί η πρακτική της ανατροπής δεν έχει ακόμα να έχει διακριτικούς κανόνες και κανονισμούς. Από πολλές απόψεις, η απόρριψη είναι σχετικά καινούργια και έχει καταρρεύσει από εκείνους που προέρχονται από τις κοινωνίες «ανατροπής», ιδιαίτερα τους Αμερικανούς.

Έτσι ... Θα έπρεπε να συμβουλεύετε;

Αν είχατε μια υπέροχη γευστική εμπειρία και ένα διακομιστή που αισθάνεστε αξίζει, αφήστε με κάθε τρόπο μια άκρη. Αλλά μην αισθάνεστε εξ αποστάσεως την υποχρέωση να κάνετε συμβουλές κάθε φορά που αλληλεπιδράτε με έναν εξυπηρετητή αναμονής.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια νέα πρακτική, δεν θεωρείται ακατάλληλη αν επιλέξετε να μην κάνετε συμβουλές.

Αν βρίσκεστε σε μια δημοφιλή περιοχή τουριστικού προορισμού, αναμένεται να επισκεφθείτε εστιατόρια, εστιατόρια ταξί και ξενοδοχεία που μεταφέρουν τις αποσκευές σας στο δωμάτιό σας ή να σας εξυπηρετήσουν με άλλο τρόπο.

Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, στις περιοχές των πόλεων του Σίδνεϊ ή της Μελβούρνης και στις περιοχές που προσανατολίζονται προς τους επισκέπτες, όπως το The Rocks και το Darling Harbour στο Sydney και το Southbank και το Docklands στη Μελβούρνη. Το δίλημμα προσπαθεί να καταλάβει πού, και πότε, πρέπει ή δεν πρέπει να συμβουλεύετε.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, πηγαίνετε με το έντερο. Εάν απολαύσατε το γεύμα σας και ο σερβιτόρος σας ήταν υπέροχος, στρέψτε το λογαριασμό σας μέχρι τα πλησιέστερα $ 10. Εάν ο οδηγός ταξί σας έδωσε κάποιες εξαιρετικές συμβουλές για το αυτοκίνητό σας από το αεροδρόμιο, δώστε του ένα επιπλέον $ 5. Δεν πρόκειται ποτέ να βλάψετε τα συναισθήματα κανενός με την απόρριψη, αλλά ποτέ δεν αισθάνεται όπως είναι αναμενόμενο, είτε.

Πόσο συμβουλές

Ταξί: Είτε βρίσκεστε σε μια μεγάλη μητροπολιτική περιοχή είτε σε μια περιφερειακή πόλη, είναι πάντα ευπρόσδεκτη μια μικρή απαλλαγή. Το πολύ 10 τοις εκατό του ναύλου πρέπει να είναι περίπου σωστό. Στην πραγματικότητα, αν πάρετε αλλαγή από τα χρήματα που παραδίδετε στον οδηγό για το εισιτήριό σας, η μικρή αλλαγή στα κέρματα είναι αρκετά συχνά επαρκής.

Εστιατόριο σερβιτόροι: Ανάλογα με την περιοχή και τον τύπο του εστιατορίου, και πάλι μια άκρη όχι περισσότερο από 10 τοις εκατό θα πρέπει να αρκεί αν είστε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία.

Συνήθως μια τυπική συμβουλή για ένα πρότυπο γεύμα είναι περίπου $ 5 ανά άτομο, εφόσον έχετε εξαιρετική εξυπηρέτηση. Εάν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο με περισσότερα εστιατόρια, μπορεί να δοθεί μεγαλύτερη συμβουλή.

Υπηρεσία δωματίου του ξενοδοχείου: Για εκείνους που φέρνουν τις αποσκευές σας στο δωμάτιό σας, ένα έως δύο δολάρια ανά κομμάτι αποσκευών είναι άφθονο. Για όσους φέρνουν παραγγελίες φαγητού ή ποτού σε υπηρεσία δωματίου, μια μικρή δωρεά από δύο έως πέντε δολάρια είναι επίσης αρκετή.

Για την εξυπηρέτηση του ξενοδοχείου , μια τυπική συμβουλή $ 5 θεωρείται αποδεκτή. Για τους κομμωτές, τους μασέρ και τους μασέρ, τους εκπαιδευτές γυμναστικής και άλλους προσωπικούς παροχείς υπηρεσιών, η ανατροπή εξαρτάται πραγματικά από το πόση αξία αξίζει η υπηρεσία για εσάς πάνω από το κανονικό κόστος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών σπάνια λαμβάνουν συμβουλές ώστε οτιδήποτε προσφέρετε θα είναι ευχαριστημένα αποδεκτό.

> Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τη Sarah Megginson .