Πώς να δείτε το Σίδνεϊ σε μια μέρα

Το Σίδνεϊ είναι η μεγαλύτερη και πιο πολυσύχναστη πόλη της Αυστραλίας και παρόλο που υπάρχουν τόσα πολλά να κάνουμε και να δούμε σε αυτό το θεαματικό κομμάτι του κόσμου, ο κατάλογος αυτός αποσκοπεί στην κοπή του στα βασικά!

Είτε είστε πιεσμένοι για το χρόνο ή κάνετε μια γρήγορη στάση pit, εδώ είστε τελικός οδηγός για να απολαύσετε τα αξιοθέατα του κέντρου της πόλης του Σίδνεϊ.

Αλλά μην αισθάνεστε άσχημα εάν κάτι εκπληκτικό τραβήξει την προσοχή σας και απορροφά τον χρόνο σας, καθώς αυτό είναι μέρος της διασκέδασης!

Αν προσπαθήσουμε να δούμε όλο το Σύδνεϋ σε μια μέρα, συνιστούμε να βασίζεστε στις δημόσιες συγκοινωνίες σε αντίθεση με την οδήγηση, καθώς η κυκλοφορία μπορεί να γίνει έντονη και η στάθμευση μπορεί να είναι αδύνατη - καθώς και δαπανηρή - για να την βρείτε.

Δυσκολία: Μέσος όρος
Χρόνος που απαιτείται: 14 ώρες
Εδώ είναι πώς:

1. Ξεκινήστε από την Όπερα του Σίδνεϊ.

Η Όπερα του Σίδνεϊ είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας μέσω του Σίδνεϊ. Με την αστρική θέα στο λιμάνι και τις δεκάδες ευχάριστες καφετέριες μέσα και γύρω από αυτό το ορόσημο - είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

2. Περπατήστε μέσω του East Circular Quay στο τερματικό σταθμό / τερματικό σταθμό των πορθμείων στο Circular Quay.

Ταξιδεύοντας με πλοίο παράλληλα με την πόλη είναι ο ιδανικός τρόπος για να δείτε την πόλη σε μια ηλιόλουστη μέρα. Όπως τα κύματα σας φέρνουν μαζί σας, είναι μια ιδανική ευκαιρία να βγείτε έξω από την κάμερα και να τραβήξετε κάποιες εαυτούς.

3. Προχωρήστε βόρεια στην περιοχή The Rocks, περνώντας από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εάν το επιθυμείτε.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MCA) είναι ο κόμβος των σύγχρονων καλλιτεχνών της Αυστραλίας με τον καλύτερο τρόπο.

Παρουσιάζοντας τις ικανότητές τους μέσω αμέτρητων πλατφορμών, το MCA είναι ο τόπος για τους λάτρεις της τέχνης.

4. Επισκεφθείτε το Κέντρο επισκεπτών του Σίδνεϊ για χάρτες και καθοδήγηση και απολαύστε το χρόνο σας στο The Rocks.

Επισκεπτόμενοι αυτό το κέντρο πληροφοριών, μπορείτε να μάθετε όλα σχετικά με τα διαφορετικά μέρη που μπορείτε να δείτε και να εξερευνήσετε σε αυτή την πλούσια ιστορική περιοχή, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας προσαρμόζοντας το ταξίδι σας.

5. Backtrack να κυκλική αποβάθρα και να προχωρήσει ανατολικά στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους.

Το περπάτημα μέσα από τους βοτανικούς κήπους είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Εδώ μπορείτε να εξερευνήσετε τη φυσική ομορφιά που προσφέρει ο κήπος και να απολαύσετε τη φύση.

6. Συνεχίστε μέσω του Τομέα στην Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι τέχνη και τάξη ενσαρκωμένη. Με μεγάλους χώρους, ένδοξα έργα τέχνης από όλες τις σχολές τέχνης και κατάστημα δώρων δολοφόνων, η γκαλερί τέχνης της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι ένα μεγάλο χαρακτηριστικό.

7. Σταματήστε το γεύμα στο Gallery ή προχωρήστε δυτικά στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας, στο Hyde Park και στο War Memorial του Σίδνεϊ.

Πετάξτε από αυτήν την περιοχή και αρπάξτε ένα γρήγορο δάγκωμα για να αναζωογονήσετε τον εαυτό σας. Όταν στο Hyde Park είστε υποχρεωμένοι να βρείτε κάτι κοντά που θα κάνει το στομάχι σας χαμόγελο? υπάρχουν εστιατόρια που βρίσκονται κοντά στο CBD ή μπορείτε να αναδυθείτε στην αγορά τροφίμων του David Jones και να δημιουργήσετε το δικό σας πικνίκ για να απολαύσετε τον ήλιο στο Hyde Park.

8. Περιηγηθείτε μέσα από τα κεντρικά καταστήματα Sydney στις οδούς Elizabeth, Castlereagh, Pitt ή George.

Τα καταστήματα γύρω από το κεντρικό Σίδνεϊ είναι κάθε τόσο φανταστικά όπως θα περίμενε κανείς σε αυτή την κοσμοπολίτικη πόλη! Το μεγαλείο της περιοχής δημιουργεί μια θαυμάσια ατμόσφαιρα για να ψωνίσει.

9. Στον Πύργο του Σίδνεϊ, 100 Market St, ανεβείτε στο κατάστρωμα παρατήρησης για πανοραμική θέα στην πόλη.

Το κατάστρωμα παρατήρησης της πόλης σας δίνει μια άποψη του πτηνού της πόλης του Σίδνεϊ.

Έτσι, εκεί που το έχετε, αυτός είναι ο βασικός οδηγός για όποιον είναι στραμμένος για το χρόνο. Αυτό είναι το Σίδνεϊ με λίγα λόγια - και τι ήταν μια κόρη!

Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τη Sarah Megginson .