Η κυλιόμενη σκάλα κυλιόμενου επιπέδου στο Χονγκ Κονγκ - η μεγαλύτερη στον κόσμο

Ίσως ένα από τα πιο περίεργα αξιοθέατα της πόλης, η κυλιόμενη σκάλα στο Χονγκ Κονγκ χρησιμοποιείται για τη μεταφορά χιλιάδων εργαζομένων μεταξύ της κοινότητας των υπνοδωματίων Mid-Levels και του κεντρικού Χονγκ Κονγκ. Χτισμένο το 1994, η κυλιόμενη σκάλα στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ μεταφέρει σήμερα πάνω από 60.000 άτομα την ημέρα.

Η κυλιόμενη σκάλα είναι το δικό του κομμάτι του Futurama του Χονγκ Κονγκ, ανυψωμένο πάνω από το επίπεδο του δρόμου και καλυμμένο. επιτρέπει τη μεταφορά εργαζομένων από τα κρεβάτια τους στα γραφεία τους και πάλι πίσω.

Αυτό είναι το Χονγκ Κονγκ στο πιο μοντέρνο και αποτελεσματικό του. Από τις 6 π.μ. - 10 π.μ. η κυλιόμενη σκάλα κινείται προς τα κάτω και στη συνέχεια ανηφορίζει από τις 10.15 π.μ.-12 π.μ. Το πλήρες σύστημα διαφόρων κυλιόμενων σκαλοπατιών διαρκεί 800 μέτρα και ανεβαίνει συνολικά 135 μέτρα, μερικές από τις αναχωρήσεις μπορεί να είναι πολύ απότομες.

Στο δρόμο προς τα πάνω θα περάσετε από την ακμάζουσα συνοικία Soho , γεμάτη με εστιατόρια και μπαρ. Κατά τη διάρκεια του βράδυ, η κυλιόμενη σκάλα buzzes με ζευγάρια και ομάδες που κερδίζουν και φαγητό. Η κυλιόμενη σκάλα φτάνει σε τρία επίπεδα σε σημεία και προσφέρει υπέροχη θέα προς τα κάτω στις υγρές αγορές και dai pai dongs παρακάτω. Στο τέλος της γραμμής, θα πάρετε επίσης να δείτε τη ζούγκλα των ουρανοξύστες κατοικιών σε Mid-Levels, τα προτιμώμενα σπίτια διαμονής για expats. Υπάρχουν αρκετοί κόμβοι κατά μήκος της διαδρομής, που σημαίνουν ότι μπορείτε να σταματήσετε και να πάρετε μερικές ασκήσεις από τα αξιοθέατα παρακάτω.

Η κυλιόμενη σκάλα τρέχει από την οδό Des Voeux Road, από την κεντρική οδό προς τον κεντρικό δρόμο σε μεσαία επίπεδα. Υπάρχουν πολλές εισόδους και εξόδους σε όλο το Soho και NoHo.

Το σύστημα είναι δωρεάν και διαρκεί περίπου 25 λεπτά μονόδρομα . Να είστε βέβαιος να κρατήσει δεξιά, καθώς ο χρόνος πεινασμένοι Χονγκ Κονγκέρ έχουν λίγη υπομονή με τους περιπλανώμενους τουρίστες.