Φύκια, λουτρά και προσώπου

Πώς να αξιοποιήσετε την θεραπευτική δύναμη των φυκιών

Τα φύκια εμφανίζονται σε πολλές θεραπείες σπα, που περιλαμβάνουν περιποιήσεις σώματος , υδροθεραπευτικά λουτρά και περιποιήσεις προσώπου , λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων: σύσφιξη, τόνωση, ενυδάτωση και ενυδάτωση για το δέρμα, καθώς και συνολική αποτοξίνωση του σώματος.

Τα φύκια είναι πλούσια σε θρεπτικά μέταλλα όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο φωσφόρος και τα ιχνοστοιχεία, όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και το ιώδιο, τα οποία μπορούν να απορροφηθούν μέσω του δέρματος.

Είναι ένας ευρύς όρος για όλα τα θαλάσσια φυτά που ζουν στα ύδατα του πλανήτη, από τα μικροσκοπικά φύκια έως τις τεράστιες κλίνες φυκιών. Διαφορετικοί τύποι θαλάσσιων φύλλων έχουν διαφορετικές ιδιότητες.

Στα ιαματικά λουτρά, τα φύκια έρχονται συνήθως με τη μορφή μικροποιημένων φυκών, τα οποία παράγουν ορυκτά σε πιο συμπυκνωμένες μορφές. Τα οφέλη από τα φύκια είναι πολλά: αναζωογονεί τα κύτταρα, τα οποία έχουν ισχυρό αντιγηραντικό αποτέλεσμα. Είναι αντιφλεγμονώδες, το οποίο είναι ιδιαίτερα καλό για το ευαίσθητο δέρμα. και βοηθά στην ενυδάτωση και ενυδάτωση του δέρματος.

Αλλά τα φύκια διεγείρουν επίσης το μεταβολισμό του οργανισμού, που επιταχύνει τη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού . Γι 'αυτό και διαθέτει λουτρά υδροθεραπείας, περιποιήσεις σώματος και κυτταρίτιδα. Μερικοί άνθρωποι απορρίπτουν ολόκληρη την έννοια των θεραπειών που υποστηρίζουν την αποτοξίνωση, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ να αποκτήσω ένα λουτρό υδροθεραπείας με φύκια, το οποίο τόνωσε το λεμφικό σύστημα μου μετά από μια νύχτα με πάρα πολύ πλούσιο φαγητό και κρασί.

Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο καλύτερα αισθάνθηκα μετά.

Τα φύκια στο σπα

Είναι πιθανό να βρείτε πολλές θεραπείες με βάση τα φύκια και περιποίηση προσώπου στα ιαματικά λουτρά, ειδικά όταν βρίσκονται στον ωκεανό. Κάθε σπα σαν μια γραμμή που βοηθάει να πει την ιστορία της. Για παράδειγμα, OH! Το Spa στο The Ocean House στο Watch Hill της Ρόουντ Άιλαντ μεταφέρει το Phytomer και το Osea, και τα δύο παρασκευάζονται με θαλάσσια συστατικά.

Η Γαλλία είναι γνωστή για τα "ιαματικά λουτρά" της, τα οποία προσφέρουν θαλασσοθεραπεία , τη θεραπευτική χρήση του θαλασσινού νερού. Βρίσκεται κατά μήκος της ακτής της Britanny και της Γαλλικής Ριβιέρας, τα ιαματικά λουτρά της θαλασσοθεραπείας αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής παράδοσης της ιαματικής λουτροθεραπείας για την αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας σας. Το Sofitel Thalassa Quiberon στη Βρετάνη είναι το μεγαλύτερο κέντρο θαλασσοθεραπείας στον κόσμο, με πισίνες ολυμπιακού μεγέθους γεμάτες με θαλασσινό νερό και αδιάβροχα περιβόλια. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Αμερική. Εδώ παρακάμπτουμε το θαλασσινό νερό και βγάζουμε τα φύκια μας σε μορφή μικροσκοπικού φύκια, που εφαρμόζεται στο σώμα μέσω διαφόρων προϊόντων.

Γιατί τα θαλασσινά είναι τόσο καλά για τις θεραπείες Spa;

Υπάρχει μια μακρά παράδοση της θάλασσας που συνδέεται με την καλή υγεία, και η σύγχρονη έρευνα έχει επιβεβαιώσει πολλά από αυτά που οι άνθρωποι γνώριζαν διαισθητικά. Το πλάσμα (διαυγές μέρος του αίματός μας) έχει συγκέντρωση αλατιού και άλλων ιόντων που είναι παρόμοια με το (αραιωμένο) θαλασσινό νερό. Είναι σαν να περπατάμε με τον δικό μας ιδιωτικό ωκεανό. Δεδομένου ότι τα θαλάσσια φυτά αποκτούν τις θρεπτικές τους ουσίες από το θαλασσινό νερό, είναι συγκεντρωμένες αποθήκες όλων των στοιχείων που βρίσκονται στη θάλασσα.

Η σκέψη πίσω από τη θεραπεία θαλασσοθεραπείας και φυκιών είναι ότι επειδή τα ανθρώπινα σώματα μας είναι τόσο φυσικά παρόμοια με τον ωκεανό, μπορούν να "αναγνωρίσουν" και να καταλάβουν ευκολότερα τα ωφέλιμα ορυκτά και ιχνοστοιχεία στο θαλασσινό νερό και τα φύκια.

Κατά τη διάρκεια περιτυλίξεων και λουτρών από φύκια, μεταλλικά στοιχεία όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, το σελήνιο, το ιώδιο και το ασβέστιο μαζί με ιχνοστοιχεία περνούν μέσα από το δέρμα, remineralizing το σώμα μας και rebalancing εσωτερική χημεία μας.

Παραδείγματα θεραπειών σπα με θαλάσσια φύκια περιλαμβάνουν λουτρά από φύκια, όπου προστίθενται στο νερό νερό με μικροσκοπικές φυσαλίδες λαμαρίνας για να τονώσουν το δέρμα και να αναπληρώσουν τα βασικά στοιχεία. Σε φυλλώματα φυκιών, εφαρμόζεται μια ζεστή, παχιά κρέμα στο σώμα σας, συνήθως μετά από μια απολέπιση όπως απολέπιση σώματος ή βούρτσισμα σώματος. Είστε τυλιγμένοι σε πλαστικό και μια ζεστή κουβέρτα ή πετσέτα για περίπου είκοσι λεπτά, μετά από το οποίο μπορείτε ντους όλα σε ένα ντους stand-up ή σε ένα τραπέζι με ένα ντους Vichy .

Τα οφέλη είναι πολυάριθμα: τα φύκια διεγείρουν το μεταβολικό σας σύστημα, remineralizes το σώμα σας και καταπραΰνει το δέρμα σας.

Τα περιδινητικά φυλλώματα και οι θεραπείες μπάνιου είναι επίσης ανεκτίμητα για την παροχή αποτοξίνωσης. Τα επίπεδα μαγνησίου και ασβεστίου των φυκιών προάγουν την εξάλειψη παγιδευμένων υγρών και τοξινών που προκαλούν φλεγμονή και συμβάλλουν στην κυτταρίτιδα. Οι θεραπείες φυκιών βελτιώνουν επίσης την κυκλοφορία του μυκο-τριχοειδούς ώστε να φέρονται φρέσκα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στους επηρεαζόμενους ιστούς. Το αποτέλεσμα είναι πιο υγιεινά κύτταρα και πιο ομαλό και σταθερό δέρμα.

Θα σας προσφέρω μια λέξη της προσοχής: ρωτήστε το spa τι προϊόν χρησιμοποιείται, στη συνέχεια, ελέγξτε τα συστατικά online. Για περιποιήσεις σώματος φυκιών, πολλά ιαματικά λουτρά χρησιμοποιούν ένα έτοιμο προϊόν από την Amber που χρησιμοποιεί εκχυλίσματα φυκιών και γαλλική πράσινη άργιλο μαζί με συνθετικά συστατικά, όπως στεατικό PEG-100, διμεθικόνη και παραμπένες. Αν αυτό είναι αυτό που χρησιμοποιούν, θα περάσω. Στην περίπτωση, θα προτιμούσα να έχω ένα λουτρό με φύκια.

Πώς να κάνετε Harness Η δύναμη των φυκιών στο σπίτι

Υπάρχουν πολλές ποιοτικές θαλάσσιες γραμμές με βάση το σώμα και το δέρμα που μεταφέρονται σε ιαματικές πηγές. Γι 'αυτό βρίσκεται σε πολλές κορυφαίες γραμμές φροντίδας του σώματος και του δέρματος, όπως THALGO, Phytomer, και Creme de La Mer από τη Γαλλία. Osea και Spa Technologies στις ΗΠΑ, Babor από τη Γερμανία. και VOYA από την Ιρλανδία. Ένας τρόπος να πειραματιστείτε με την θεραπευτική δύναμη των φυκιών είναι να πάρετε περιποιήσεις προσώπου και σώματος σε ιαματικές πηγές που φέρουν μία από αυτές τις γραμμές.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα προϊόν απευθείας από την εταιρεία και να δείτε πώς σας αρέσει. Όλες αυτές οι γραμμές έχουν τόσο προϊόντα φροντίδας του δέρματος όσο και προϊόντα περιποίησης σώματος, αλλά εδώ υπάρχουν κάποιες προτάσεις για το πού να ξεκινήσετε.

Αίσθηση της φύσης των θαλασσινών

Υπάρχουν περίπου 30.000 είδη φυκιών που χωρίζονται σε οικογένειες ανάλογα με τα χρώματα τους: καφέ, πράσινο, κόκκινο, μπλε-πράσινο και λευκό. Τα διαφορετικά χρώματα τους αντικατοπτρίζουν το διαφορετικό είδος φωτός που θα απορροφήσουν άμεσα για τη φωτοσύνθεση, που υπαγορεύει πόσο βαθιά ή πόσο κοντά στην επιφάνεια αναπτύσσονται γενικά.

Σύμφωνα με τον Dan Fryda, ιδρυτή και πρόεδρο της Spa Technologies, οι διάφοροι τύποι θαλάσσιων φυκιών έχουν διάφορες ιδιότητες:

Brown Algae: Η πιο re-mineralizing οικογένεια των φυκών και παραδοσιακά χρησιμοποιείται σε αδυνάτισμα και αναζωογονητικά προγράμματα. Τα φύκια Laminaria είναι τα πλουσιότερα σε ιχνοστοιχεία καθώς και σε β-καροτένιες, βιταμίνες Β και Β. Επιπλέον, το 50 τοις εκατό του όγκου του είναι στη μορφή βλεννο-πολυσακχαριτών όπως το αλγινικό οξύ, η φουκοϊδάνη, το laminaran και η μαννιτόλη - όλα τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες.

Κόκκινα φύκια: Πλούσια σε αμινοξέα, φυλλικό οξύ και βλεννοπολυσακχαρίτες για την ευαίσθητη επεξεργασία του ευαίσθητου δέρματος. Τα κόκκινα άλγη είναι πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως τα έλαια ωμέγα-3 και ωμέγα-6 που είναι συνήθως διαθέσιμα από τα ψάρια, καθώς και τα γάμμα-λινολεϊκά και αραχκαδονικά φάρμακα.

Πράσινα φύκια: Η περιεκτικότητά του σε ανόργανα συστατικά είναι ασθενής σε σύγκριση με τα καφέ και τα κόκκινα άλγη και ως εκ τούτου δεν χρησιμοποιείται ευρέως σε θεραπείες με θάλσα και πηγή βιταμίνης C και χλωροφύλλης. , αλλά προσελκύουν περισσότερη προσοχή στη φροντίδα του δέρματος.

Γαλάζια πράσινα φύκια: Συμπυκνωμένα σε αμινοξέα, μπλε-πράσινα φύκια όπως η σπιρουλίνα προσθέτουν μια αφθονία χλωροφύλλης και ιχνοστοιχείων για την τόνωση του κυτταρικού μεταβολισμού. Είναι ο φυσικός τρόπος να παράσχετε λαμπερό χρώμα στα προϊόντα μπάνιου με φύκια.

Λευκά φύκια: Ένα μοναδικό είδος στο ότι αυτά τα φύκια αναπτύσσουν ένα φυσικό κέλυφος ασβεστίου-μαγνησίου. Τα λευκά φύκη, όπως το ασβεστολιθικό Lithothamnium, καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα καθώς και βοηθούν στην αποστράγγιση της υπερβολικής κατακράτησης του νερού και της κατακράτησης νερού. Εξαιρετική σε συνδυασμό με τα καφέ-πράσινα φύκια στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Επειδή όλα τα φύκια δεν είναι όμοια, δεν αρκεί μια γραμμή φροντίδας του δέρματος να βάζει "φύκια" στην ετικέτα ή στο προϊόν. Πρέπει να είναι τα σωστά φύκια, στα σωστά ποσά, για το σωστό σκοπό.