Πώς να επιλέξετε το σωστό Detox Spa

Τα προγράμματα αποτοξίνωσης Spa προσπαθούν να απομακρύνουν το σώμα από το περιβάλλον και τις διατροφικές τοξίνες για να προωθήσουν την υγεία. Οι άνθρωποι που αποτοξινώνουν τα ιαματικά λουτρά γενικά χάνουν βάρος, κερδίζουν ενέργεια και γίνονται πιο ήρεμοι. Αλλά δεν είναι όλα τα προγράμματα αποτοξίνωσης όμοια, οπότε κάνετε την έρευνά σας για τα καλύτερα spas detox για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το σωστό πρόγραμμα detox για εσάς.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι σημαίνουν τα ιαματικά λουτρά όταν μιλάνε για την αποτοξίνωση του σώματος.

Η αποτοξίνωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπερβολικά ως λέξη buzz ... και πολλοί γιατροί απορρίπτουν την ιδέα της αποτοξίνωσης εντελώς. Αλλά έχει μεγαλύτερη λογική αν σκέφτεστε για τέσσερα είδη τοξικότητας, και πώς τα αποτοξίνωση σπα τους στοχεύουν.

1) Τα απόβλητα του σώματος στοχεύουν μέσω θεραπειών που υποστηρίζουν τα συστήματα αποτοξίνωσης του οργανισμού. Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν υδροθεραπεία του παχέος εντέρου και βότανα από βότανα, τα οποία καθαρίζουν το παχύ έντερο, μαζί με αποτοξινωτικές θεραπείες spa όπως μασάζ λεμφικού αποστράγγισης και περιτυλίγματα σώματος. Η ιδέα εδώ είναι ότι βοηθάτε το σώμα σας να εκκρίνει τα απόβλητα με ασφαλή τρόπο που σας αφήνει να νιώσετε καλύτερα.

2) Οι τοξίνες της διατροφής όπως το αλκοόλ, η καφεΐνη και η λευκή ζάχαρη αφαιρούνται. Οποιοσδήποτε spa προορισμού θα σας βοηθήσει να προσθέσετε υγιή φρούτα και λαχανικά και να κόψετε τα τρόφιμα ανθυγιεινά, αλλά τα αληθινά ιαματικά λούτρινα εξειδικεύονται στη νηστεία χυμών και σε άλλα προγράμματα που αποσκοπούν να δώσουν στο πεπτικό σας σύστημα ένα διάλειμμα.

3) Οι ψυχολογικές τοξίνες όπως το άγχος και η ανησυχία αντιμετωπίζονται με διαλογισμό, γιόγκα και άλλες τεχνικές που σας βοηθούν να αλλάξετε αρνητικές ψυχικές συνήθειες.

4) Οι πιο δύσκολες τοξίνες στο σώμα μας για να ξεφορτωθούν είναι οι περιβαλλοντικοί ρύποι και οι χημικές ουσίες που εισέρχονται μέσω της διατροφής (φυτοφάρμακα, υδράργυρος στα ψάρια, μαγειρικά σκεύη με χημική επάλειψη, πόσιμο νερό κλπ.) Και τον τρόπο ζωής , οικιακές έπιπλα με χημικά, κλπ.). Αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν σε ιαματικές πηγές κυρίως με panchakarma, την αγιουρβεδική απεξάρτηση που διατίθεται σε ειδικά ιαματικά λουτρά panchakarma .

Λαμβάνοντας υπόψη τι θέλετε σε μια Detox Spa

Πολλές δίαιτες απεξάρτησης βασίζονται στη νηστεία των χυμών, η οποία μπορεί να τονώσει την κινητικότητα, τη δημιουργικότητα και την πνευματική συνείδηση ​​και να αποτελέσει ώθηση κατά τη διάρκεια των μεταβάσεων της ζωής. Σε ένα σπα λαμβάνετε υποστήριξη ομάδας, κάτι που μπορεί να το κάνει πολύ πιο εύκολο, αλλά όλοι δεν θα θέλουν να πιουν τα γεύματά τους. Πιθανότατα θα θέλετε να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τα οφέλη ή τη νηστεία των χυμών, πώς να προετοιμαστείτε για γρήγορες παρενέργειες, που δεν πρέπει να δοκιμάσετε γρήγορα και γιατί μερικοί κριτικοί δεν τους αρέσει η νηστεία προτού δεσμευθείτε για διαμονή σε χυμό σπα νηστείας.

Υπάρχουν και άλλα στυλ ιαματικών λουτρών αποτοξίνωσης ή ιαματικών λουτρών προορισμού που έχουν προγράμματα αποτοξίνωσης. Όταν εξετάζετε ένα spa detox, ρωτήστε τον εαυτό σας αυτά τα ερωτήματα:

* Ποια είναι η διατροφή απεξάρτησης: χυμός γρήγορα, ωμή τροφή, χορτοφάγος / vegan, ή γεύματα με επιλογή κρέατος;
* Υπάρχει ιατρική επίβλεψη;
* Πραγματοποιείτε το πρόγραμμα αποτοξίνωσης με άλλους ανθρώπους ή είναι αυτό-κατευθυνόμενος;
* Υπάρχει διαθέσιμη υδροθεραπεία με κόλον;
* Θέλετε την αποτοξίνωση του Ayurvedic να αποκαλείται panchakarma και θα δεσμευθείτε για σημαντικές διατροφικές αλλαγές για 3-4 εβδομάδες ή περισσότερο;
* Το spa detox προσφέρει εκπαιδευτικές διαλέξεις και ποια είναι τα προσόντα των καθηγητών;
* Είναι το περιβάλλον πολυτελές ή ρουστίκ;
* Πόσο κοστίζει?

Στην ιδανική περίπτωση, η αποτοξίνωση δεν πρέπει να αποτελεί βραχυπρόθεσμο καθαρισμό, αλλά τρόπο ζωής. Τα καλύτερα spas detox σας δίνουν τα εργαλεία για να διατηρήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από καλύτερες επιλογές τροφίμων, τεχνικές μείωσης του στρες όπως διαλογισμό και γνώση του τρόπου μείωσης της έκθεσής σας σε χημικές ουσίες.