Πώς να αποφύγετε να είστε έγκυος στο μήνα του μέλιτος σας

Όταν οραματίζετε το μήνα του μέλιτος, είναι ρεαλιστικό να προβλέπετε το χρόνο που έχετε περάσει για τα αξιοθέατα, να μοιραστείτε νέες περιπέτειες, να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες μαζί και να απολαύσετε πολλή χαρούμενη και απεριόριστη έρωτα, όταν τελικά έχετε τον χρόνο και τον τόπο να είστε μόνοι μαζί μαζί αδιατάρακτος. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που μπορεί να συμβεί: Εάν μια ετεροφυλόφιλη νύφη δεν είναι εμμηνόρροια ή πολύ προσεκτική, μπορεί να μείνει έγκυος.

Δεν κάθε ζευγάρι θέλει ή σκοπεύει να ξεκινήσει μια οικογένεια νωρίς στο γάμο τους. Για να αποφύγετε να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος σας (ή σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή), είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε συνεχώς τον έλεγχο των γεννήσεων.

Για μερικούς νεόνυμφους στο μήνα του μέλιτος, ο μεγαλύτερος κίνδυνος λείπει όταν βλέπουν όλα τα αξιοθέατα έξω από το υπνοδωμάτιο. Για άλλους, η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι ένας κίνδυνος που προτιμάτε να μην πάρετε.

Πώς να αποφύγετε να είστε έγκυος

Ο έλεγχος της αντισύλληψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άνδρες ή γυναίκες και κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Υπάρχουν πέντε είδη αντισυλληπτικών που είναι διαθέσιμα: φυσικά, χωρίς ιατρική συνταγή, συνταγή, μόνιμη και επείγουσα.

Συζητήστε με τον σύντροφό σας πριν από το γάμο σας το είδος του ελέγχου των γεννήσεων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε να μείνετε έγκυος. Όποιος και αν είναι ο συνδυασμός μεθόδων που επιλέγετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο των γεννήσεων κάθε φορά που έχετε σεξουαλική επαφή για να αποφύγετε να μείνετε έγκυος. (Και αν αναρωτιέστε, ναι, μπορείτε να αγοράσετε προφυλακτικά online.)

Όταν είναι επείγουσα

Στο μήνα του μέλιτος, υπάρχει πάντα η πιθανότητα μιας αποτυχίας ελέγχου των γεννήσεων, όπως ένα προφυλακτικό που γλιστράει ή σπάζει, ξεχασμένα ή παραλείπονται χάπια ελέγχου των γεννήσεων ή μια παρόμοια κατάσταση που επέτρεψε στο σπέρμα να ανταποκριθεί στα αυγά απρόσκοπτα. Ευτυχώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επείγουσα αντισύλληψη (γνωστή και ως «πρωί-μετά χάπι») για την αποφυγή εγκυμοσύνης.

Υπάρχει ένας αριθμός εξωχρηματιστηριακών φαρμάκων έκτακτης αντισύλληψης διαθέσιμων σε μορφή χαπιού. Το πιο γνωστό και πιο διαδεδομένο πωλείται με το εμπορικό σήμα Plan B.

Σημειώστε ότι η επείγουσα αντισύλληψη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως κανονικός έλεγχος των γεννήσεων, καθώς τα χάπια μπορούν να έχουν παρενέργειες και κανείς δεν θέλει να περάσει το υπόλοιπο της αίσθησης του μήνα του μέλιτος κάτω από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, να γνωρίζετε ότι ανάλογα με το πού ταξιδεύετε, προϊόντα όπως το Σχέδιο Β μπορεί να μην είναι άμεσα διαθέσιμα - έτσι ένα μικρό προ-ταξίδι σχεδιασμού θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε το αίσθημα του μήνα του μέλιτος μέχρι να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια οικογένεια.

Αγοράστε την αντισύλληψη έκτακτης ανάγκης Plan B online και απλώς για λόγους φύλαξης, τοποθετήστε τις σε αποσκευές .

Όταν απολύτως πρέπει να αποφύγετε να είστε έγκυος στο μήνα του μέλιτος σας

Μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή θεραπεία για τον ιό Zika , τα ζευγάρια που ταξιδεύουν με μέλι στις πληγείσες χώρες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τη χρήση του ελέγχου των γεννήσεων. Τα μωρά που γεννήθηκαν σε έγκυες γυναίκες και είχαν μολυνθεί με τον ιό Zika, έχουν πιθανότητες να παρουσιάσουν σοβαρές γενετικές ανωμαλίες. Ακόμα και μετά την επιστροφή στην πατρίδα σας, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τον έλεγχο των γεννήσεων για τουλάχιστον έξι μήνες σε περίπτωση που δαγκωθήκατε από το μικρό κουνούπι που μπορεί να μετατρέψει το πάθος για το μήνα του μέλιτος σε μια ζωή απελπισίας.