Ο φωτισμός του Πύργου του Άιφελ: Ένας πλήρης οδηγός

Κάθε χρόνο, περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τον Πύργο του Άιφελ, καθιστώντας το πιο δημοφιλές μνημείο του κόσμου που λειτουργεί ως πληρωμένο τουριστικό αξιοθέατο. Ενώ τα χρήματα αξίζει πολύ τις απόψεις και την εμπειρία της ανόδου του πύργου, ειδικά σε μια πρώτη επίσκεψη, υπάρχουν και πιο οικονομικοί τρόποι για να απολαύσετε το εικονικό μνημείο.

Το ένα είναι η ωριαία "φωτεινή επίδειξη" βράδυ που βλέπει το ήδη φωτεινό οικοδόμημα σιδήρου να εκραγεί σε αυτό που φαίνεται σαν χρυσή, αναβράζουσα λάμψη για αρκετά λεπτά.

Είναι απλά μαγευτικό να βλέπεις και πρέπει να δεις νυχτερινή έλξη στο Παρίσι .

Πότε να πιάσει την επίδειξη; Πόσο διαρκεί?

Κάθε βράδυ από την δύση του ηλίου έως την ώρα 1:00 π.μ., στην αρχή κάθε ώρας, οι ειδικοί φωτισμοί έρχονται στο προσκήνιο στον ορίζοντα. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι τα φώτα δείχνουν συχνότερα στους χειμερινούς μήνες από ό, τι το καλοκαίρι, όταν το ηλιοβασίλεμα δεν φθάνει μέχρι τις 9:00 μ.μ.

Διαβάστε σχετικά: Επισκεφτείτε το Παρίσι το χειμώνα

Η οθόνη διαρκεί συνολικά πέντε λεπτά κάθε φορά, με εξαίρεση το φινάλε στις 1:00 π.μ., η οποία συνεχίζεται για ύπνο για 10 λεπτά. Η τελευταία επίδειξη της νύχτας αξίζει επίσης να μείνει για δεύτερη λόγο: το συνηθισμένο πορτοκαλί-κίτρινο σύστημα φωτισμού του πύργου είναι απενεργοποιημένο, προσφέροντας μια εντελώς διαφορετική, πολύ πιο δραματική εμφάνιση.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για να δείτε το φως;

Σε μια καθαρή βραδιά, μπορείτε να πάρετε την παράσταση από πολλά σημεία της πόλης. σχεδόν παντού κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού ανάμεσα στο Ile de la Cite και το Pont d'Iena, προσφέρει καλή θέα της αφρώδους δομής του σίδερου, η οποία εκρήγνυται σε γοητευτικά σπινθήρες.

Η γέφυρα Pont Neuf (Μετρό: Pont Neuf) είναι ένα καλό μέρος για να καρφώσετε στην αρχή της ώρας για να ξεκουραστείτε τα πόδια σας και να απολαύσετε το θέαμα. Από αυτή την οπτική γωνία, μπορείτε να εκτιμήσετε πλήρως τις σαρωτικές κινήσεις του φούρνου του πύργου που μοιάζουν με φάρο: είναι ένα ποιητικό θέαμα που βλέπεις. Ο φάρος στέλνει δύο ισχυρές, διασταυρούμενες δέσμες φωτός των οποίων η απόσταση εκτείνεται σε περίπου 80 χιλιόμετρα / μόλις κάτω από 50 μίλια.

Place du Trocadero: Διαφορετικά, πολλοί τουρίστες κατευθύνονται προς την Place du Trocadero (Μετρό: Trocadero) για πολύ πιο δραματικές, εντυπωσιακές εντυπώσεις και φωτογραφίες του πύργου στο σπινθηροβόρο προσωπικό της νύχτας.

Εάν σχεδιάζετε να περιπλανηθείτε για ένα βραδινό περίπατο που μπορεί να διαρκέσει περίπου δύο με τρεις ώρες συνολικά, γιατί να μην αρχίσετε με μια πιο απομακρυσμένη επίδειξη του φωτογράφου στις 9 ή 10 μ.μ. αιχμηρές, στη συνέχεια να κατευθυνθείτε στο Trocadero για πολύ πιο κοντά θέα? Δύο παρουσιάσεις μπορεί να είναι καλύτερες από μία - ειδικά όταν εκτιμώνται από διαφορετικές γωνίες και προοπτικές.

Διαβάστε σχετικά: Πού να βρείτε τις καλύτερες πανοραμικές απόψεις του Παρισιού;

Κάνοντας μαγικό: Πώς είναι γενικά ο Πύργος;

Οι τρέχουσες (συνηθισμένες) φωτιές του Άιφελ είναι το πνευματικό τέκνο του Pierre Bideau, ενός γάλλου μηχανικού που ανέπτυξε το σύγχρονο φωτεινό σύστημα το 1985. Το νέο του σύστημα εγκαινιάστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Το Bideau παρήγαγε ένα ζεστό, έντονα ζωντανό αποτέλεσμα τοποθετώντας πορτοκαλί-κίτρινους λαμπτήρες νατρίου σε 336 μεγάλους προβολείς.

Οι ειδικοί προβολείς επιτρέπουν στον Πύργο να φωτίζεται από την δομή του: τα φώτα του φωτός εκτοξεύονται προς τα πάνω από τον πυθμένα του πύργου και εκπέμπονται, πράγμα που σημαίνει ότι σε όλες τις εποχές του σκότους ο Πύργος μπορεί εύκολα να δει, ακόμα και από τη βορειοανατολική Το Παρίσι και τη Μονμάρτρη .

Τι γίνεται με τους λαμπτήρες "Sparkler";

Όσο για τα ωριαία εφέ φωτισμού που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους το 1999 για να φέρουν τη νέα χιλιετία, είναι το προϊόν των εντυπωσιακών 20.000 βολβών των 6 βολτ, των οποίων η συνδυασμένη ισχύς φθάνει τα 120.000 watt. Κάθε πλευρά του πύργου έχει 5.000 από αυτούς τους ειδικούς βολβούς που τοποθετούνται πάνω από το γενικό σύστημα φωτισμού, επιτρέποντας ένα υπέροχο, αφρώδες αποτέλεσμα 360 μοιρών.

Εκπληκτικά, και παρά την οπτική τους ένταση, τα φώτα "σπινθηριστές" καταναλώνουν πολύ λίγη ενέργεια: η κυβέρνηση της πόλης επένδυσε σε βολβούς υψηλής απόδοσης, ως μέρος της προσπάθειάς της να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του Παρισιού. Οι οικολογικοί συνειδητοί ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το θέαμα που είναι πεινασμένο στην ενέργεια.

Τι γίνεται με τα πυροτεχνήματα;

Για ορισμένους ετήσιους εορτασμούς όπως η Ημέρα της Βαστίλης (14 Ιουλίου) και η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα πυροτεχνήματα που εμφανίζονται γύρω από τον πύργο υπήρξαν κοινό στοιχείο στο επίσημο ημερολόγιο της πόλης.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα αυξημένα προβλήματα ασφάλειας έχουν κάνει αυτές τις οθόνες λίγο λιγότερο συνηθισμένες εκτός των εθνικών εορτών και των ειδικών αναμνηστικών γεγονότων. Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να βρίσκεστε στην πόλη στα μέσα Ιουλίου ή ενδεχομένως στο τέλος του έτους, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Ειδικές φωτιές στο πρόσφατο ιστορικό

Ως το πιο αναγνωρισμένο σύμβολο της Γαλλικής πρωτεύουσας, ο αγαπημένος πύργος του Γκούσταβιτ Άιφελ παίρνει τακτικές υπερηφάνειας για ειδικές περιστάσεις - τόσο της χαρούμενης όσο και της λυπημένης ποικιλίας.

Οι ειδικές εγκαταστάσεις αναμνηστικών φωτισμών έκαναν τον πύργο ακόμα πιο σημαντικό σημείο στον ορίζοντα του Παρισιού από ό, τι σε μια συνηθισμένη νύχτα. Ορισμένες ιδιαίτερα αξέχαστες εμφανίσεις στην πρόσφατη ιστορία έχουν συμπεριλάβει:

Δεκέμβριος 2015: Για να σηματοδοτήσει την ευκαιρία της COP21, της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το κλίμα που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι εκείνου του έτους, ο πύργος είναι διακοσμημένος με τις λέξεις "No Plan B" σε όλα τα ανώτατα όρια. Αργότερα, σε μια πιο ελπιδοφόρα σημείωση, είναι ντυμένος με όλα τα πράσινα φώτα ως σύμβολο της υπόσχεσης της πόλης για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Νοέμβριος 2015: Σε μνήμη για τα περισσότερα από 100 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων του 2015 στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ φωτίζεται με κόκκινο, μπλε και άσπρο χρώμα, τα χρώματα της γαλλικής σημαίας τριών χρωμάτων.

2009: Για να σηματοδοτήσουν την 120η επέτειο του πύργου, τα φώτα εμφανίζονται κάθε βράδυ για δύο μήνες μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Για μία από αυτές τις εμφανίσεις, το Eiffel είναι ντυμένο με διάφορα ζωντανά χρώματα, από μοβ έως κόκκινο και μπλε, τα οποία προοδευτικά σέρνουν πάνω και κάτω τον πύργο σε αρτυρικά, υπνωτικά μοτίβα.

2008: Ο Πύργος είναι διακοσμημένος με μπλε και κίτρινα φώτα για να σχηματίσει τα χρώματα και τα μοτίβα της ευρωπαϊκής σημαίας, με την ευκαιρία της Γαλλίας να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2004: Ο πύργος είναι ανοιχτόχρωμος για να γιορτάσει το κινεζικό νέο έτος, ένα δημοφιλές φεστιβάλ στην πρωτεύουσα.