Οδηγός για τον Perhentian Kecil της Μαλαισίας

Ένας οδηγός για το νησί Perhentian Kecil στη Μαλαισία

Ο Perhentian Kecil , από τη βορειοανατολική ακτή της Μαλαισίας , είναι ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά της Σαγκάης στη Νοτιοανατολική Ασία. Μικρότερο και ελαφρώς επικίνδυνο από τα δύο Perhentian Islands , Perhentian Kecil είναι ένα μέρος για να έρθετε για εξαιρετικές καταδύσεις, ηλιοθεραπεία και κοινωνικοποίηση με άλλους ταξιδιώτες του προϋπολογισμού.

Ζεστό, τυρκουάζ νερό γεμάτο θαλάσσια ζωή πιτσίλισμα σε παραλίες λευκής άμμου. Η ζούγκλα προσφέρει ένα πλούσιο, πράσινο σκηνικό για αυτόν τον παράδεισο του νησιού.

Πολλοί ταξιδιώτες ερωτεύονται τον Perhentian Kecil - αν δεν ξεμείνουν πρώτα από τα χρήματα!

Προσανατολισμός γύρω από τον Perhentian Kecil

Ο Perhentian Kecil χωρίζεται σε δύο ξεχωριστές παραλίες, με δική τους ατμόσφαιρα και προσωπικότητα. Το Long Beach , στην ανατολική πλευρά του νησιού, κλέβει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής με τις ωραιότερες παραλίες του και την καλύτερη νυχτερινή ζωή.

Στην απέναντι πλευρά του νησιού, το Coral Bay - συχνά αναφέρεται ως Coral Beach - έχει εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και είναι πολύ πιο παγωμένο. Ένα στενό μονοπάτι της ζούγκλας, το οποίο μπορεί εύκολα να περιηγηθεί σε περίπου 15 λεπτά, συνδέει τις δύο παραλίες.

Περένττιαν Kecil's Long Beach

Η μεγάλη παραλία είναι η πρώτη θέση που φτάνουν οι ταξιδιώτες και όπου οι περισσότεροι καταλήγουν. Η λευκή αμμουδερή παραλία είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει ηλιοθεραπευτές ακόμη και κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης περιόδου και η κολύμβηση είναι υπέροχη.

Τα καταλύματα στο Long Beach κυμαίνονται από μερικά ημι-πολυτελή θέρετρα σε καταπράσινα μπανγκαλόου με βρώμικα στρώματα και γυμνούς λαμπτήρες.

Οι τιμές για φαγητό και αλκοόλ είναι ακριβές σε σύγκριση με την υπόλοιπη Μαλαισία.

Κόλπος των Κοραλλίων του Perhentian Kecil

Ο Κόλπος των Κοραλλιών, με τη βραχώδη παραλία και τα αξέχαστα ηλιοβασιλέματα, είναι πολύ πιο ήσυχο από το Long Beach. Το υπέροχο κολύμπι με αναπνευστήρα περιμένει ακριβώς στα δεξιά της προβλήτας.

Είναι δυνατό να ανακατεύετε πάνω από τα βράχια - πέρα ​​από την τελευταία λύση στη δεξιά πλευρά της παραλίας - σε κάποια ρομαντικά, απομονωμένα κομμάτια άμμου. Οι τιμές είναι ελάχιστα μειωμένες στην παραλία Coral, παρά το μικρότερο όγκο των ταξιδιωτών.

Τα δωμάτια τείνουν να είναι πιο όμορφα στην παραλία Coral παρά στην απέναντι πλευρά του νησιού.

Καταδύσεις στον Perhentian Kecil

Η κατάδυση στους Perhentians είναι φθηνή - γύρω στα 25 δολάρια για κατάδυση - και τα καταδυτικά καταστήματα ανταγωνίζονται σκληρά για τις επιχειρήσεις. Χάρη σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης της χελώνας, οι καρχαρίες και οι χελώνες εντοπίζονται συχνά σε καταδύσεις καθώς και μια μεγάλη ποικιλία ειδών που καλούν το ζεστό νερό στο σπίτι. Perhentian Kecil είναι ένα δημοφιλές μέρος για να κάνει PADI πιστοποιήσεις λόγω των χαμηλών τιμών και της ποιότητας των καταδυτικών επιχειρήσεων.

Τα περισσότερα καταστήματα καταδύσεων προσφέρουν καταδύσεις με αναπνευστήρα με βάρκα ή να νοικιάσετε τα δικά σας εργαλεία και να κατευθυνθείτε προς έναν από τους βραχώδεις κολπίσκους του Coral Bay για να βρείτε εξαιρετική ψαροντούφεκο.

Τρώγοντας στον Perhentian Kecil

Μια σειρά από εστιατόρια δίπλα-δίπλα στο Long Beach έχουν τραπέζια για φαγητό απευθείας στην παραλία. Τα μενού και οι τιμές είναι σχεδόν πανομοιότυπες, καθώς και η κακή ποιότητα των τροφίμων. Το ολοκαίνουργιο Panorama στο Long Beach έχει ένα εντυπωσιακό μενού τόσο τοπικού όσο και δυτικού ναύλου. τα μεγέθη σερβιρίσματος είναι μεγαλύτερα από αυτά που υπάρχουν σε άλλα εστιατόρια.

Πολλά εστιατόρια προσφέρουν θαλασσινά στη σχάρα κάθε βράδυ στην παραλία.

Νυχτερινή ζωή στο Perhentian Kecil

Τι μικρή νυχτερινή ζωή που υπάρχει στους Perhentians συμβαίνει κατά μήκος Long Beach. Οι τιμές για το αλκοόλ είναι ακριβές. πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να φέρουν τα δικά τους στο νησί. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν τη νύχτα με κοινωνικοποίηση κατά τη διάρκεια της νυχτερινής ταινίας που προβάλλεται είτε στο Panorama είτε στο Matahari. Το περιστασιακό πάρτι χορού ξεσπάει κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου σε μία από τις δύο επιχειρήσεις.

Όπως και με την υπόλοιπη Μαλαισία, τα ναρκωτικά είναι παράνομα στο νησί. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους νόμους περί ναρκωτικών στη Νοτιοανατολική Ασία .

Χρήματα στον Perhentian Kecil

Δεν υπάρχουν μηχανήματα ή τράπεζες ATM στον Perhentian Kecil. Οι προκαταβολές σε μετρητά με πιστωτική κάρτα μπορούν μερικές φορές να λαμβάνονται με μεγάλη χρέωση σε ένα από τα θέρετρα.

Προειδοποίηση: Οι κλέφτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να φέρουν ένα μεγάλο ποσό μετρητών στο νησί. η κλοπή στα μπανγκαλόου στο Long Beach είναι κοινή.

Άλλες ανησυχίες για τον Perhentian Kecil

Αγορές: Εκτός από μερικά μικρά καταστήματα που πωλούν βασικά αναλώσιμα και μερικά τραπέζια από χειροποίητα κοσμήματα, δεν υπάρχουν ψώνια για Perhentian Kecil.

Internet: Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο νησί είναι οδυνηρά αργή και τα ποσοστά μπορούν να φτάσουν τα US $ 5 για 30 λεπτά.

Τηλέφωνο: Οι κλήσεις μπορούν να γίνουν από τα μεγαλύτερα θέρετρα έναντι αμοιβής. Τα κινητά τηλέφωνα λειτουργούν στο νησί.

Ηλεκτρική ενέργεια: Η ηλεκτρική ενέργεια στον Perhentian Kecil παρέχεται από τη γεννήτρια, ωστόσο οι διακοπές λειτουργίας είναι συχνές. Ορισμένα μικρά μπανγκαλόου έχουν μόνο ισχύ στο σκοτάδι.

Κουνούπια: Τα κουνούπια μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα στο νησί μετά από μια βροχή. φέρτε προστασία και καίνε πηνία όταν κάθεστε το βράδυ. Διαβάστε τους τρόπους για να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών .

Ηλιακά εγκαύματα: Ο ήλιος είναι ισχυρότερος από τον αναμενόμενο στο νησί. Μάθετε πώς να προστατεύεστε από τον ήλιο .

Μετάβαση στον Perhentian Kecil

Το συνηθισμένο λιμάνι για την πρόσβαση στο Perhentian Kecil είναι η παραθαλάσσια πόλη της Kuala Besut . Δεν υπάρχει άμεση υπηρεσία λεωφορείου από την Kota Bharu στην Kuala Besut, πρέπει να αλλάξετε τα λεωφορεία είτε στο Jerteh είτε στο Pasir Puteh .

Τα μικρά ταχύπλοα σκάφη κάνουν το ασταθές, 45 λεπτά με τα πόδια στο νησί τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα μικρά, γυάλινα σκάφη αναπηδούν αμαρτία πάνω από τα κύματα που στέλνουν τους επιβάτες και τις αποσκευές στον αέρα - όλα γίνονται υγρό. Τα ταχύπλοα μεταφέρουν τους επιβάτες λίγο πιο κοντά στην ακτή και ένα μικρό σκάφος τρέχει μέχρι την παραλία. Αναμείνετε να βυθίσετε στην ξηρά μέσα από το γόνατο με τις τσάντες σας.

Εάν οι θάλασσες είναι ιδιαίτερα τραχιά, οι καραβοκύρηδες μπορούν να επιλέξουν να πετάξουν επιβάτες στη δυτική πλευρά του νησιού στο Coral Bay.

Όλοι οι ταξιδιώτες στους Perhentians επιβαρύνονται με τέλος διατήρησης περίπου 1,75 δολαρίων ΗΠΑ πριν εγκαταλείψουν την Kuala Besut.

Πότε για να μεταβείτε στο Perhentian Kecil

Το Perhentian Kecil επισκέπτεται κατά τη διάρκεια της ξηράς περιόδου μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου . Το νησί είναι σχεδόν κλειστό κατά τη διάρκεια των βροχερών μηνών και ισχυρά ρεύματα κάνουν το κολύμπι επικίνδυνο.

Το σύνολο του νησιού μπορεί πραγματικά να γεμίσει κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης περιόδου, ιδιαίτερα τον Ιούλιο . Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπετε τους ταξιδιώτες που κοιμούνται στο Long Beach να περιμένουν ένα δωμάτιο το πρωί.