Νότιο πάρκο όζοντος, Queens: ακμάζουσα κοινότητα μεταναστών

Η γειτονιά αποπνέει εθνική ατμόσφαιρα, από το φαγητό στη γλώσσα

Το South Ozone Park είναι μια μεσαία τάξη Queens γειτονιά στο νότιο τμήμα του δήμου. Είναι κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy και το σπίτι σε μια ακμάζουσα κοινότητα μεταναστών. Η περιοχή είναι ένα μείγμα μονοκατοικιών και πολυκατοικιών με κάποια πολυκατοικίες. Υπάρχει λίγο πράσινο χώρο σε αυτή την εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη γειτονιά γεμάτη με πολλές εθνικότητες.

Αυτή η γειτονιά υπήρξε από καιρό μαγνήτης για τις κοινότητες των μεταναστών και αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1900 ως στέγαση χαμηλού κόστους.

Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν κάποτε κυρίως ιταλοί, αλλά τώρα φιλοξενεί έναν διαφορετικό πληθυσμό που περιλαμβάνει μετανάστες από τη Γουιάνα, την Καραϊβική, την Ινδία, τη Λατινική Αμερική και το Μπαγκλαντές, μεταξύ άλλων λαών.

Όρια

Στα δυτικά βρίσκεται το Πάρκο Όζον . Τα σύνορα είναι το Aqueduct Racetrack - ή τώρα το πιο διάσημο Resorts World Casino . Στα βόρεια, η λεωφόρος Liberty είναι το όριο όπου η γειτονιά συναντά τον Richmond Hill . Αυτή η περιοχή είναι γνωστή ως Μικρή Γουιάνα λόγω της συγκέντρωσης των μεταναστευτικών εστιατορίων και των επιχειρήσεων της Γουιάνας. Στα ανατολικά είναι η Νότια Τζαμάικα και ο Σπρίνγκφιλντ Γκάρντενς, στην οδό Van Wyck. Στα νοτιοδυτικά, υπάρχουν οι γειτονιές της παραλίας Howard.

Οι κύριες εμπορικές λωρίδες είναι η λεωφόρος Rockaway και η λεωφόρος Liberty. Το South Ozone Park φιλοξενεί πολλά ξενοδοχεία που εξυπηρετούν την JFK. Η περιοχή γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Μεταφορά

Η γραμμή του μετρό Α εκτείνεται κατά μήκος της λεωφόρου Liberty και ο σταθμός Lefferts Avenue είναι ο τερματικός σταθμός.

Ο μετρό Α διασχίζει δυτικά μέσω Μπρούκλιν στο Μανχάταν, καταλήγοντας στο Inwood. Είναι σχεδόν μια ώρα στο Μανχάταν μέσω του μετρό Α. Κοντά στο Richmond Hill είναι η γραμμή του μετρό J. Από το Howard Beach, υπάρχει το JFK AirTrain, το οποίο οδηγεί στο αεροδρόμιο.

Η γειτονιά είναι δίπλα στην εκθεσιακή οδό Van Wyck και το Belt Parkway, το οποίο παρέχει εύκολη πρόσβαση για τους μετακινούμενους που οδηγούν.

Αρκετές γραμμές λεωφορείων εξυπηρετούν τη γειτονιά. το ένα είναι το λεωφορείο έκτακτης ανάγκης QM18, το οποίο εκτελεί το Midtown Manhattan κατά μήκος της λεωφόρου Lefferts.

Εστιατόρια

Εάν θέλετε εθνική τροφή, έχετε τύχη στο South Ozone Park. Για ιταλικά, ελέγξτε το Pizza Pasta Cafe της Γκίνας, την πίτσα της Σόφιας ή το λιμάνι Pizza. Το Trinciti Roti Shop and Restaurant σερβίρει φαγητά της Καραϊβικής και είναι φιλικό προς τους χορτοφάγους. Το El Campeon de Los Pollos είναι το ισπανικό φαγητό, όπως μπορείτε να μαντέψετε από το όνομα. Για μια πραγματική ντελικατέσεν στυλ deli, δείτε το Biordi Deli. Για μια ασιατική επισκευή, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης, της Ινδίας και της Κινέζικης, πηγαίνετε στον Nanking Rockaway. Το JFK Restaurant & Grill σερβίρει αμερικάνικο φαγητό αν δεν είστε σε μια εθνοτική περιπέτεια.

Νότιο πάρκο όζοντος: Όχι, δεν είναι νότια του Πάρκου Όζον

Το όζον πάρκο προηγείται του South Ozone Park. Οι υπεύθυνοι ανάπτυξης ακινήτων στις αρχές της δεκαετίας του 1900 ετοίμασαν το όνομα South Ozone Park, εμπνευσμένο από την επιτυχία της παλαιότερης γειτονιάς. Το όνομα παιχνίδι παίζεται σε όλους τους Queens μέχρι σήμερα. Μια παρόμοια κατάσταση είναι το Elmhurst και το East Elmhurst, με το East Elmhurst να είναι πιο βόρεια και ανατολικά του Elmhurst.