Τι είναι η Παλιά γειτονιά του 50 Cent των Southside Queens

Καταργώντας την Αλήθεια ενάντια στην Πραγματικότητα

Το Southside Queens είναι όπου ο διάσημος ράπερ 50 Cent (γνωστός και ως Curtis James Jackson III και Fiddy) ξεκίνησε. Ο Fiddy καλεί το Southside στη γειτονιά του στην αυτοβιογραφία του από κομμάτια σε βάρος: κάποτε σε ένα χρόνο στο Southside Queens και επίσης στην ταινία του Get Rich or Die Tryin ' .

Νότια πλευρά, Queens Facts

Δεν θα βρείτε το όνομα Southside σε οποιονδήποτε χάρτη. Σε 50 Cent, Southside Queens σημαίνει South Jamaica, μια γειτονιά στο Queens της Νέας Υόρκης, η οποία στο δρόμο συχνά αποκαλείται Southside, South Side ή Southside Jamaica.

Η Νότια Τζαμάικα βρίσκεται νότια από το κέντρο της Τζαμάικα, νότια των γραμμών του Long Island Railroad (LIRR) και της λεωφόρου Liberty, σε όλη τη διαδρομή νότια της Baisley Boulevard. Η δυτική πλευρά της είναι η οδός Van Wyck και εκτείνεται ανατολικά στη λεωφόρο Merrick Boulevard (και το Saint Albans ) (Map of Southside Queens μέσω Google).

Northside, Queens Facts

Το Northside στη Νότια Τζαμάικα είναι Hollis, Queens, μια άλλη γειτονιά του hip-hop royalty (Russell Simmons, Run DMC, LL Cool J). Πρόκειται για μια ζωντανή γειτονιά μεσαίας τάξης, κυρίως αφροαμερικάνικα, με δέντρα οριοθετημένα μονοκατοικίες και διώροφα σπίτια.

Το Southside Jamaica είναι επίσης κατά κύριο λόγο αφροαμερικάνικο, παρόλο που όλο και περισσότεροι μετανάστες από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική έχουν μετακινηθεί από τη δεκαετία του '70. Πρόκειται για μια γειτονιά της εργατικής τάξης που αποτελείται κυρίως από μονοκατοικίες και διώροφα σπίτια και μικρά πολυκατοικίες. Υπάρχουν μεγάλα δημόσια έργα στέγασης που κυριαρχούν σε δύο τμήματα.

Southside, Queens στη δεκαετία του '80

Στη δεκαετία του '80 το Southside ήταν ένα επίκεντρο της επιδημίας ρωγμών.

Τα εξαιρετικά οργανωμένα συνεργεία φαρμάκων έκαναν τεράστια κέρδη που πωλούσαν για να σπάσουν τους τοξικομανείς, και δολοφόνησαν όποιον βρισκόταν στο δρόμο τους.

Η εγκληματικότητα του αρχηγού της NYPD, Edward Byrnes, ήταν ψυχολογικός, γεγονός που συνέβαλε στην αλλαγή της αντίδρασης των πολιτών και των κυβερνήσεων στους πόλεμους των ναρκωτικών. Το NYPD κλιμάκωσε τις συλλήψεις και οι νόμοι άλλαξαν για να αυξηθεί ο χρόνος φυλακίσεως για τις συλλήψεις στα ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας του 1988, ο George HW Bush έφερε το σήμα του Byrnes ως σύμβολο συσκότισης.

Νότια πλευρά, Queens σήμερα

Η βία εκείνης της εποχής έχει υποχωρήσει δραματικά στη Νότια Τζαμάικα. Τα ναρκωτικά και οι συμμορίες εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα μόνο σε ορισμένες περιοχές του Southside.

Συνολικά, η ζωή έχει αλλάξει προς το καλύτερο από τη δεκαετία του '80. Το κολλέγιο York του CUNY μετεγκαταστάθηκε και επεκτάθηκε στην πανεπιστημιούπολη του το 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και τώρα εγγράφει 6.000 φοιτητές. Ο τερματικός σταθμός AirTrain στην JFK χτίστηκε στα Archer και Sutphin, όπου το Southside συναντά το κέντρο της Τζαμάικα. Και όπως οι γειτονιές σε όλη τη Νέα Υόρκη, οι οικογένειες στη Νότια Τζαμάικα επωφελήθηκαν από την έκρηξη των ακινήτων με αυξανόμενες τιμές ιδιοκτησίας.

Είναι 50 Cent Για Πραγματικά Σχετικά με το Southside;

Η απεικόνιση της Southside από τον 50 Cent δεν ισχύει για πολλούς από τους κατοίκους της.

Ωστόσο, η επιτυχία του 50 Cent ως διασκεδαστής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προώθηση γεγονότων στη δική του ζωή που συνέβησαν στη Νότια Τζαμάικα. Εξυπηρέτησε χρόνο στη φυλακή για την αντιμετώπιση ναρκωτικών. Δεν ήταν, ωστόσο, ένας μεγάλος έμπορος, αλλά ένας αστυφύλακας του δρόμου, σπάζοντας τη ρωγμή. Η σύλληψη 50 Cent από έναν μυστικό αξιωματικό ήταν στην οδό Guy Brewer 134-25, έξω από το Rochdale Village Co-ops.

Ο 50 Cent γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότια Τζαμάικα από τους παππούδες του.

Η μητέρα του ήταν έμπορος ναρκωτικών, δολοφονημένος από άγνωστο δράστη. Ο 50 Cent ζει σήμερα στο Κονέκτικατ, προτιμώντας να παραμείνει μακριά από τη γειτονιά όπου τον πυροβολήθηκε το Μάιο του 2000, έξω από το σπίτι των παππούδων του.

Άλλοι διάσημοι κάτοικοι της νότιας Τζαμάικα του Hip-Hop