Τώρα μπορείτε να χαλαρώσετε ένα αυτοκινούμενο καμπίνα σε αυτές τις πόλεις

Ψάχνετε να προσθέσετε μια φουτουριστική διάσταση στην επόμενη απόδραση της πόλης σας; Σκεφθείτε να καλέσετε μια αυτοκινούμενη καμπίνα για να ξεφύγετε από την πόλη.

Τα αυτοκίνητα αυτοκίνησης που πρωτοστατούν σε εταιρείες όπως η Google και η Tesla Motors αναμένεται να μειώσουν σημαντικά το κόστος των ταξί, ενδεχομένως καθιστώντας τους φθηνότερες από ό, τι ακόμη και επιλογές μαζικών μεταφορών, όπως λεωφορεία ή μετρό, σύμφωνα με έκθεση της Bloomberg New Energy Finance και McKinsey & Εταιρία.

Η έκθεση υπολόγισε ότι οι τιμές ταξί στο Μανχάταν θα μπορούσαν να μειωθούν σε 67 σεντ ανά μίλι μέχρι το 2025, λιγότερο από το ένα τέταρτο του σημερινού κόστους.

Self-Driving Ubers στο Πίτσμπουργκ

Το 2016, η Uber εγκαινίασε ένα πιλοτικό στόλο αυτοκινούμενων αυτοκινήτων στο Πίτσμπουργκ. Η εταιρεία έχει προσθέσει 100 υβριδικά αυτοκίνητα Ford Fusion χωρίς οδηγό στο στόλο της στο Steel City, ως μέρος ενός προγράμματος δοκιμών πολλών εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο εκτελείται από το Advanced Technologies Center (ATC) της εταιρείας. Κάθε ένα από τα μηχάνημα οδήγησης της Uber έρχεται εξοπλισμένο με δεκάδες αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ, σαρωτές λέιζερ και κάμερες υψηλής ανάλυσης για τη χαρτογράφηση των λεπτομερειών του περιβάλλοντος.

Η Uber επέλεξε το Πίτσμπουργκ για αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα εν μέρει επειδή προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία τύπων δρόμων, μοντέλα κυκλοφορίας και καιρικές συνθήκες.

Τελικά, η Uber θέλει να αντικαταστήσει εντελώς τους ανθρώπινους οδηγούς της με αυτο-οδήγηση αυτοκίνητα. Αλλά αυτή η μέρα είναι ακόμα πολύ μακριά. Προς το παρόν, κάθε αυτοκίνητο με αυτοκαταστροφική οδήγηση έρχεται με έναν άνθρωπο οδηγό ο οποίος θα παρακολουθεί την οδήγηση και θα πάρει τον έλεγχο του τροχού σε περιπτώσεις όπου η αυτο-οδήγηση τεχνολογία δεν είναι αξιόπιστη, όπως, για παράδειγμα, διασχίζοντας μια γέφυρα.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής φάσης στο Πίτσμπουργκ, οι πελάτες εκχωρούνται τυχαία σε αυτοκίνητα με αυτοκαταστροφή. Για εκείνους που τυχαίνει να πάρουν ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, η διαδρομή θα είναι δωρεάν. Δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικό αυτοκίνητο, αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να μπορέσετε να δοκιμάσετε αυτή τη νέα τεχνολογία σε δράση.

Ταξιδιωτικά ταξί στη Σιγκαπούρη

Στη Σιγκαπούρη , μια παρόμοια δοκιμασία για αυτοκαταστροφικά αυτοκίνητα βρίσκεται σε εξέλιξη από μια εταιρική σχέση μεταξύ της γαλλικής εταιρείας Peugeot και μιας αμερικανικής εταιρείας εκκίνησης που ονομάζεται nuTonomy, η οποία αναπτύσσει λογισμικό για αυτοκίνητα με αυτοκατοχή. Από τώρα, οι επιβάτες μπορούν να αποταμιεύουν αυτο-οδήγηση αυτοκίνητα σε ένα επιλεγμένο τμήμα της Σιγκαπούρης. Ο στόχος της nuTonomy είναι να επεκταθεί σε ένα στόλο αυτοκινούμενων ταξί στη Σιγκαπούρη μέχρι το 2018.

Lyft να δοκιμάσει Cabs χωρίς οδηγό σε μια πόλη των ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, ο ανταγωνιστής της Uber, Lyft, σχεδιάζει να δοκιμάσει ένα στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων Chevrolet Bolt χωρίς οδηγό σε αρκετές πολιτείες που ξεκινούν το 2018. Η GM δοκιμάζει ένα μικρό αριθμό οδηγών μπουλόνια στο Σαν Φρανσίσκο και το Scottsdale της Αριζόνα και σχεδιάζει να επεκτείνει τις δοκιμές φέτος στο Ντιτρόιτ .

Μέλλον Αυτοκινήτων Αυτοκινήτων

Ο χρόνος κατά τον οποίο τα αυτοκίνητα με αυτο-οδήγηση είναι ο κανόνας είναι χρόνια, αν όχι δεκαετίες μακριά. Όμως, η Lyft και η Uber συνεργάστηκαν με τη Ford, τη Google και τη Volvo για να σχηματίσουν τον αυτοκινητιστικό συνασπισμό για ασφαλέστερους δρόμους προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στις ΗΠΑ για τεχνολογία χωρίς οδηγούς, κάτι που οι εταιρείες αυτές μπορούν να μειώσουν δραματικά το ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων.

Εν τω μεταξύ, η τεχνολογία κινείται γρήγορα. Από τον Ιούνιο του 2016, ο στόλος της Google με περίπου 50 αυτοκαταστροφικά αυτοκίνητα είχε συνδεθεί σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια μίλια χωρίς θανατηφόρο ατύχημα.

Θα απαιτήσει πολλές εκατοντάδες εκατομμυρίων μιλίων δοκιμών προτού αυτο-οδήγηση αυτοκίνητα θα θεωρηθούν ως ασφαλή ως παραδοσιακά αυτοκίνητα που οδηγούνται από τον άνθρωπο.