Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ταξί της Νέας Υόρκης

Πώς να χαλάσετε ένα καμπίνα, πόσο κοστίζουν, και τι να συμβουλεύει

Υπάρχουν πολλά μέσα μαζικής μεταφοράς στη Νέα Υόρκη και μπορείτε να πάρετε το μετρό ή ένα λεωφορείο για τα περισσότερα μέρη που θέλετε να πάτε. Αλλά τα ταξί είναι ένας βολικός, αν και πιο ακριβός, τρόπος για να φτάσετε από τόπο σε τόπο στην πόλη. Πρόκειται για μια προσιτή επιλογή όταν έχετε μια ομάδα ανθρώπων που κινούνται μαζί που μπορούν να χωρίσουν το ναύλο. Επίσης, δεν χρειάζεται να περιμένετε το μετρό ή το λεωφορείο ή να κάνετε πολλά περπάτημα μεταξύ του προορισμού σας και εκεί που επιβιβάζεστε.

Εάν είναι τροπικό επίπεδο ζεστό ή αρκτικό νωπό, μια καμπίνα είναι μια πραγματική πολυτέλεια.

Ιστορία των καμπίνων στη Νέα Υόρκη

Στις αρχές του 19ου αιώνα, οι ταλαντούχες καμπίνες με άμαξες που οδηγούσαν συχνά οι Αφροαμερικανοί ή οι νεοαφιχθέντες ιρλανδοί μετανάστες, μεταφέρουν τους νεοϋορκέζους από τόπο σε τόπο. Στη συνέχεια, στη δεκαετία του 1920, ο John Hertz ίδρυσε την Yellow Cab Company και κυριάρχησε στον κόσμο των ταξί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κίτρινο είναι συνώνυμο με ένα ταξί σήμερα. Η Yellow Cab Company αγοράστηκε τελικά από την Checker Cab Company και ηγήθηκε της βιομηχανίας για τα επόμενα χρόνια. Στη δεκαετία του 1950, η πόλη της Νέας Υόρκης σκοντάφτει με εταιρείες ταξί και γεννήθηκε το ταξί ως εικόνα της Νέας Υόρκης. Στη δεκαετία του 1970, οι καμπίνες της Νέας Υόρκης, όπως και η ίδια η πόλη, βρίσκονταν σε καθοδική πορεία. Ήταν βρώμικα, με τσιγάρα, μασούν τα ούλα και χάρτινα φλιτζάνια που σπάζουν τα καθίσματα. Το 1970, το κίτρινο έγινε το επίσημο χρώμα όλων των ταξί μενταγιόν της Νέας Υόρκης. Μέχρι τη δεκαετία του 2000, τα ταξί είχαν καθαρίσει την πράξη τους και πρόσθεσαν μινιμπάνια και SUV στο μείγμα των αυτοκινήτων για να φιλοξενήσουν περισσότερους επιβάτες άνετα.

Στη συνέχεια, στη δεκαετία του 2010 Uber και στη συνέχεια Lyft ταρακούνησαν τον κόσμο ταξί με τις εφαρμογές τους και τους φτηνότερους ναύλους. Οι εταιρείες ταξί ανταποκρίθηκαν με δικές τους εφαρμογές που δίνουν στους αναβάτες την ίδια ευκολία με την Uber και την Lyft, αλλά με τους ασφαλισμένους οδηγούς ταξί.

Καλώντας ένα ταξί της Νέας Υόρκης

Η κλήση μιας καμπίνας είναι τόσο απλή όσο η αποβίβαση από το κράσπεδο και η στήριξη του χεριού σας - γίνεται περίπλοκη μόνο όταν πρέπει να καταλάβετε γιατί πολλά ταξί της Νέας Υόρκης φαίνεται να οδηγούν χωρίς να σταματήσουν για σας.

Η υπόδειξη είναι στα φώτα στην κορυφή της καμπίνας.

Τα όρια επιβατών ταξί της Νέας Υόρκης

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ταξί της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη ταξί

Νέα Υόρκη ταξί εφαρμογές

Curb, το App Taxi, σας συνδέει με μια διαδρομή σε 65 πόλεις, συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, της NYC. Κάνετε μια αίτηση για μια βόλτα στην εφαρμογή, και σε λίγα λεπτά θα εμφανιστεί μια καμπίνα. Αυτή η εφαρμογή απευθύνεται μόνο σε αδειούχους και ασφαλισμένους οδηγούς ταξί. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να μπορείτε να πατήσετε απλώς στην εφαρμογή στο τέλος της διαδρομής σας για να πληρώσετε, ώστε να μην χρειαστεί να σκάβετε για την κάρτα δωρεάν ή μετρητά σας.

Το Arro λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το Curb: Μπορείτε να πατήσετε ένα κουμπί στην εφαρμογή και σε λίγα λεπτά ένα ταξί έρχεται στο σημείο όπου βρίσκεστε. Μπορείτε ακόμη να δείτε πού βρίσκονται τα ταξί κοντά σας με τον χάρτη της εφαρμογής. Όπως και με το Curb, μόλις ρυθμίσετε την εφαρμογή, η πληρωμή για τη βόλτα είναι τόσο απλή όσο μια βρύση.

Boro Taxis

Αν δείτε ένα πράσινο ταξί στη Νέα Υόρκη, αυτό είναι ένα ταξί Boro. Τα ταξί Boro εξυπηρετούν περιοχές σε όλη την πόλη της Νέας Υόρκης που δεν λαμβάνουν υπηρεσία από κίτρινες καμπίνες μενταγιόν. Εάν βρίσκεστε στο Μανχάταν βόρεια της Δυτικής 110ης οδού και της ανατολικής 96ης οδού, του Μπρονξ, του Κουίνς, του Μπρούκλιν ή του νησιού Staten, μπορείτε να καλέσετε μία από αυτές τις εύκολα αναγνωρισμένες πράσινες καμπίνες παντού εκτός από τα αεροδρόμια και μπορούν να σας μεταφέρουν οπουδήποτε θέλω να πάω. Μπορείτε επίσης να προετοιμαστείτε για ένα Taxi Boro για να σας παραλάβουμε σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων. Το Boro Taxis δεν μπορεί να σας παραλάβει, ούτε μπορείτε να χαλάσετε μια βόλτα μέσα στην αποκλειστική ζώνη του Μανχάταν, η οποία προορίζεται για κίτρινες καμπίνες μενταγιόν. Οι τιμές για τα ταξί Boro είναι οι ίδιες με τις κίτρινες καμπίνες.

Ο νόμος περί δικαιωμάτων του ταξί της Νέας Υόρκης

Μπορεί να νομίζετε ότι το άτομο πίσω από το τιμόνι του ταξί καλεί όλα τα πλάνα, αλλά ως αναβάτης ταξί στη Νέα Υόρκη, έχετε το δικαίωμα:

Νέα καταγγελία ταξί της Νέας Υόρκης

Εάν έχετε ποτέ προβλήματα με ένα Ταξί της Νέας Υόρκης, καλέστε 311 ή καταθέστε online καταγγελία. Οι οδηγοί ταξί της Νέας Υόρκης καλούνται να σας μεταφέρουν σε οποιοδήποτε προορισμό στους πέντε δήμους. Μπορεί να συναντήσετε περιστασιακά οδηγούς που δεν θέλουν να σας οδηγήσουν σε προορισμούς στο Queens ή στο Μπρούκλιν, αλλά πιθανόν να τους αλλάξετε το μυαλό αν αρχίσετε να καταγράφετε τον αριθμό του μενταγιόν τους και καλέστε το 311 στο κινητό σας τηλέφωνο.