Υπόγειες και λεωφορεία της Νέας Υόρκης

Να πάρει γύρω από τη Νέα Υόρκη μπορεί να φαίνεται σαν ένα αποθαρρυντικό έργο. Η κυκλοφορία και τα πλήθη, σε συνδυασμό με το φόβο να χαθούν, μπορεί να φανεί συντριπτική, αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι! Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στο μετρό και τα λεωφορεία της πόλης σαν ντόπιος New Yorker.

Εισαγωγή στο σύστημα μετρό και λεωφορείων της Νέας Υόρκης

Η μαζική διέλευση της Νέας Υόρκης γενικά εμπίπτει σε δύο κατηγορίες: λεωφορεία και υπόγειες γραμμές.

Για τους περισσότερους επισκέπτες, το μετρό της Νέας Υόρκης θα κάνει εύκολη, αποτελεσματική και φθηνή. Οι υπόγειες γραμμές εξυπηρετούν πολύ το Μανχάταν και τους εξωτερικούς δήμους πολύ καλά, αλλά σε εκείνες τις περιοχές όπου η υπηρεσία του μετρό δεν είναι ιδανική υπάρχουν λεωφορεία που μπορούν να σας πάρουν όπου πρέπει να πάτε. Θα βρείτε λεωφορεία που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν πρέπει να ταξιδέψετε στην Άπω Ανατολή ή δυτικά τμήματα του Μανχάταν.

Σταθμοί μετρό και λεωφορείων της Νέας Υόρκης

Τα εισιτήρια μετρό και λεωφορείων της Νέας Υόρκης είναι 2,75 δολάρια ανά ταξίδι (τα εισιτήρια απλής διαδρομής είναι 3 €). (Τα λεωφορεία Express, τα οποία εξυπηρετούν κυρίως τους μετακινούμενους από τους εξωτερικούς δήμους, τρέχουν κατευθείαν στην πόλη για $ 6 σε κάθε τρόπο.) Το MTA έχει διακόψει το μονοήμερο "Fun Pass" που προσφέρει απεριόριστες διαδρομές μετρό και λεωφορείων. Για τους επισκέπτες που μένουν περισσότερο από μερικές ημέρες, μπορείτε να αγοράσετε μια απεριόριστη MetroCard εβδομάδας για $ 31 ή μια απεριόριστη μηνιαία MetroCard για $ 116.50. Οι απεριόριστες μετρό κάρτες διάρκειας 7 ημερών ή 30 ημερών εξαντλούνται τα μεσάνυχτα της 7ης ή της 30ής ημέρας χρήσης.

Μπορείτε να αγοράσετε MetroCards σε σταθμούς του μετρό με μετρητά, πιστωτικές ή ATM / χρεωστικές κάρτες. Η αγορά μιας νέας MetroCard (είτε απεριόριστη ή pay-per-ride) απαιτεί επίσης ένα επιπλέον ποσό $ 1. Να γνωρίζετε ότι τα λεωφορεία αποδέχονται μόνο μετρό κάρτες ή ακριβή ναύλο σε κέρματα - οι οδηγοί δεν μπορούν να κάνουν αλλαγές. Υπάρχουν επίσης μερικά λεωφορεία κατά μήκος μεγάλων διαδρομών στο Μανχάταν και το Μπρονξ που έχετε πληρώσει το εισιτήριό σας προτού επιβιβαστείτε για να επιταχύνετε τη διαδικασία επιβίβασης.

Ονομάζεται "υπηρεσία επιλογής λεωφορείου" και το περίπτερο για την προπληρωμή του ναύλου σας είναι συνήθως πολύ προφανές και εύκολο στη χρήση.

Χάρτες και διαδρομές μετρό της Νέας Υόρκης

Σε γενικές γραμμές, οι υπόγειοι της Νέας Υόρκης διαρκούν κάθε 2-5 λεπτά κατά την ώρα αιχμής, κάθε 5-15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και περίπου κάθε 20 λεπτά από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 π.μ.

Αλλαγές υπηρεσίας μετρό και λεωφορείων

Εάν ταξιδεύετε τα Σαββατοκύριακα ή αργά τη νύχτα, θα πρέπει να γνωρίζετε τις διακοπές λειτουργίας που ενδέχεται να επηρεάσουν το ταξίδι σας. Λαμβάνοντας μερικά λεπτά για να αναθεωρήσετε τις προγραμματισμένες αλλαγές υπηρεσιών μπορεί να σας εξοικονομήσει έναν τόνο ταλαιπωρίας. Δεν μπορώ να σας πω πόσο πολλές φορές περπάτησα ένα επιπλέον μπλοκ ή δύο για να πιάσω ένα τρένο που θα έπρεπε να με οδηγήσει στον προορισμό μου γρηγορότερα μόνο για να βρω ότι η υπηρεσία έχει ανασταλεί στη γραμμή αυτή για το Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν συνήθως πινακίδες αναρτημένες στα υπόγεια ή στις στάσεις των λεωφορείων που σας προειδοποιούν για τις αλλαγές της υπηρεσίας, αλλά γνωρίζοντας εκ των προτέρων μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε καλύτερα.