Ταξίδι της Σιγκαπούρης

Απαιτήσεις Visa στη Σιγκαπούρη, Καιρός, Ταξιδιωτικά Essentials και Περισσότερα

Το ταξίδι στη Σιγκαπούρη είναι μια μοναδική εμπειρία, ίσως επειδή η ίδια η Σιγκαπούρη είναι μια τέτοια ανωμαλία.

Η μικρή πόλη / χώρα / νησί της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι γνωστή πεντακάθαρη και κάπως ακριβή σε σύγκριση με άλλες πόλεις της περιοχής. Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ασία στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης (δείκτης που λαμβάνει υπόψη την υγειονομική περίθαλψη, το έγκλημα, την εκπαίδευση, την ποιότητα ζωής και άλλους παράγοντες), αλλά η χώρα πάσχει από άλλες προκλήσεις.

Η Σιγκαπούρη έχει μια κληρονομιά από σκυρόδεμα, βαριά φορολογία αλκοόλ και λαμπερό λιανικό εμπόριο που είναι ακριβώς αρκετό για να τρομάξει πίσω στον Ταϊλάνδη τον προϋπολογισμό-συνειδητό backpackers . Στην πραγματικότητα, η πόλη διαθέτει πραγματικά άφθονο πράσινο χώρο και είναι εκπληκτικά φιλική προς το ποδήλατο. Η μήτρα των μονοπατιών και των ουρανοξυστών διασυνδέει διάφορα πάρκα που βοηθούν τους ταξιδιώτες να ξεχνούν ότι βρίσκονται σε μια πολυσύχναστη πόλη εκατομμυρίων!

Ταξιδιωτικά Essentials της Σιγκαπούρης

Τι να περιμένετε όταν ταξιδεύετε στη Σιγκαπούρη

Όπως η Κουάλα Λουμπούρ , θα συναντήσετε έναν πολύ διαφορετικό πληθυσμό κινεζικών, Ινδών και Μαλαισιανών ανθρώπων, μαζί με πολλούς ξένους εργαζόμενους που έχουν κάνει τη Σιγκαπούρη το νέο τους σπίτι.

Η αφθονία των πολιτισμών συνδυάζονται για να κάνουν τη Σιγκαπούρη να ταξιδέψει μια πραγματικά εκπαιδευτική εμπειρία.

Αρκετά καλά όλοι οι Σιγκαπούνοι είναι δίγλωσσοι και μιλούν αγγλικά, ή την τοπική γεύση, "Singlish" - αν και επίσημα αποθαρρύνεται από την κυβέρνηση. Σε αντίθεση με μερικές από τις χαοτικές πρωτεύουσες της Ασίας, η τάξη και η αποτελεσματικότητα εκτιμούνται ιδιαίτερα στη Σιγκαπούρη.

Η καθαριότητα είναι πολύτιμη και το νερό της βρύσης δεν θα σας δηλητηριάσει.

Η απώλεια είναι εύκολη στα μεγάλα εμπορικά κέντρα που διασυνδέονται τόσο πάνω όσο και κάτω από το έδαφος. Ποτέ δεν θα ξεμείνετε από καλυμμένους χώρους σε μια βροχερή μέρα. Η ευχάριστη προκυμαία μετατρέπεται σε επίκεντρο το βράδυ για φαγητό και κοινωνικοποίηση. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι οι Σιγκαπούνοι ζουν μόνο για φαγητό και ψώνια! Αλλά η πόλη έχει πολλά πολιτιστικά και δημιουργικά αξιοθέατα που βρίσκονται μακριά από τα εμπορικά κέντρα. Τα μουσεία παγκόσμιας κλάσης στη Σιγκαπούρη θα μπορούσαν να σας κρατήσουν για πολλούς μέρες.

Είναι το ταξίδι της Σιγκαπούρης ακριβό;

Το φαγητό στη Σιγκαπούρη είναι πολύ προσιτό, ωστόσο, η διαμονή είναι υψηλότερη από ό, τι στις γειτονικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας . Τα εισιτήρια είναι συγκριτικά ακριβό, αλλά συχνά θα βρείτε πολλές δωρεάν δραστηριότητες για να απολαύσετε την πόλη. Οι ντόπιοι και οι έμπειροι ταξιδιώτες ξέρουν πώς να εξοικονομήσουν χρήματα στη Σιγκαπούρη εκμεταλλευόμενοι τα freebies και τις εκπτώσεις.

Οι κάτοικοι, ιδιαίτερα οι εκπατριστές, σαρκαστικά αναφέρονται στη Σιγκαπούρη ως "ωραία πόλη" λόγω των μεγάλων τοπικών προστίμων για φαινομενικά μικρές παραβάσεις . Μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο για τσίχλες , ποδήλατο στο πεζοδρόμιο, φέρνοντας φαγητό ή ποτά στη δημόσια συγκοινωνία, κάπνισμα σε λάθος μέρη, χωρίς καταιωνιστή τουαλέτα ή πεζοπορία εκτός δρόμων.

Ακόμη και να πιαστείτε με μια ταινία που τραβήξατε παράνομα ή ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε να σημαίνει να χτυπάτε με πρόστιμο στα σύνορα .

Η Σιγκαπούρη συχνά παραλείπεται ή παρέχεται μόνο λίγες μέρες από ταξιδιώτες του προϋπολογισμού λόγω της φήμης της ως ακριβού προορισμού - ιδιαίτερα για τη νυχτερινή ζωή και την κοινωνικοποίηση. Αν και μπορείτε εύκολα να απολαύσετε απίστευτη κουζίνα κάτω από US $ 5 στα δικαστήρια τροφίμων όπως το περίφημο Lau Pa Sat, η διαμονή, τα ψώνια και η νυχτερινή ζωή είναι πολύ ακριβές σε σύγκριση με άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η βαριά φορολογία αυξάνει τις τιμές σχεδόν σε όλα. Οι φόροι για το οινόπνευμα και τον καπνό είναι εξαιρετικά υψηλοί. Σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ασίας, η Σιγκαπούρη τεχνικά δεν έχει απαλλαγή από δασμούς για την εισαγωγή καπνού στη χώρα.

Απαιτήσεις για τις θεωρήσεις της Σιγκαπούρης

Οι περισσότερες εθνότητες δεν χρειάζεται να οργανώσουν ταξιδιωτική βίζα πριν επισκεφθούν τη Σιγκαπούρη. οι ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπεται δωρεάν διαμονή 90 ημερών. Θα λάβετε σφραγίδα δωρεάν κατά την άφιξη.

Εάν διανέμετε συνταγογραφούμενα φάρμακα, παραδώστε αντίγραφα της συνταγής και του ιατρικού σας διαβατηρίου εάν έχετε ένα. Η Σιγκαπούρη έχει μια υποχρεωτική θανατική ποινή για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, οπότε μην σκεφτείτε καν να φέρετε φάρμακα από άλλη χώρα

Η επίσημη ιστοσελίδα της τελωνειακής υπηρεσίας της Σιγκαπούρης έχει λεπτομέρειες σχετικά με τα απαγορευμένα στοιχεία.

Οι άνθρωποι

Η Σιγκαπούρη κατέχει την τρίτη θέση στον κόσμο για την πυκνότητα του πληθυσμού, ακόμη και να ξεπεράσει το Χονγκ Κονγκ για τον αριθμό των κατοίκων που πιέζονται σε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Αν και η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Κινέζοι, η Σιγκαπούρη είναι ένα χωνευτήρι των ανθρώπων και των πολιτισμών. Υπολογίζεται ότι το 43% των κατοίκων της χώρας γεννήθηκαν εκτός της Σιγκαπούρης.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι γυναίκες στη Σιγκαπούρη έχουν το χαμηλότερο ποσοστό γονιμότητας στον κόσμο, ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός μεταναστών και αλλοδαπών κατοίκων μειώνει τον πληθυσμό της χώρας.

Εάν έχετε ποτέ θελήσει να δοκιμάσετε το couchsurfing , η Σιγκαπούρη είναι ο τόπος για να το κάνετε αυτό. Πολλοί εκπατρισμένοι προσφέρουν ευκαιρίες να παραμείνουν μαζί τους με ασφάλεια χωρίς χρέωση. Η γνώση ενός ντόπιου που γνωρίζει την πόλη είναι μια τεράστια βοήθεια για την εξοικονόμηση χρημάτων και την υποβίβαση κάτω από την τουριστική επιφάνεια .

Χρήματα στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη φιλοξενεί το υψηλότερο ποσοστό εκατομμυριούχων στον κόσμο (με διαθέσιμο πλούτο). Ακόμα και ο δισεκατομμυριούχος Eduardo Saverin, συνιδρυτής του Facebook, καταγγέλλει την αμερικανική του ιθαγένεια και εγκαταστάθηκε στη Σιγκαπούρη σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση που λένε οι επικριτές ήταν η αποφυγή φορολόγησης.

Η Σιγκαπούρη χρησιμοποιεί ένα νόμισμα για τη νομισματική μονάδα των $ 1. Διαφορετικά, θα συναντήσετε πολύχρωμα τραπεζογραμμάτια σε ονομαστική αξία $ 2, $ 5, $ 10, $ 50 και $ 100. Παρόλο που οι σημειώσεις $ 20 και $ 25 κυκλοφορούν, σπάνια τις βλέπετε. Το δολάριο της Σιγκαπούρης διαιρείται σε 100 σεντ.

Οι πιστωτικές κάρτες, ιδιαίτερα η Visa και η Mastercard, είναι ευρέως αποδεκτές στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα της Σιγκαπούρης. Τα ΑΤΜ που συνδέονται με τη Δύση είναι κυριολεκτικά παντού στην πόλη - ένα καλό πράγμα, θα τα χρειαστείτε!

Η κατάρρευση δεν είναι συνήθης πρακτική στη Σιγκαπούρη , ωστόσο υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Θα πρέπει να στρογγυλεύσετε μέχρι το πλησιέστερο δολάριο κατά την απόρριψη οδηγών ή άλλων που παρέχουν μια υπηρεσία.

Παρόλο που ως ταξιδιώτης πιθανότατα δεν θα είστε αρκετά τυχεροί για να συναντήσετε κανένα, ο λογαριασμός των 10.000 δολαρίων της Σιγκαπούρης είναι το υψηλότερο εκτιμημένο τραπεζογραμμάτιο στον κόσμο! Η κυβέρνηση σταμάτησε να παράγει την ονομασία το 2014 και την απομάκρυνε ενεργά από την κυκλοφορία.

Γλώσσα στη Σιγκαπούρη

Σπανιότερα θα αντιμετωπίζετε ένα γλωσσικό φράγμα ενώ ταξιδεύετε στη Σιγκαπούρη. Με τόσες πολλές διαφορετικές εθνοτικές ομάδες που πρέπει να διεξάγουν επιχειρήσεις, τα αγγλικά ομιλούνται παντού, παρά το ότι το 20% των κατοίκων δεν μπορούν να διαβάσουν ή να γράψουν στα αγγλικά. Ακόμα και το σύνταγμα της Σιγκαπούρης είναι γραμμένο στα αγγλικά.

Παρόλο που η Bahasa Malaysia (Malay) είναι επίσημη εθνική γλώσσα της Σιγκαπούρης, μόνο το 12% των κατοίκων την καταλαβαίνει.

Η ανεπίσημη, αγγλική γλώσσα που χρονολογείται από τη Σιγκαπούρη είναι χιούμορ αναφερόμενη ως "Singlish" και δανείζεται τα λόγια των Κινέζων, των Ταμίλ και των Μαλαισιανών. Παρά το γεγονός ότι οι Singlish είναι χαλαρά βασισμένοι στα αγγλικά, οι τουρίστες δύσκολα κατανοούν τη μοναδική διάλεκτο που χαρακτηρίζεται από έντονες διαταραχές με πολλά λάθη .

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη μένει ζεστή και λαμβάνει μεγάλη βροχή καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους , ωστόσο, ο Φεβρουάριος είναι συνήθως ο ξηρότερος μήνας. Ο θόρυβος από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην κοντινή Σουμάτρα είναι ένα ετήσιο πρόβλημα. Οι πυρκαγιές μειώνουν σημαντικά την ποιότητα του αέρα Από τον Μάιο έως τον Αύγουστο.

Φεστιβάλ στη Σιγκαπούρη

Το μεγάλο μείγμα εθνοτικών ομάδων που καλούν τη Σιγκαπούρη στο σπίτι γιορτάζουν πολλά φεστιβάλ. Ορισμένες βουδιστικές, ισλαμικές, ινδουιστικές, ταοϊστικές και χριστιανικές διακοπές παρατηρούνται από τις διάφορες ομάδες.

Όλες οι μεγάλες κινεζικές γιορτές γιορτάζονται με gusto στη Σιγκαπούρη, ιδιαίτερα το κινεζικό νέο έτος, το κινεζικό φεστιβάλ Mooncake και το Φεστιβάλ Hungry Fhosts . Οι τιμές διαμονής θα ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτών των δημόσιων αργιών.

Το Ραμαζάνι παρατηρείται από τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Σιγκαπούρης, αν και σπάνια επηρεάζει τα ταξίδια. Η Εθνική Ημέρα της Σιγκαπούρης είναι στις 9 Αυγούστου και γιορτάζεται ετησίως με μεγάλη παρέλαση και πατριωτικές εκδηλώσεις.

Να πάρει εκεί και γύρω

Με τόσο μεγάλη πληθυσμιακή πυκνότητα στο νησί, η κυκλοφορία μπορεί να είναι τρομερή. Η ιδιωτική ιδιοκτησία αυτοκινήτων στη Σιγκαπούρη είναι πολύ ακριβή, αλλά αυτό δεν εμποδίζει πολλούς κατοίκους από την οδήγηση.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι μακράν το δρόμο για να πάτε στη Σιγκαπούρη. Τα εξαιρετικά συστήματα MRT και LRT είναι ως επί το πλείστον αποτελεσματικά και καθαρά. Το σύστημα λεωφορείων είναι εύκολο στην πλοήγηση και η κάρτα σας EZ-Link (αξίζει να φτάσετε εάν μένετε για περισσότερο από λίγες μέρες) θα σας εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο.

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης (κωδικός αεροδρομίου: SIN) είναι έργο τέχνης. Ξεχάστε τα παραδοσιακά, χρηστικά αεροδρόμια με φώτα και δυστυχισμένους επιβάτες. Το Changi έχει την ατμόσφαιρα ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου. Θα βρείτε έξι υπαίθριους κήπους, έναν κήπο πεταλούδας, παιδικές χαρές, ένα γυμναστήριο, ντους, κινηματογράφο και ακόμη και μια πισίνα για να σκοτώσει το χρόνο κατά τη διάρκεια μεγάλων στρώσεων!

Η Singapore Airlines κερδίζει συνεχώς βραβεία για να είναι μεταξύ των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο.

Αν έρχεστε από τη Μαλαισία, δοκιμάστε το άνετο λεωφορείο από την Κουάλα Λουμπούρ στη Σιγκαπούρη αντί να πετάτε.