Οδηγός για το συναρπαστικό Albi στα νότια της Γαλλίας

Μια υπέροχη γαλλική πόλη με πλούσια ιστορία

Γιατί να επισκεφθείτε το Albi;

Το Albi είναι μια μικρή, γοητευτική γαλλική πόλη με ένα αξιόλογο παλιό κέντρο, το οποίο είναι πλέον μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO . Η καρδιά του Albi είναι η Επισκοπική Πόλη, μια κλειστή μεσαιωνική συνοικία που περιλαμβάνει δύο εξαιρετικά κτίρια.

Εάν έχετε μια αίσθηση της ιστορίας, τότε Albi γοητεύει. Τον 11ο αιώνα η αίθουσα των Καθάρων ανέλαβε μεγάλα τμήματα της περιοχής Languedoc-Roussillon , πολλοί από τους αιρετικούς που προέρχονταν από την Albi.

Το όνομα των Albigensians έγινε συνώνυμο της αίρεσης που απειλούσε την αυτονομία της καθολικής εκκλησίας. Από το 1209 έως το 1229 η Σταυροφορία εναντίον των Αλγινισιανών έτρεξε μέσα στην περιοχή, καταστρέφοντας τελικά την αίρεση με μεγάλη κτηνωδία.

Αν ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε τους Καθάρια, πάρτε αυτή τη βόλτα στο Montsegur , το απομακρυσμένο κάστρο που βρισκόταν ψηλά πάνω σε έναν βραχώδη λόφο, όπου έκαναν την τελευταία τους στάση.

Τοποθεσία του Albi

Το Albi βρίσκεται στο τμήμα Tarn, στις όχθες του ποταμού Tarn και περίπου 85 μίλια βορειοανατολικά της Τουλούζης .

Τι να δείτε στο Albi

Ξεκινήστε με το Sainte-Cécile , τον εξαιρετικό γοτθικό καθεδρικό ναό, που χρονολογείται από το 1280. Είναι ένα τεράστιο, κυρίαρχο κτίριο που κυριαρχείται από το καμπαναριό του και έχει το κάπως περίεργο πλεονέκτημα του να είναι ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός του κόκκινου τούβλου στον κόσμο. Το εξωτερικό, αν και εντυπωσιακό σε κλίμακα, είναι σχετικά απλό, λόγω εν μέρει του οιονεί στρατιωτικού σκοπού του, ως υπενθύμιση της δύναμης της καθολικής εκκλησίας μπροστά στην καθολική αίρεση.

Πηγαίνετε μέσα και είναι μια διαφορετική ιστορία. Κάθε ίντσα του εσωτερικού είναι διακοσμημένο με εξωφρενικά πλακάκια, φύλλα χρυσού και τοιχογραφίες. Ο πιο εκπληκτικός χώρος είναι η τοιχογραφία της Τελευταίας Κρίσης, που απεικονίζει το τέλος του κόσμου με τις κατάλληλα γκροτέσκες σκηνές του καταραμένου γκρεμού σε αιώνιο πόνο και δυστυχία. Είναι ζωγραφισμένο μεταξύ 1474 και 1484, πιθανότατα από φλαμανδούς καλλιτέχνες και είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Εάν μπορείτε, να πάρετε μια συναυλία ή μια ρεσιτάλ στο κλασικό όργανο του 18ου αιώνα.

Το Palais de la Berbie είναι σχεδόν τόσο επιβλητικό όσο ο καθεδρικός ναός και μοιάζει με ένα κάστρο και όχι με ένα παλάτι του Αρχιεπισκόπου. Σήμερα στεγάζει το Μουσείο Toulouse-Lautrec και τη σημαντικότερη συλλογή της τέχνης του κόσμου. Το μουσείο καλύπτει τόσο την τέχνη του όσο και τη ζωή του, η οποία ήταν περίεργη, πολλά από τα οποία ζούσαν στα μπαρ και τους οίκους του Παρισιού.

Οι αγορές της Albi

Οι αγορές της Albi είναι αρκετοί για μια επίσκεψη, ιδιαίτερα στην καλυμμένη αίθουσα αγοράς, όπου οι τοπικοί Albigensians έρχονται να ψωνίζουν για λαχανικά, τυρί, κρέας και ψάρι.

Η πόλη φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία αγορών, συμπεριλαμβανομένης μιας αγοράς λαχανικών κάθε πρωί, εκτός από τη Δευτέρα, μια αγορά πουλερικών το Σάββατο το πρωί, μια αγορά κατοικίδιων ζώων το Σάββατο το πρωί, μια αγορά βιβλίων μεταχειρισμένων την Τετάρτη και μια αγορά τεχνών και χειροτεχνίας τα Σάββατα μέσω Μαρτίου).

Πού να μείνετε στο Albi

Το 4 αστέρων Mercure Albi Bastide είναι ένα θαυμάσιο κτίριο του 18ου αιώνα που χτίστηκε στις όχθες του Tarn. Τα δωμάτια είναι καλά διακοσμημένα. Τα μπάνια είναι ιδιαίτερα καλά και το εστιατόριο διαθέτει βεράντα με θέα στον καθεδρικό ναό.

Το Hostellerie du Grand St-Antoine δεν είναι απλώς ένα ορόσημο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στο Albi. Είναι επίσης ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία που εξακολουθούν να λειτουργούν στη Γαλλία. Το πρώτο άνοιξε τις πόρτες του το 1734 και η ίδια οικογένεια καλωσόρισε τους επισκέπτες για πέντε γενιές. Υπάρχει κήπος στην αυλή που ξεχειλίζει με λουλούδια και πράσινο. Αν και είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία τιμών δωματίων.

Το Hotel Chiffre στο κέντρο της πόλης ήταν ένα τυπικό πανδοχείο, που φιλοξενούσε τους ταξιδιώτες στα λεωφορεία που διασχίζουν τη Γαλλία. 38 δωμάτια και σουίτες είναι διακοσμημένα σε άνετα, ντεμοντέ υφάσματα και χρώματα και οι τιμές είναι λογικές.

Το La Réserve είναι ένα ξενοδοχείο Relais et Châteaux, ώστε να μπορείτε να υπολογίζετε σε πολυτελή και πολύ υψηλά πρότυπα. Είναι σχετικά μικρό με μόλις 20 δωμάτια στις όχθες του Tarn. Το εστιατόριο διαθέτει βεράντα για υπαίθρια τραπεζαρία.

Το Albirondack Park είναι ένα κάμπινγκ και spa και πολύ καλή αξία. Περιβάλλεται από δέντρα κοντά στο Albi με καμπίνες, ρυμουλκούμενα Airstream, θερμαινόμενη πισίνα, σπα, χαμάμ και σάουνα.

Το Albi είναι ένας δημοφιλής προορισμός, ώστε να υπάρχουν ξενοδοχεία για κάθε τιμή. Ελέγξτε τους στο TripAdvisor.

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans