Προετοιμασία για δοκιμή κρασιού στο Chianti

Το Chianti είναι μια περιοχή στην κεντρική Τοσκάνη όπου παράγονται τα φημισμένα κρασιά Chianti και Chianti Classico. Η γευσιγνωσία του κρασιού στην Ιταλία είναι λίγο διαφορετική από τη δοκιμή κρασιού στις ΗΠΑ. Παρακάτω υπάρχουν συμβουλές για τον προγραμματισμό μιας ανεξάρτητης περιοδείας κρασιού της Chianti.

Πώς να σχεδιάσετε πού να πάτε

Πρώτα, επιλέξτε έναν τύπο ή παραγωγό του Chianti που σας αρέσει ιδιαίτερα ή επιλέξτε μια περιοχή. Τα κρασιά της περιοχής Chianti Classico συνιστώνται επειδή είναι ο παππούς όλων αυτών.

Το διοικητικό όργανο του Chianti Classico 403 είναι το Consorzio del Marchio Storico-Chianti Classico. Στην ιστοσελίδα τους μπορείτε να αναζητήσετε παραγωγούς που προσφέρουν γευσιγνωσίες, κάνοντας κλικ σε μια περιοχή του χάρτη. Θα σας παρουσιαστεί μια λίστα με τους παραγωγούς της Chianti και πληροφορίες σχετικά με την επαφή και το οινοποιείο. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας ή αυτά που έχουν νόστιμες περιγραφές.

Επικοινωνήστε με τα αγαπημένα σας οινοποιεία

Όταν βρείτε κάποια οινοποιεία που σας αρέσει, το επόμενο βήμα είναι να επικοινωνήσετε μαζί τους και να κλείσετε ραντεβού για να κάνετε μια περιοδεία ή γευσιγνωσία. Ορισμένοι προσφέρουν ακόμη και φαγητό, συμπεριλαμβανομένου ενός γεύματος. Μόνο τα μεγαλύτερα οινοποιεία έχουν την ικανότητα να ασχολούνται με εκδρομές και γευσιγνωσίες.

Μην επιλέξετε περισσότερα από τρία οινοποιεία. Ίσως να είσαι καλύτερα με δύο. Τα πράγματα είναι πιο αργά στην Ιταλία από ό, τι στην Καλιφόρνια. Απόλαυσέ το. Λάβετε υπόψη ότι πολλές εκδρομές γίνονται επαναλαμβανόμενες. Υπάρχουν μόνο μερικές παραλλαγές στο ζυμωτικό θέμα.

Εδώ είναι τρία συνιστώμενα οινοποιεία για τις περιηγήσεις και τις γευσιγνωσίες τους:

Γευσιγνωσία κρασιού σε Enoteca

Μπορείτε επίσης να βρείτε κρασιά για να δοκιμάσετε, να αγοράσετε και να πιείτε σε ένα Enoteca . Ένα από τα μεγαλύτερα στην περιοχή Chianti Classico είναι το Le Cantine di Greve in Chianti , όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το κρασί, το τυρί, το σαλάμι, το grappa και το ελαιόλαδο.

Υπάρχει επίσης ένα μουσείο κρασιού. Υπάρχουν πάνω από 140 κρασιά για να δοκιμάσετε, ώστε να ρυθμίσετε τον εαυτό σας. Υπάρχουν μικρότερα Enotece σε χωριά σε όλη την Ιταλία.

Περιφερειακή οινοποιία της περιοχής Chianti Escorted Tours

Αν προτιμάτε να επισκεφθείτε τα οινοποιεία χωρίς να χρειάζεται να οδηγήσετε, το Viator προσφέρει τόσο εκδρομές με συνοδεία ημέρας όσο και μισής ημέρας που περιλαμβάνουν επισκέψεις σε χωριά και οινοποιεία Chianti με γευσιγνωσία κρασιού .

Ρίξτε μια ματιά στην περιοχή Chianti Classico . Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε και να κάνετε, και πολλά καλά εστιατόρια (όπου υπάρχει καλό κρασί, δεν αποτυγχάνει ποτέ ότι υπάρχει επίσης καλό φαγητό).

Διαμονή

Δείτε τα κορυφαία μέρη μας για διαμονή σε ξενοδοχεία με υψηλή βαθμολογία, αγροτικά σπίτια και καταλύματα με πρωινό και κρεβάτι. Θέλετε να μείνετε σε ένα κάστρο; Δοκιμάστε το Hotel Castello di Spaltenna στο Gaiole in Chianti, ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων μέσα σε ένα κάστρο.