Οι καλύτεροι ξεναγοί του μουσείου

Οι ασυνήθιστες περιηγήσεις σε σημαντικά μουσεία ανοίγουν νέες προοπτικές

Μερικοί άνθρωποι θέλουν να διαβάσουν όλες τις ετικέτες τοίχων. Για άλλους, οι ετικέτες τοίχου ίσως είναι ο λόγος που δεν τους αρέσει να πηγαίνουν σε μουσεία. Μια καλύτερη επιλογή είναι μια περιήγηση με ξεναγό που μπορεί να ανοίξει εντελώς νέες προοπτικές.

Τα περισσότερα μουσεία έχουν διδάσκοντες, οδηγούς ή δασκάλους που δίνουν εκδρομές σε καθορισμένο χρόνο κάθε μέρα. Οι καλύτερες εκδρομές δίνονται από τους μελετητές που πληρώνονται. Πιο συχνά, τα μουσεία κόβουν το κόστος της πληρωμής των καθηγητών τους και χρησιμοποιούν εθελοντές καθηγητές που ακολουθούν πρόγραμμα κατάρτισης. Ενώ πολλά από αυτά τα μαθήματα μπορεί να είναι αρκετά καλά, συχνά δουλεύουν από ένα σενάριο και μπορεί να μην είναι σε θέση να διευρύνουν το θέμα ή να χειριστούν συγκεκριμένες ερωτήσεις. Η καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία του μουσείου θα βρεθεί πάντα με έναν ειδικό για τον οποίο το θέμα είναι η ειδικότητά του. Μουσεία όπως το Μουσείο και οι Κήποι του Cloisters στη Νέα Υόρκη προσλαμβάνουν μόνο ΜΑ ή Διδακτορικό Δίπλωμα. μεσαιωνικών ειδικοτήτων τέχνης. Κάθε λέκτορας αντλεί από τους δικούς του τομείς εμπειρίας και προσφέρει τη μοναδική προοπτική τους.

Καθώς τα μουσεία έριχναν έμμισθους ειδικούς, σημειώθηκε μεγάλη άνοδος σε ανεξάρτητες εταιρίες ξεναγών. Για να σας βοηθήσω να βρείτε τις περιηγήσεις που σας ταιριάζουν καλύτερα, εδώ είναι η δική μου σειρά από πέντε καινοτόμες εταιρείες περιοδεία μουσείο.