Κυριακάτικος ποταμός: Ο άνετος χώρος σκι μεγάλων ορεινών περιοχών του Maine

Συμβουλές για το Κυριακάτικο Ποδήλατο Σκι στο Bethel, ME

Το Sunday River είναι ένα μεγάλο θέρετρο που κάπως αισθάνεται άνετα και διαχειρίσιμο, παρά το γεγονός ότι έχει οκτώ κορυφές, τρεις μεγάλες περιοχές βάσης και δύο μεγάλα ξενοδοχεία θέρετρα. Έχει δράση και ανέσεις μεγάλου ορεινού όγκου, χωρίς να αισθάνεται πάρα πολύ κόσμο ή εμπορικός. Και δεν υπάρχει παιδική χαρά για ποζάρες: Τα μονοπάτια εδώ είναι από τα πιο δύσκολα στην Ανατολή, και η απομακρυσμένη τοποθεσία στο Bethel, Maine, ευνοεί τους σοβαρούς σκιέρ και τους αναβάτες στα πλήθη του πάρτι.

Εκμεταλλευτείτε το μέγιστο της ημέρας του Κυπέλλου Κυριακής

Υπάρχουν περισσότεροι από 1.000 στρέμματα σκαφών στο Sunday River (870 στρέμματα μονοπατιών και 248 στρέμματα κοπιασμένων πρασιών, αλλά μπορείτε να κάνετε σκι οπουδήποτε εντός των ορίων που δεν έχουν σημειωθεί "κλειστά") και μπορείτε να δείτε μεγάλο μέρος αυτής της έκτασης από το Main White Base Area, όπου βρίσκεται το Grand Summit Hotel. Ορισμένα από τα εκτός πίστας σκι είναι εκπληκτικά προσιτά, όπως οι μη σημαδεμένες, όμορφα αραιωμένες πύλες από το ίχνος του Πράσινου Τυριού, γεμάτες κούτσουρα για άλματα και αλέσματα.

Το Sunday River είναι μεγάλο, αλλά ποτέ δεν αισθάνεστε ότι θα χάσετε εδώ και να φτάσετε από το ένα μέρος στο άλλο είναι εύκολο χάρη σε μεγάλο βαθμό στην τεράστια ικανότητα ανύψωσης του Sunday River, που περιλαμβάνει τέσσερα τετράγωνα υψηλής ταχύτητας και το μοναδικό Chondola - ένα υβριδικό αυτοκίνητο με κλειστά γόνδολα αυτοκίνητα και ευρύχωρες καρέκλες με έξι καθίσματα.

Δεν μπορείτε να κάνετε σκι όλες τις 135 διαδρομές εδώ σε μια μέρα, και αν δεν είστε ειδικός, πραγματικά δεν θέλετε να δοκιμάσετε.

Οι αρχάριοι και οι ενδιάμεσοι θα έχουν αρκετή διασκέδαση στα 89 πράσινα και μπλε μονοπάτια, αλλά θα πρέπει να κάνουν προσοχή στην εξερεύνηση των εμπειρογνωμόνων της Κυριακής. Αυτά είναι πραγματικά μαύρα διαμάντια, και μερικά από τα μονοπάτια διπλού διαμαντιού εδώ (όπως οι απότομες πύλες του Flying Monkey στην περιοχή Oz) είναι πραγματικά εκφοβιστικές.

Ωστόσο, ακόμα και σε κορυφές όπως το πιο έμπειρο White Cap, σας προσφέρεται ένας ασφαλέστερος τρόπος κάτω και η έκταση του Sunday River προσφέρει μερικές ωραίες μακριές διαδρομές που είναι εύκολα στα πόδια. Για μια διασκεδαστική διαδρομή, μας άρεσε πολύ το Lollapalooza από το Trail Three Mile, το οποίο ήταν πολύ επίπεδο σε τμήματα και πέρασε πολλά άλλα σημαντικά μονοπάτια. Υπάρχουν πολλές εύκολες και μέτριες διαδρομές για να διαλέξετε από την κορυφή της Βόρειας Κορέας, που εξυπηρετείται από το Chondola. Αν θέλετε να κρατήσετε τα παιδιά ζεστά και στις πλαγιές περισσότερο, περιμένετε τα επιπλέον λεπτά στη βάση για ένα από τα κλειστά αυτοκίνητα γόνδολα για να αποφύγετε την ψυχρή οδήγηση.

Η περιοχή διαθέτει επίσης έξι πάρκα εδάφους, με μια ποικιλία από σφήνες, κιβώτια, ράγες και τα πάντα μεταξύ τους. Το πάρκο T72 των 15 στρεμμάτων ήταν ολοκαίνουργιο για την περίοδο σκι 2013-2014. Το μονοπάτι της αίγας ήταν από τις καλύτερες διαδρομές της ημέρας - όχι πολύ απότομες, αλλά αρκετά στενές για να φτάσετε το καρδιακό σας ρυθμό όσο πετάτε. Η διασταύρωση του Tourist Trap πραγματικά χτίστηκε σε moguls και πάγο από το αργότερο μέρος της ημέρας, οπότε προσπαθήστε να χτυπήσετε αυτό το μονοπάτι νωρίς αν μπορείτε. Το ένα σχετικά σχετικά απομονωμένο τμήμα του Κυριακάτικου ποταμού είναι το μποτάλ της Ιορδανίας, το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω ενός αργού, ανυψωτικού με σταυροειδώς υψηλό ανυψωτήρα. Το ταξίδι ανταμείβεται από απαιτητικές διαδρομές όπως το Excalibur και μπορείτε να κάνετε σκι πίσω στην υπόλοιπη περιοχή του Κάνσας, έναν πράσινο "δρόμο από τούβλα" που οδηγεί στην προκλητική γη του Oz.

Ποτό, δείπνο και χαλαρή Apres Ski στο Sunday River

Το Foggy Goggle Bar στο White Cap Lodge είναι το καλύτερο μέρος για ένα apres-ski παρασκευή στο Sunday River, αλλά το Ski Bar Matterhorn στον δρόμο πρόσβασης είναι ένα ανώτερο σκηνικό για ζωντανή μουσική και ποτά στις μικρές ώρες. Μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο θέρετρο σε διάφορα ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ στην ιδιοκτησία Sunday River, αλλά για να φτάσετε στο Matterhorn, θα πρέπει να πιάσετε το λεωφορείο Mountain Explorer, το οποίο διαρκεί μέχρι τα μεσάνυχτα τα σαββατοκύριακα.

Μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα στο εστιατόριο του Grand Summit Hotel: πιάτα όπως ο ψητός σολομός του Ατλαντικού σε μια κρέμα λεμόνι με άνηθο που ρίχνεται με καπνιστό μύδι Maine υπερβαίνει τις προσδοκίες. Ξεκουραστείτε τη μέρα σας με την απίστευτη θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα και το υδρομασάζ, ή με ένα μασάζ στο Jordan Spa και το Summit Health Club, μέρος του άλλου ευγενικού, κυλιόμενου ξενοδοχείου Sunday River.

Sunday Basics ποταμών:
Sunday River
15 Κυριακή River Road
Newry, ME 04261
800-543-2SKI

Διαδρομές: 135
Glades: 248 στρέμματα
Ανελκυστήρες: 15
Κάθετη πτώση: 2.340 πόδια
Νυχτερινό σκι: Ναι
Πάρκα εδάφους: 6