Άδεια οδήγησης του Τέξας

Πώς να ανανεώσετε - ή να υποβάλετε αίτηση - άδεια οδήγησης του Τέξας

Αν δεν είστε 16 ετών και είστε νέοι από την εκπαίδευση του οδηγού, η σκέψη να κάνετε αίτηση ή να ανανεώσετε την άδεια οδήγησης του Τέξας σας είναι τόσο ευχάριστη όσο η πρόβλεψη ενός διπλού ριζικού καναλιού. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο, ίσως βρείτε τον εαυτό σας να περιπλανηθείτε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ό, τι χρειάζεστε για να αποφύγετε επιπλέον ταξίδια στο Τμήμα Ασφάλειας.

Είτε είστε ένας από τους πρώτους χρονομετρητές, έχετε πρόσφατα μετεγκατασταθεί στο Τέξας ή είστε θύμα κλοπής πορτοφολιού, αυτός ο οδηγός θα σας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να πάρετε την άδεια οδήγησης του Τέξας (TDL).

Πού να πάτε

Εάν έχετε ήδη μια έγκυρη άδεια Τέξας και χρειάζεται μόνο να ανανεώσετε ή να αλλάξετε τη διεύθυνσή σας, η πολιτεία σας επιτρέπει να το κάνετε online - δεν χρειάζεται να χαμογελάτε τις γραμμές. Απλά υποβάλετε τις πληροφορίες σας στον ιστότοπο του Τμήματος Ασφαλείας, εκτυπώστε την προσωρινή σας άδεια και περιμένετε τη νέα σας άδεια μέσω της αλληλογραφίας. Συγχαρητήρια, τελειώσατε!

Εάν πρέπει να κάνετε αίτηση αυτοπροσώπως επειδή έρχεστε εκτός κράτους, η άδειά σας έχει λήξει ή έχετε λάβει την άδειά σας για πρώτη φορά, το Texas Department of Safety έχει αρκετές τοποθεσίες σε όλο το μετρό του Χιούστον που είναι εξοπλισμένο για να ανανεώσει ή έκδοση αδειών. Ο ευκολότερος τρόπος να μάθετε πού να πάτε είναι να πληκτρολογήσετε τον ταχυδρομικό κώδικα στον ιστότοπο του τμήματος και θα σας παράσχει κάποιες κοντινές επιλογές. Ανάλογα με την τοποθεσία, ίσως μπορέσετε να κρατήσετε το σημείο σας στην ουρά πριν φτάσετε απλά επιλέγοντας "Get in Line" στην τοποθεσία της τοποθεσίας.

Τι να φέρω

1. Εάν κάνετε αίτηση αυτοπροσώπως, θα πρέπει να υποβάλετε είτε ΕΝΑ από τα ακόλουθα πρωταρχικά στοιχεία ταυτότητας:

Ή δύο από τα ακόλουθα δευτερεύοντα στοιχεία αναγνώρισης:

Ή ένα πρωτεύον αναγνωριστικό και ΔΥΟ από τα ακόλουθα στοιχεία υποστήριξης:

2. Προσκομίστε αποδεικτικό του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης

3. Παρουσιάστε την απόδειξη για την εγγραφή οχημάτων του Τέξας και την ασφάλιση ευθύνης σε όλα τα οχήματα που έχετε στην κατοχή σας

4. Να περάσει τις εξετάσεις γραπτής, οδήγησης και όρασης

5. Πληρώστε την απαιτούμενη αμοιβή με μετρητά, με εντολή πληρωμής ή με μη προσωρινό έλεγχο μόνο.

Σημείωση: Από την 1η Μαρτίου 2010, οι υποψήφιοι άδειας οδήγησης ηλικίας 18 έως 24 ετών πρέπει να ολοκληρώσουν ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών και μια δοκιμασία οδήγησης για να γίνουν άδεια οδήγησης στο Τέξας.

Αιτούντες 18 και Κάτω

Οι υποψήφιοι ηλικίας 18 ετών και κάτω έχουν πρόσθετα στεφάνια που θα πρέπει να περάσουν. Πριν λάβετε μια προσωρινή άδεια, πρέπει πρώτα να πάρετε μια άδεια φοιτητή. Η άδεια αυτή απαιτεί να είναι κάτοχος αδείας οδήγησης ηλικίας 21 ετών και άνω καθήμενος στο κάθισμα του συνοδηγού κάθε φορά που ο αιτών χειρίζεται ένα όχημα. Εκτός από τις απαιτήσεις για όλους τους αιτούντες που απαριθμούνται παραπάνω, τα άτομα αυτά 18 και κάτω πρέπει να κάνουν τα εξής:

1. Παρουσιάστε τη φόρμα συμπλήρωσης εκπαίδευσης του οδηγού Ή παρουσιάστε την υπεύθυνη δήλωση εκπαίδευσης οδηγού γονέων και την εκπαίδευση στην τάξη και την εγγραφή πίσω από τον τροχό

2. Υποβάλετε έντυπο επαλήθευσης εγγραφής και συμμετοχής

3. Αποκτήστε γονική άδεια

Οι υποψήφιοι που έχουν λάβει άδεια σε άλλα κράτη

Εκτός από τις απαιτήσεις για όλους τους αιτούντες που αναφέρονται παραπάνω, οι υποψήφιοι που έχουν λάβει άδεια σε άλλα κράτη πρέπει να κάνουν τα εξής:

1. Παρουσιάστε την άδεια σπουδαστή σας ή την άδεια οδήγησης που ισχύει εκτός Γαλλίας, Καναδά ή Γερμανίας

2. Πραγματοποιήστε τις εξετάσεις γραπτής, οδήγησης και όρασης, εάν η ισχύουσα άδεια χρήσης σας έχει λήξει

Αμοιβές

Τα τέλη διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της άδειας που εκδίδεται, αλλά είναι συνήθως μεταξύ $ 10 και $ 25. Όλοι οι χώροι του Τμήματος Ασφαλείας δέχονται τώρα πιστωτικές κάρτες, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την είσοδο μετρητών ή επιταγών.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να βρείτε την πλησιέστερη τοποθεσία, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Texas Department of Safety.