Συχνές ερωτήσεις για τις υπηρεσίες Passport

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την απόκτηση διαβατηρίου στο Χιούστον

Είτε πρόκειται για επιχείρηση, είτε για μήνα του μέλιτος είτε για οικογενειακή κατάσταση, πολλοί από εμάς θα βρεθούν σε σχέδια ταξιδιών που απαιτούν να περάσουμε τα σύνορα των ΗΠΑ. Ένα έγκυρο αμερικανικό διαβατήριο απαιτείται να ταξιδέψει ακόμα πιο κοντά στο Μεξικό και τον Καναδά . Η ιδέα της απόκτησης ενός διαβατηρίου μπορεί να φανεί σαν αποθαρρυντική, αλλά η διαδικασία μπορεί να είναι αρκετά απλή αν είστε καλά ενημερωμένοι για το τι απαιτείται από εσάς.

Υπάρχουν δεκάδες θέσεις γραφείων διαβατηρίων στην περιοχή του Χιούστον, όπου μπορείτε να υποβάλετε ανώδυνα αίτηση για διαβατήριο, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε εξοικειωθεί με τις παρακάτω πληροφορίες.

1. Χρειάζομαι ένα διαβατήριο;

Εάν είστε Αμερικανός πολίτης (ανεξάρτητα από την ηλικία) που σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε διεθνές επίπεδο, θα χρειαστείτε ένα διαβατήριο για να βγείτε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό περιλαμβάνει ταξίδια στον Καναδά, το Μεξικό και την Καραϊβική.

2. Πρέπει να υποβάλω αίτηση προσωπικά;

Ναι, πρέπει να υποβάλετε προσωπική αίτηση εάν:

3. Πού μπορώ να υποβάλω αίτηση για διαβατήριο;

Οι αιτήσεις για αμερικανικά διαβατήρια μπορούν να ληφθούν σε περισσότερες από 25 τοποθεσίες μόνο στην Harris County. Πολλοί από αυτούς τους εξουσιοδοτημένους σταθμούς είναι ταχυδρομικά γραφεία. Για έναν πλήρη κατάλογο γραφείων διαβατηρίων, επισκεφθείτε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Μπορείτε επίσης να βρείτε εφαρμογές στο γραφείο του υπάλληλου της πόλης ή μέσω ταξιδιωτικών γραφείων.

4. Πρέπει να παρουσιάσω οποιαδήποτε τεκμηρίωση;

Οι αιτούντες πρέπει να παρέχουν έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, ταυτότητα με φωτογραφία και απόδειξη γέννησης.

Αυτά μπορεί να έχουν οποιαδήποτε από τις ακόλουθες μορφές:

5. Πόσο κοστίζει ένα διαβατήριο;

Για ένα βιβλίο διαβατηρίου ενηλίκων και μια κάρτα (κάρτα δεν ισχύει για διεθνή αεροπορικά ταξίδια), το τέλος είναι $ 165. Για ένα βιβλίο διαβατηρίου ενηλίκων χωρίς την κάρτα, το τέλος είναι $ 135.

Υπάρχουν πολλά άλλα ποσά αμοιβής ανάλογα με την περίσταση σας.

6. Πώς είναι αποδεκτές οι μέθοδοι πληρωμής;

7. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη δική μου φωτογραφία;

Συνιστάται ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία φωτογραφιών διαβατηρίου, αλλά εάν προτιμάτε να υποβάλετε τη δική σας φωτογραφία, πρέπει να είναι:

8. Πότε θα λάβω το διαβατήριό μου;

Περίπου 4 έως 6 εβδομάδες από την παραλαβή της αίτησής σας. Οι εφαρμογές μπορούν να παρακολουθούνται online 5 έως 7 ημέρες μετά την παραλαβή.

9. Πρέπει να ταξιδέψω νωρίτερα από αυτό. Μπορώ να βιάζομαι τη διαδικασία;

Ναι, υπάρχει ένας τρόπος να λάβετε το διαβατήριό σας μέσα σε 2 έως 3 εβδομάδες από την υποβολή της αίτησης, αλλά θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον $ 60 πλέον των τελών διανυκτέρευσης.

Κατά την αποστολή της αίτησής σας, γράψτε τη λέξη "EXPEDITE" όσο το δυνατόν πιο καθαρά στο εξωτερικό του φακέλου.

10. Πόσο διαρκεί το διαβατήριό μου;

Εάν το διαβατήριό σας εκδόθηκε όταν ήταν άνω των 16 ετών, θα ισχύει για 10 χρόνια. Αν ήταν κάτω των 16 ετών, το διαβατήριό σας θα ισχύει για 5 χρόνια. Είναι καλύτερο να ανανεώσετε το διαβατήριό σας 9 μήνες πριν λήξει. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες θα απαιτούν το διαβατήριό σας να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία ταξιδίου σας.

11. Το διαβατήριό μου έχει λήξει. Μπορώ να το ανανεώσω μέσω ταχυδρομείου;

Ναι, μπορείτε να στείλετε μηνύματα στη φόρμα ανανέωσης εάν το διαβατήριο που έχει λήξει:

12. Είχα είτε άστοχα το διαβατήριό μου είτε κάποιον έκλεψε. Τι να κάνω?

Αναφέρετε το χαμένο ή κλεμμένο διαβατήριο καλώντας 1-877-487-2778 ή 1-888-874-7793 ή συμπληρώνοντας το έντυπο DS-64 online ή αποστέλλοντάς το στο:

Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Υπηρεσίες διαβατηρίων
Τμήμα διαβατηρίου με απώτερο / κλεμμένο κυνήγι
1111 19η οδός, ΒΔ, σουίτα 500
Washington, DC 20036

13. Χρειάζομαι ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

Επισκεφθείτε αυτήν την τοποθεσία.