Απαιτήσεις διαβατηρίου για πτήσεις στον Καναδά

Οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες πρέπει να εμφανίζουν ένα διαβατήριο στα σύνορα του Καναδά.

Απαιτήσεις διαβατηρίου του Καναδά Crossing the Border με τα παιδιά Τι μπορώ να φέρω στον Καναδά; | Ισοδύναμα διαβατηρίων Κάρτα NEXUS

Κατώτατη γραμμή: Οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, πρέπει να επιδείξουν έγκυρο διαβατήριο ή ισοδύναμο ταξιδιωτικό έγγραφο για να εισέλθουν στον Καναδά αεροπορικώς.

Οι επισκέπτες από ορισμένες χώρες χρειάζονται επίσης θεώρηση για να επισκεφθούν ή να ταξιδέψουν μέσω του Καναδά.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016, οι επισκέπτες που προηγουμένως δεν χρειάζονταν βίζα, χρειάστηκαν να παρουσιάσουν μια Ηλεκτρονική Εξουσιοδότηση Ταξιδιού.

Καλύτερες συμβουλές: Αν δεν είστε σίγουροι για τις απαιτήσεις διαβατηρίου για την πτήση σας προς τον Καναδά, συμβουλευτείτε την αεροπορική εταιρεία με την οποία ταξιδεύετε. Οι επιβάτες πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας, οι οποίοι αναγράφονται στις ιστοσελίδες τους.

Εάν χρειάζεστε ένα διαβατήριο αμέσως, πάρτε ένα διαβατήριο εντός 24 ωρών με το Rushmypassport.com

Σε βάθος: Παρόλο που η Υπηρεσία Υπηρεσιών Συνόρων του Καναδά δεν απαιτεί τεχνικά από τους πολίτες των ΗΠΑ να έχουν αμερικανικό διαβατήριο για να εισέλθουν στον Καναδά αεροπορικώς, η Πρωτοβουλία για το Δυτικό Ημισφαίριο (WHTI) - ένα αμερικανικό σχέδιο που εισήχθη το 2004 για την αύξηση της ασφάλειας των συνόρων - να παρουσιάσουν τα διαβατήριά τους κατά την επανεισαγωγή. Με αυτόν τον τρόπο, οι νόμοι περί συνόρων των ΗΠΑ και του Καναδά μπορεί να διαφέρουν σε χαρτί, αλλά στην πράξη είναι οι ίδιοι, διότι οι αεροπορικές εταιρείες θα απαιτούν από τους επιβάτες να επιδείξουν έγκυρο διαβατήριο ή άλλο έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο : επιστρέψτε στο σπίτι σας ξανά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον Οργανισμό Υπηρεσιών Συνόρων του Καναδά ή το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ .

Περαιτέρω ανάγνωση για το καναδικό σύνορο:
Συμβουλές για οδήγηση πέρα ​​από τα σύνορα στον Καναδά
Αγορές χωρίς δασμούς στα καναδικά σύνορα
Φέρνοντας παιδιά στα καναδικά σύνορα
Πόσα αλκοόλ μπορώ να αγοράσω στα σύνορα;