Πώς να διασχίσετε τα καναδικά / αμερικανικά σύνορα με τα παιδιά

Το ταξίδι με τα παιδιά είναι μια επιχείρηση από μόνη της - από τη συσκευασία όλων των απαραίτητων παιχνιδιών φιλικών παιδιών για να φτάσετε στο αεροδρόμιο εγκαίρως και έχοντας μια ομαλή (ελπίζω ήσυχη) πτήση. Η διέλευση ενός διεθνούς συνόρου απαιτεί λίγο επιπλέον σχεδιασμό, αλλά αξίζει τον κόπο. Εάν σχεδιάζετε διακοπές στον Καναδά και σχεδιάζετε να οδηγήσετε ή να κάνετε μια κρουαζιέρα πέρα ​​από τα σύνορα των ΗΠΑ , υπάρχουν μερικά σημαντικά έγγραφα και συμβουλές που θα πρέπει να γνωρίζετε προτού φέρετε τα παιδιά στη ρυμούλκηση.

Να είστε προετοιμασμένοι πριν φύγετε

Πολύ πριν φτάσετε στο αυτοκίνητο ή να κάνετε κράτηση εισιτηρίων μεταφοράς, ανακαλύψτε ποιες είναι οι απαιτήσεις διαβατηρίου για τα παιδιά . Ενώ η καλύτερη μέθοδος είναι να αποκτήσετε ένα διαβατήριο για τα παιδιά σας, οι Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες ηλικίας 15 ετών ή νεότερης ηλικίας με γονική άδεια επιτρέπεται να διασχίζουν τα σύνορα σε σημεία εισόδου στην ξηρά και θάλασσα με επικυρωμένα αντίγραφα των πιστοποιητικών γέννησής τους αντί για διαβατήρια. Η Υπηρεσία Υπηρεσιών Συνόρων του Καναδά προτείνει ταυτότητα όπως ένα πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό βαπτίσματος, διαβατήριο ή έγγραφο μετανάστευσης. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για κάρτα NEXUS για τα παιδιά σας χωρίς κόστος. Αν δεν υπάρχει καμία από αυτές τις πληροφορίες, λάβετε μια επιστολή που δηλώνει ότι είστε παιδί γονέας ή κηδεμόνας από το γιατρό ή το δικηγόρο σας, ή από το νοσοκομείο όπου γεννήθηκαν τα παιδιά.

Τελωνειακή διαδικασία για παιδιά

Έχετε την απαραίτητη ταυτότητα για τα παιδιά σας έτοιμη να προσκομίσετε σε τελωνειακό υπάλληλο.

Τα παιδιά που είναι αρκετά ηλικιωμένα για να μιλήσουν από μόνα τους μπορούν να ενθαρρυνθούν από τον τελωνειακό υπάλληλο, οπότε να είστε έτοιμοι να αφήσετε τα μεγαλύτερα παιδιά να απαντήσουν στις ερωτήσεις του αξιωματικού. Θα ήταν έξυπνο να προετοιμάζετε τα παιδιά σας σε τι είδους ερωτήσεις πρέπει να περιμένετε πριν συναντηθούν με τον τελωνειακό υπάλληλο. Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, όλοι οι ενήλικες ή κηδεμόνες πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο όχημα με τα παιδιά τους όταν φτάνουν στα σύνορα.

Αυτό καθιστά τη διαδικασία ευκολότερη και ταχύτερη για όλους.

Τι να κάνετε αν μόνο ένας γονέας ή θεματοφύλακας ταξιδεύει με παιδιά

Οι διαζευγμένοι γονείς που μοιράζονται την επιμέλεια των παιδιών τους πρέπει να φέρουν αντίγραφα των εγγράφων νόμιμης φύλαξης. Ακόμη και αν δεν έχετε διαζύγιο από τον άλλο γονέα του παιδιού, δώστε τη γραπτή άδεια του άλλου γονέα να μεταφέρει το παιδί πέρα ​​από τα σύνορα. Συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας έτσι ώστε ο συνοριοφύλακας να μπορεί να καλέσει τον άλλο γονέα, εάν είναι απαραίτητο. Εάν ένα παιδί ταξιδεύει με σχολική ομάδα, φιλανθρωπικό ίδρυμα ή άλλη εκδήλωση όπου δεν υπάρχει γονέας ή κηδεμόνας, ο υπεύθυνος ενηλίκων θα πρέπει να έχει γραπτή άδεια από τους γονείς για να επιβλέπει τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και των στοιχείων επικοινωνίας του γονέα / κηδεμόνας.

Για περισσότερες πληροφορίες

Μπορείτε να δείτε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ή το Γραφείο Υπηρεσιών Συνόρων Καναδά (CBSA) εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις. Σημείωση: εάν ταξιδεύετε με κρουαζιερόπλοιο, τρένο ή λεωφορείο, οι εταιρείες θα πρέπει να παρέχουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα προτού φύγετε στο ταξίδι σας. Εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς , απαιτείται διαβατήριο. Διαφορετικά, μπορείτε να ερευνήσετε άλλα ισοδύναμα διαβατηρίων εάν η απόκτηση διαβατηρίου δεν είναι επιλογή για οποιονδήποτε λόγο.