Τα παιδιά χρειάζονται ένα διαβατήριο για να επισκεφτούν τον Καναδά;

Ο Καναδάς είναι μια εξαιρετικά φιλική προς την οικογένεια χώρα και πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά διασχίζουν τα σύνορα στις διακοπές κάθε χρόνο. Για να διευκολυνθεί, οι Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες ηλικίας 15 ετών ή νεότερης ηλικίας με γονική άδεια επιτρέπεται να διασχίζουν τα σύνορα σε σημεία εισόδου στην ξηρά και θάλασσα με επικυρωμένα αντίγραφα των πιστοποιητικών γέννησής τους αντί των διαβατηρίων.

Κάρτα NEXUS

Οι επισκέπτες όλων των ηλικιών που φθάνουν στον Καναδά αεροπορικώς απαιτούν ισοδύναμο διαβατήριο ή διαβατήριο , όπως κάρτα NEXUS .

Σημειώστε ότι όποιος έχει κάρτα NEXUS ή σκέφτεται να υποβάλει αίτηση για κάποιον μπορεί να υποβάλει αίτηση για κάρτες NEXUS για δικά του παιδιά χωρίς κόστος.

Ομαδικά ταξίδια για παιδιά

Οι Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες ηλικίας 16 έως 18 ταξιδεύουν μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά με σχολικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές ή αθλητικές ομάδες και υπό επίβλεψη ενηλίκου θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν μόνο με απόδειξη της ιθαγένειας, όπως πιστοποιητικό γέννησης.

Άλλα προαιρετικά έγγραφα

Τα παιδιά ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετα ταξιδιωτικά έγγραφα όταν επισκέπτονται τον Καναδά. Για παράδειγμα, εάν ένας γονέας ταξιδεύει στον Καναδά με παιδιά αλλά όχι τον άλλο γονέα, ενδέχεται να είναι απαραίτητο ένα υπογεγραμμένο έγγραφο που να δίνει άδεια ταξιδιού. Οι διαζευγμένοι γονείς που μοιράζονται τα παιδιά τους πρέπει επίσης να φέρουν τα νομικά έγγραφα για τα παιδιά τους καθώς και πληροφορίες επικοινωνίας με τον άλλο γονέα. Άλλα χρήσιμα έγγραφα περιλαμβάνουν πιστοποιητικά γέννησης, βαπτιστικά πιστοποιητικά και έγγραφα μετανάστευσης, αν υπάρχουν.

Οι συνοριοφύλακες επιδεικνύουν ιδιαίτερη επιμέλεια, φροντίζοντας για την παράνομη διέλευση των συνόρων στα παιδιά.

Οι επισκέπτες όλων των άλλων εθνικοτήτων, όλων των ηλικιών, χρειάζονται έγκυρο διαβατήριο για να εισέλθουν στον Καναδά δια ξηράς, θάλασσας και αέρα. Εάν χρειάζεστε ένα διαβατήριο αμέσως, πάρτε ένα διαβατήριο εντός 24 ωρών με το Rushmypassport.com.

Καλύτερες συμβουλές

Είναι σημαντικό να μην περιμένετε να λάβετε τα απαραίτητα έγγραφα. Καθώς αυξάνεται η ασφάλεια, είναι χρήσιμο να έχετε ένα ισοδύναμο διαβατήριο ή διαβατήριο , όπως μια κάρτα NEXUS, για το παιδί σας τώρα. Η τάση για βασικά ταξιδιωτικά έγγραφα, ακόμη και μεταξύ φιλικών, γειτονικών χωρών όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και το Μεξικό, είναι για αυξημένη ασφάλεια και τυποποίηση. Ένα ισοδύναμο διαβατηρίου ή διαβατηρίου καθίσταται απαραίτητο. Μερικοί άνθρωποι έχουν κάρτες FAST ή Ενισχυμένες άδειες οδηγού, αλλά τα παιδιά δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν τέτοια έγγραφα λόγω της ηλικίας τους. Ωστόσο, τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν Κάρτες Passport των ΗΠΑ, οι οποίες είναι μια άλλη εναλλακτική λύση από ένα παραδοσιακό διαβατήριο.

Ποιος να συμβουλευτεί

Συμβουλευθείτε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ή τον Οργανισμό Καναδικών Υπηρεσιών Συνόρων (CBSA). Τα κρουαζιερόπλοια, οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι εταιρείες λεωφορείων θα έχουν όλες ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις διαβατηρίου.