Ταξιδιωτικός οδηγός για το εθνικό πάρκο Kaziranga

Δείτε τον ρινόκερο με ένα κέρατο στο Εθνικό Πάρκο Kaziranga του Assam

Ανακηρύχθηκε χώρος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το εθνικό πάρκο Kaziranga είναι ένα σημαντικό πάρκο, το οποίο καλύπτει περίπου 430 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα, εκτείνεται για μήκος 40 χιλιομέτρων (25 μίλια) από την ανατολή προς τη δύση και είναι 13 χιλιόμετρα (8 μίλια) πλάτος.

Πολλά από αυτά αποτελούνται από βάλτο και λειμώνες, καθιστώντας το τέλειο βιότοπο για τον ρινοκεραίο με ένα κέρατο. Ο μεγαλύτερος πληθυσμός στον κόσμο αυτών των προϊστορικών όμορφων ειδών υπάρχει εκεί, μαζί με σχεδόν 40 μεγάλα θηλαστικά.

Αυτά περιλαμβάνουν τους άγριους ελέφαντες, τους τίγρεις, τους βουβάλους, τους γαύρους, τους πιθήκους, τα ελάφια, τις βίδρες, τους ασβούς, τις λεοπαρδάλεις και τους αγριόχοιρους. Η ζωή των πτηνών είναι επίσης εντυπωσιακή. Χιλιάδες αποδημητικά πτηνά φτάνουν στο πάρκο κάθε χρόνο, από μακρινές χώρες τόσο μακριά όσο η Σιβηρία.

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός για το εθνικό πάρκο Kaziranga θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας εκεί.

Τοποθεσία

Στην πολιτεία Assam, στην βορειοανατολική περιοχή της Ινδίας , στις όχθες του ποταμού Brahmaputra. 217 χιλιόμετρα από το Guwahati, 96 χιλιόμετρα από το Jorhat και 75 χιλιόμετρα από το Furkating. Η κύρια είσοδος στο πάρκο βρίσκεται στο Kohora στην εθνική οδό 37, όπου υπάρχει ένα τουριστικό συγκρότημα και γραφεία κρατήσεων. Τα λεωφορεία σταματούν εκεί από το Guwahati, το Tezpur και το Upper Assam.

Να πάρει εκεί

Υπάρχουν αεροδρόμια στο Guwahati (το οποίο έχει πτήσεις από όλη την Ινδία) και το Jorhat (καλύτερο προσβάσιμο από την Καλκούτα ). Στη συνέχεια, είναι έξι ώρες οδήγησης από Guwahati και δύο ώρες με το αυτοκίνητο από Jorhat, με ιδιωτικό ταξί ή δημόσιο λεωφορείο.

Από το Guwahati, αναμένετε να πληρώσετε περίπου 300 ρουπίες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και 2.500 ρουπίες με ιδιωτικές μεταφορές. Ορισμένα ξενοδοχεία θα παρέχουν υπηρεσίες παραλαβής. Οι πλησιέστεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται στο Jakhalabandha, μια ώρα μακριά (τρένα τρέχουν εκεί από Guwahati, πάρτε το Guwahati-Silghat Town Passenger / 55607), και Furkating (τρένα από το Δελχί και την Καλκούτα).

Τα λεωφορεία σταματούν στην είσοδο του πάρκου στο δρόμο από το Guwahati, το Tezpur και το Upper Assam.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το Kazaringa είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 1 Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου κάθε χρόνο. (Ωστόσο, το 2016, η κυβέρνηση Assam αποφάσισε να την ανοίξει ένα μήνα νωρίς την 1η Οκτωβρίου για την αύξηση του αριθμού τουριστών). Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο καλύτερος χρόνος για επίσκεψη είναι κατά τα τέλη Φεβρουαρίου και Μαρτίου, όταν τελειώσει η περίοδος αιχμής του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου. Το πάρκο είναι εξαιρετικά απασχολημένο κατά τη διάρκεια της εποχής αιχμής και είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά την εμπειρία σας εκεί λόγω της μεγάλης ποσότητας των ατόμων που επιτρέπονται μέσα. Να είστε έτοιμοι για ζεστό καιρό από το Μάρτιο έως Μάιο, και το κρύο από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο. Ένα εβδομαδιαίο Φεστιβάλ Ελέγχου Kaziranga, που πραγματοποιήθηκε για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σώσουν και να προστατεύσουν τους ελέφαντες, πραγματοποιείται στο πάρκο τον Φεβρουάριο.

Τουριστικό Συγκρότημα και Περιοχές Πάρκων

Το πάρκο έχει τέσσερις σειρές - κεντρικό (Kazaringa), δυτικό (Baguri), ανατολικό (Agoratuli), και Burhapahar. Η πιο προσιτή και δημοφιλής σειρά είναι η κεντρική, στην Κοόρα. Η δυτική γέφυρα, 25 λεπτά από την Κορόρα, είναι το μικρότερο κύκλωμα αλλά έχει την υψηλότερη πυκνότητα ρινόκερων. Συνιστάται να βλέπετε ρινόκερους και βουβάλια. Το ανατολικό φάσμα είναι περίπου 40 λεπτά από το Κοόρρα και προσφέρει το μεγαλύτερο κύκλωμα.

Η πτηνοτροφία είναι το επίκεντρο εκεί.

Το Τουριστικό Συγκρότημα Kaziranga βρίσκεται νότια του Κοόρρα. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν το γραφείο της σειράς, το γραφείο κρατήσεων με ελέφαντα και το τζιπ.

Safari Times

Ένα από τα σαφάρι ελέφαντα προσφέρονται μεταξύ 5.30 π.μ. και 7.30π.μ. Τα σαφάρι ελέφαντα είναι επίσης διαθέσιμα το απόγευμα από τις 3 μ.μ. έως τις 4 μ.μ. Το πάρκο είναι ανοιχτό για σαφάρι τζιπ από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 11.00 και τις 14.00 μέχρι τις 4.30 μ.μ.

Εισοδήματα και χρεώσεις

Τα καταβλητέα τέλη περιλαμβάνουν διάφορα στοιχεία - τέλη εισόδου στο πάρκο, αμοιβή συμμετοχής στο αυτοκίνητο, τέλος ενοικίασης τζιπ, αμοιβή σαφάρι ελέφαντα, τέλος κάμερας και τέλος οπλισμένου φρουρίου που συνοδεύει επισκέπτες σε σαφάρι. Όλα τα ποσά πρέπει να καταβάλλονται σε μετρητά και έχουν ως εξής (βλ. Κοινοποίηση):

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Τα σαφάρι τζιπ και ελέφαντα είναι δυνατά σε όλες τις διαδρομές εκτός από το Burhapahar, το οποίο προσφέρει μόνο σαφάρι τζιπ. Οι βόλτες με βάρκα προσφέρονται στο βορειοανατολικό σημείο του πάρκου. Αν σχεδιάζετε να πηγαίνετε σε ένα σαφάρι ελέφαντα, το καλύτερο είναι να το κάνετε στην κεντρική γκάμα, καθώς η κυβέρνηση λειτουργεί εκεί. Κάντε κράτηση το προηγούμενο βράδυ, από τις 18:00 στο γραφείο του Tourist Complex κοντά στην περιοχή. Οι ιδιωτικοί παροχείς σαφάρι ελέφαντα στις άλλες σειρές είναι γνωστό ότι μειώνουν τη διάρκεια των σαφάρι κατά τους χρόνους αιχμής, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν περισσότερους ανθρώπους και να κάνουν περισσότερα χρήματα. Είναι δυνατό να δείτε τους ρινόκερους κοντά στο σαφάρι ελέφαντα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα πρώτα σαφάρι το πρωί το χειμώνα, καθώς η ομίχλη και η καθυστερημένη ανατολή εμποδίζουν την προβολή. Μπορείτε να πάρετε το δικό σας ιδιωτικό όχημα στο πάρκο εάν συνοδεύεται από δάσκαλο.

Που να μείνω

Ένα από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία Kaziranga είναι το νέο και εκτεταμένο θέρετρο IORA - The Retreat, που βρίσκεται σε 20 στρέμματα γης, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την κύρια είσοδο του πάρκου. Το καλύτερο από όλα, είναι λογικές τιμές για αυτά που παρέχονται.

Το Diphlu River Lodge είναι ένα άλλο νέο ξενοδοχείο, που βρίσκεται περίπου 15 λεπτά δυτικά του τουριστικού συγκροτήματος. Είναι ένα μοναδικό μέρος για να μείνετε, με 12 κατοικίες σε ξυλοπόδαρα με θέα στον ποταμό. Δυστυχώς, το τιμολόγιο για τους αλλοδαπούς είναι διπλάσιο από αυτό των Ινδών και είναι δαπανηρό.

Το Wild Grass Lodge είναι μια αξιόλογη επιλογή που είναι δημοφιλής στους ξένους επισκέπτες, που βρίσκεται στο χωριό Bossagaon, σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την Κοόρα.

Για να είστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση, δοκιμάστε το φθηνό οικολογικό στρατόπεδο Φύση-Κυνήγι. Επίσης, το Jupuri Ghar διαθέτει βασικά σπίτια βολικά μέσα στο τουριστικό συγκρότημα, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το κεντρικό γραφείο της περιοχής. Ήταν κάποτε διαχειρίζεται ο Assam Tourism, αλλά τώρα μισθώνεται σε ιδιωτικό φορέα, Network Travels στο Guwahati. Για κρατήσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους.

Σημείωση: Ως εναλλακτική λύση για την επίσκεψη στο Kaziranga, το λιγότερο γνωστό αλλά κοντινό Sanctuary Pobitora Wildlife Sanctuary είναι μικρότερο και έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ρινόκερων στην Ινδία.