Το ταξίδι σας στο Δελχί: Ο πλήρης οδηγός

Το Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας, προκαλεί εντυπωσιακά το αρχαίο παρελθόν ενώ παράλληλα προβάλλει το σύγχρονο μέλλον της Ινδίας. Είναι χωρισμένο σε δύο μέρη - την παλιά πόλη του Παλαιού Δελχί που καταρρέει και το τακτοποιημένο και καλά σχεδιασμένο Νέο Δελχί - που υπάρχουν δίπλα-δίπλα, αλλά αισθάνονται σαν να χωρίζουν τους κόσμους. Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός του Δελχί και το προφίλ της πόλης είναι γεμάτο από χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές.

Ιστορία του Δελχί

Το Δελχί δεν ήταν πάντα η πρωτεύουσα της Ινδίας, ούτε έχει ονομαστεί πάντα Δελχί.

Τουλάχιστον οκτώ πόλεις έχουν προηγηθεί του Δελχί του σήμερα, ο πρώτος είναι ο οικισμός της Indraprastha, ο οποίος εμφανίστηκε στο μεγάλο ινδουιστικό έπος The Mahabharata. Αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόταν εκεί που το Κόκκινο Φρούριο βρίσκεται τώρα στο Παλιό Δελχί. Η μακρά ιστορία του Δελχί έχει δει πολλές αυτοκρατορίες και κυβερνήτες να έρχονται και να πάνε, συμπεριλαμβανομένων των Mughals που κυβέρνησαν τη βόρεια Ινδία για πάνω από τρεις αιώνες. Οι τελευταίοι ήταν οι Βρετανοί, οι οποίοι αποφάσισαν να κατασκευάσουν το Νέο Δελχί το 1911 και να μεταφέρουν την πρωτεύουσα της Ινδίας εκεί από την Καλκούτα.

Πού είναι το Δελχί

Το Δελχί βρίσκεται στην επικράτεια της Εθνικής Πρωτεύουσας του Δελχί, στη βόρεια Ινδία.

Ζώνη ώρας

UTC (συντονισμένη παγκόσμια ώρα) +5,5 ώρες. Το Δελχί δεν έχει χρόνο θερινής ώρας.

Πληθυσμός

Ο πληθυσμός του Δελχί είναι περίπου 22 εκατομμύρια άνθρωποι. Πρόσφατα ξεπέρασε τη Βομβάη και είναι πλέον η μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας.

Κλίμα και Καιρός

Το Δελχί έχει ένα ακραίο κλίμα . Παίρνει αφόρητα καυτό το καλοκαίρι, με θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου (104 βαθμούς Φαρενάιτ) στη σκιά, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Η βροχή των μουσώνων ψύχεται κάπως μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου, αλλά όταν δεν βρέχει η θερμοκρασία εξακολουθεί να φθάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου (95 βαθμούς Κελσίου). Ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο ψυχρός τον Νοέμβριο. Οι θερμοκρασίες του χειμώνα μπορούν να φτάσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου (68 βαθμούς Φαρενάιτ) την ημέρα, αλλά μπορούν να είναι πολύ πιο κρύες.

Οι νύχτες είναι κρύες, με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου (50 βαθμούς Φαρενάιτ).

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο του Δελχί

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Indra Gandhi του Δελχί βρίσκεται στο Palam, 23 χιλιόμετρα νότια της πόλης και έχει περάσει από μια σημαντική αναβάθμιση. Η κατασκευή και το άνοιγμα του νέου τερματικού σταθμού 3 έχει μεταβάλει σημαντικά τη λειτουργικότητα του αεροδρομίου, φέρνοντας μαζί διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις (εκτός από τους μεταφορείς χαμηλού κόστους) κάτω από την ίδια στέγη. Οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους αποχωρούν από τα παλιά εγχώρια τερματικά που βρίσκονται περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά και συνδέονται με λεωφορείο. Υπάρχουν διάφορες επιλογές μεταφοράς από / προς το αεροδρόμιο , μεταξύ των οποίων η υπηρεσία τρένου του τρένου Metro Airport Express του Δελχί. Σημειώνουμε ότι η ομίχλη προκαλεί συχνά καθυστερήσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο το χειμώνα, ειδικά τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Γύρω από το Δελχί

Οι μεταφορές στο Δελχί έχουν υποστεί σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια για να γίνουν οι καλύτεροι στην Ινδία. Οι επισκέπτες μπορούν να προσβλέπουν σε κλιματιζόμενα τρένα και λεωφορεία, ηλεκτρονικά εισιτήρια και υπηρεσίες τηλεφωνικής κλήσης. Τα συνηθισμένα ταξί και τα αυτοκινούμενα ριψά είναι επίσης διαθέσιμα. Ωστόσο, οι οδηγοί αυτοκινήτων rickshaw σπάνια θα βάλουν τα μέτρα τους, γι 'αυτό είναι καλή ιδέα να έχετε μια ιδέα για το σωστό ναύλο για τον τόπο που θέλετε να πάτε και να συμφωνήσουν σε αυτό με τον οδηγό εκ των προτέρων.

Για τα αξιοθέατα, η υπηρεσία Hop-On Hop-Off Bus είναι βολική.

Τι να κάνω

Τα κορυφαία αξιοθέατα του Δελχί διαθέτουν μαγευτικά τζαμιά, οχυρά και μνημεία που απομένουν από τους αρχηγούς του Mughal που κάποτε κατοικούσαν στην πόλη. Πολλά από αυτά βρίσκονται σε όμορφα διαμορφωμένους κήπους που είναι ιδανικοί για χαλάρωση. Η αντίθεση ανάμεσα στο περιβόητο Παλιό Δελχί και το καλά σχεδιασμένο Νέο Δελχί είναι τεράστια και είναι ενδιαφέρον να περάσετε το χρόνο εξερεύνησης και των δύο. Παρόλο που το κάνουν, οι τολμηροί τρώγοντες δεν πρέπει να χάσουν τη δειγματοληψία κάποιου νόστιμου φαγητού στο δρόμο του Δελχί στο Chandni Chowk. Το Δελχί έχει επίσης μερικές από τις καλύτερες αγορές στην Ινδία, καθώς και ένα από τα βραβευμένα πολυτελή ιαματικά λουτρά της χώρας Amatrra Spa. Ελέγξτε έξω τα κορυφαία μπαρ του Δελχί και τα ινδικά ωραία εστιατόρια . Για να εξερευνήσετε το Δελχί με τα πόδια, πάρτε μία από αυτές τις κορυφαίες περιηγήσεις με τα πόδια στο Δελχί. Διαφορετικά, κάντε κράτηση για μία από αυτές τις δημοφιλείς περιηγήσεις στο Δελχί.

Αναρωτιέστε πού να πάρετε τα παιδιά; Αυτά τα 5 πράγματα διασκέδασης που κάνουν στο Δελχί με παιδιά θα τους κρατήσουν διασκεδασμένους και κατειλημμένους! Μόλις έχετε δει αρκετά μνημεία, δοκιμάστε αυτά τα 12 ασυνήθιστα πράγματα να κάνετε στο Δελχί.

Όταν έχετε δει αρκετό από το Δελχί και είστε έτοιμοι να αποταθείτε πιο μακριά, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις περιηγήσεις χωρίς περιορισμούς που μπορείτε να κάνετε online με το Viator.

Που να μείνω

Υπάρχει μια σειρά από επιλογές διαμονής στο Δελχί για να ταιριάζει σε όλους τους προϋπολογισμούς. Οι Backpackers συνήθως κατευθύνονται προς την περιοχή Grotty Paharganj κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Νέου Δελχί. Ωστόσο, ξενώνες groovy backpacker έχουν ανοίξει σε άλλες περιοχές της πόλης. Το Connaught Place και το Karol Bagh είναι κεντρικές τοποθεσίες της πόλης, ενώ το νότιο Δελχί είναι πιο εκλεπτυσμένο και ειρηνικό. Ακολουθούν μερικές συστάσεις.

Πληροφορίες για την υγεία και την ασφάλεια του Δελχί

Εκτός από την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί είναι, δυστυχώς, το κεφάλαιο του εγκλήματος της χώρας. Έχει χαρακτηριστεί ως η πιο επικίνδυνη πόλη στην Ινδία για τις γυναίκες, και η σεξουαλική παρενόχληση και η παρενόχληση είναι κοινά περιστατικά. Οι άνδρες συχνά συναντώνται γύρω από τις τουριστικές περιοχές και απολαμβάνουν πολύ να κοιτάζουν, να φωτογράφουν και να πλησιάζουν τους αλλοδαπούς. Συνεπώς, συνιστώνται πολύ συντηρητικά πρότυπα φόρεμα. Οι γυναίκες πρέπει να φορούν χαλαρά ρούχα που καλύπτουν τους ώμους και τα πόδια τους. Ένα σάλι που καλύπτει τα στήθη είναι επίσης επωφελές. Οι γυναίκες θα πρέπει επίσης να φροντίζουν να μην μένουν μόνοι τους το βράδυ. Όπου είναι δυνατόν, δοκιμάστε να ταξιδέψετε με ένα αρσενικό σύντροφο.

Οι τουριστικές απάτες είναι επίσης ευρέως διαδεδομένες στο Δελχί, ιδιαίτερα οι υπερβολικές χρεώσεις και οι ρακέτες προμήθειας. Η επιλογή τσέπης είναι άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, οπότε φροντίζετε επιπλέον τα τιμαλφή σας.

Όπως πάντα στην Ινδία, είναι σημαντικό να μην πίνετε νερό στο Δελχί. Αντ 'αυτού, αγοράστε άμεσα διαθέσιμο και φθηνό εμφιαλωμένο νερό για να είστε υγιείς. Επιπλέον, καλό είναι να επισκεφθείτε το γιατρό σας ή την ταξιδιωτική κλινική πολύ πριν από την ημερομηνία αναχώρησής σας για να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε όλες τις απαραίτητες ανοσοποιήσεις και φάρμακα , ειδικά σε σχέση με ασθένειες όπως η ελονοσία και η ηπατίτιδα.