Δελχί Auto Rickshaws και ναύλοι: Βασικός οδηγός ταξιδιών

Πώς να ταξιδέψετε γύρω από το Δελχί με το Auto Rickshaw (και να μην παίρνετε ριπές)

Λαμβάνοντας ένα αυτοκίνητο rickshaw στο Δελχί είναι ένας φθηνός τρόπος να πάρει γύρω από την πόλη, και είναι ιδανικό για να πάει σε μικρές αποστάσεις. Ωστόσο, για όσους είναι άπειροι, μπορεί να είναι γεμάτος προκλήσεις. Αυτός ο βασικός οδηγός θα σας βοηθήσει να διευκολυνθείτε για εσάς (και βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας εξαπατηθεί)! Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε.

Το πρόβλημα

Το Δελχί έχει άφθονα αυτοκίνητα rickshaws, αλλά το θέμα είναι ότι, σε αντίθεση με τη Βομβάη, είναι εξαιρετικά δύσκολο (και κάποιοι θα έλεγαν αδύνατο) να τους πάρουν για να βάλουν τους μετρητές τους!

Οι οδηγοί θα σας παραθέσουν μια καθορισμένη τιμή για το ταξίδι σας, οπότε είναι σημαντικό να έχετε μια ιδέα για το σωστό κόστος προτού ταξιδέψετε για να αποφευχθεί η υπερφόρτιση (κάτι που ασφαλώς θα είχατε αλλιώς!).

Επιπλέον, πολλοί οδηγοί auto rickshaw δεν θα σας δώσουν μια βόλτα αν δεν πηγαίνετε προς την κατεύθυνση που θέλουν να πάνε ή πηγαίνετε σε μια περιοχή όπου ίσως να μην είναι σε θέση να πάρουν άλλο επιβάτη.

Πόσο πληρώνετε

Ισχύει από τις 4 Μαΐου 2013 (βλ. Διάγραμμα), το ποσοστό είναι 25 ρουπίες για τα πρώτα 2 χιλιόμετρα και 8 ρουπίες για κάθε επιπρόσθετο χιλιόμετρο. Θα χρεωθείτε κατά 25% επιπλέον τη νύχτα από τις 23:00 έως τις 5:00. Οι χρεώσεις αναμονής είναι 30 ρουπίες την ώρα. Υπάρχει επίσης μια χρέωση αποσκευών των 7.50 ρουπίες για επιπλέον αποσκευές (μεγάλες σακούλες).

Εδώ είναι ένα χρήσιμο αριθμομηχανή αυτόματου rickshaw (ο υπολογιστής δείχνει το ναύλο από έναν προορισμό σε έναν άλλο προορισμό, για auto rickshaws καθώς και ταξί).

Ως εκτίμηση, πραγματικά δεν πρέπει να πληρώσετε περισσότερα από 100 ρουπίες για να ταξιδέψετε στις περισσότερες θέσεις στο Δελχί.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Νέου Δελχί (Paharganj) στην αγορά Khan είναι 60 ρουπίες, ο σιδηροδρομικός σταθμός του Νέου Δελχί στο σιδηροδρομικό σταθμό του Nizamuddin είναι περίπου 75 ρουπίες, ο σιδηροδρομικός σταθμός του Νέου Δελχί στο Connaught Place είναι 35 ρουπίες, η Connaught Place στο Karol Bagh είναι 35 ρουπίες και η Connaught Place στο Παλιό Δελχί και στο Κόκκινο Φρούριο υπάρχουν 35 ρουπίες.

Συμβουλές για να χαιρετίσετε ένα αυτόνομο Rickshaw και να συμφωνήσετε για τον ναύλο

Αν είστε αλλοδαπός, αναμένετε ότι ο οδηγός αυτόματου rickshaw θα παραγγείλει διπλάσια ή και τριπλάσια τον πραγματικό ναύλο. Εάν παίρνετε έναν αυτοκινούμενο ριψό από το Paharganj Main Bazaar, το σιδηροδρομικό σταθμό του Νέου Δελχί ή οποιοδήποτε άλλο τουριστικό μέρος, μπορεί να προσπαθήσουν να σας χρεώσουν περισσότερο από αυτό. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να περπατήσετε σε κοντινή απόσταση κάτω από το δρόμο ή γύρω από τη γωνία πριν χαιρετήσετε ένα.

(Σημειώστε ότι υπάρχει ένα Prepaid Auto Rickshaw και στάση ταξί στο σιδηροδρομικό σταθμό του Νέου Δελχί, μέσα στο πάρκινγκ μπροστά από αυτό στην πλευρά Paharganj.Η χρήση του θα σας εξοικονομήσει άγχος.Απλώς αγνοήστε τους οδηγούς που θα σας προσκομίσουν στο δρόμο για το περίπτερο).

Αποφύγετε ιδιαίτερα τους οδηγούς αυτοκινήτων rickshaw που κάθονται γύρω από την αναμονή των επιβατών. Είναι πιο πιθανό να χρεώνουν υψηλότερα τέλη, για να αντισταθμίσουν τον χρόνο που περιμένουν. Αντ 'αυτού, χαλάζι ένα περνώντας auto rickshaw.

Μπορείτε να επιχειρήσετε να οδηγήσετε τον οδηγό να χρησιμοποιήσει το μετρητή λέγοντάς του ότι θα του πληρώσετε 10 ή 20 ρουπίες περισσότερο από την τιμή του μετρητή στο τέλος του ταξιδιού. Συμφωνούν συχνά σε αυτό και εξαλείφει την ανάγκη για κουραστικό παζάρι.

Αν πρέπει να παζαρεύετε, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνετε είναι να καθορίσετε εκ των προτέρων το σωστό ναύλο και να προσεγγίσετε τον οδηγό μαζί του.

Για παράδειγμα, "50 ρουπίες στο Connaught Place;" Αυτό δείχνει στον οδηγό ότι έχετε μια ιδέα για το τι θα πρέπει να είναι το επιτόκιο, προσφέροντας αυτόματα το πλεονέκτημα. Διαφορετικά, αν τον ρωτήσετε τι θα χρεώσει, η απάντηση είναι εγγυημένη να διογκωθεί μαζικά.

Δεν γνωρίζετε το σωστό ναύλο; Είναι απίθανο ότι ένας οδηγός θα δεχθεί οτιδήποτε λιγότερο από το μισό από αυτό που σας παραθέτει, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε το ως στόχο όταν παζαρεύετε. Ξεκινήστε τις διαπραγματεύσεις με ένα τέταρτο ή το ένα τρίτο της δήλωσής του.

Πώς να αναφέρετε Προβλήματα Auto Drivers Rickshaw

Από νομική άποψη, οι οδηγοί auto rickshaw δεν μπορούν να αρνηθούν τους επιβάτες ή να αρνηθούν να γυρίσουν τους μετρητές τους. Φυσικά, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική! Από τη θετική πλευρά, υπάρχει βοήθεια. Σημειώστε τον αριθμό μητρώου του οχήματος του οδηγού, την τοποθεσία, την ημερομηνία και ώρα του συμβάντος και είτε: