Ανατρέφοντας στη Σουηδία

Πόση συμβουλή πρέπει να αφήσετε στη Σουηδία;

Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να αφήσετε άκρη στη Σουηδία και η χρέωση για τέλη παροχής υπηρεσιών όπως το προσωπικό του ξενοδοχείου ή οι κομμωτές περιλαμβάνεται ήδη στο συνολικό σας λογαριασμό. Οι εργαζόμενοι στη Σουηδία καταβάλλουν πολύ καλύτερους μισθούς στη Σουηδία -συμπεριλαμβανομένων και των McDonalds εκεί.

Μπορεί να υπάρχουν δύο περιοχές όπου μπορείτε να αποφασίσετε να αφήσετε μια άκρη για διακομιστές σε ένα μπαρ ή εστιατόριο και το ταξιτζή σας. Ακόμα και τότε, μόνο εάν αισθάνεστε ότι έχετε λάβει εξαιρετική εξυπηρέτηση ή εάν ο οδηγός ταξί σας ήταν χρήσιμος, όπως διηγείται μια περιήγηση στην πόλη καθώς οδηγούσε.

Πώς να Συμβουλή

Αν και η Σουηδία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης , η χώρα δεν χρησιμοποιεί το ευρώ, έχει διατηρήσει τη χρήση της κορόνας .

Η σουηδική συμπεριφορά αλλαγής πορείας αλλάζει όταν πηγαίνετε έξω για φαγητό ή ποτό. Είναι κοινό να αφήνετε μια μικρή άκρη 5 τοις εκατό ή 10 τοις εκατό σε ένα εστιατόριο ή μπαρ. Και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο λογαριασμός σας ενδέχεται να περιλαμβάνει τη μικρή χρέωση υπηρεσιών. Ελέγξτε το λογαριασμό πριν αφήσετε μια επιπλέον συμβουλή.

Ο τρόπος να μαντέψετε κατάλληλα στη Σουηδία είναι να συμβουλέψετε με στρογγυλοποίηση του ποσού του λογαριασμού. Για παράδειγμα, εάν ο λογαριασμός για το δείπνο σας είναι 121,60, θα ήταν σκόπιμο να δώσετε στον σερβιτόρο ένα ποσό ίσο με 130, σε σουηδική κορόνα.

Μπορεί να αποφασίσετε να δώσετε στον οδηγό σας ταξί μια μικρή συμβουλή. Δώστε επίσης αυτή την άκρη σε μορφή στρογγυλοποίησης μέχρι το πλησιέστερο ίσο ποσό, για παράδειγμα με χρέωση 73,50, απλά δώστε 80 ακόμη.

Σουηδικός οδηγός ανατροπής

Το έθιμο της απόρριψης έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια με την εισροή ταξιδιωτών που χρησιμοποιούνται για να αναποδογυρίζουν αλλού.

Υπηρεσία Απορρίμματα προσαρμοσμένα
Cafe Server Εάν υπάρχει μια βάζο άκρη από την ταμειακή μηχανή, είναι μια ωραία χειρονομία να αφήσει ένα ζευγάρι των νομισμάτων. Για εξαιρετική εξυπηρέτηση τραπεζιών, στρογγυλοποιήστε μέχρι την κοντινότερη κορώνη.
Σερβιτόρος Δεν είναι συνηθισμένο να κάνετε συμβουλές σε εστιατόρια, αλλά μια άκρη μέχρι 10% για εξαιρετικές υπηρεσίες είναι αρκετή.
Μικρή αρκούδα Δεν είναι απαραίτητο να συμβουλεύετε έναν μπάρμαν, καθώς οι περισσότεροι δεν το περιμένουν και κάποιοι μπορεί να το αρνηθούν. Η εξυπηρέτηση με τραπέζι, ωστόσο, θεωρείται ξεχωριστή και είναι σκόπιμο να αφήσουμε λίγα κέρματα για εξαιρετική εξυπηρέτηση.
Οδηγός ταξί Μια άκρη δεν αναμένεται αλλά εκτιμάται. Ένας καλός κανόνας είναι να στρογγυλεύσετε στην κοντινότερη κορώνα για εξαιρετικές υπηρεσίες.
Οδηγός μεταφοράς από το αεροδρόμιο Δεν υπάρχει συμβουλή
Θυρωρός Η ευγνωμοσύνη είναι πάντα ευπρόσδεκτη όταν ένας θυρωρός βοηθά με τις αποσκευές ή με τις μεταφορές. Μια απλή ευχαριστία εκτιμάται, αλλά διστάσετε να προσφέρετε 5kr έως 10kr για εξαιρετικές υπηρεσίες.
Υπηρέτης ξενοδοχείου Για βαρύτερες σακούλες ή επιπλέον βοήθεια, μια άκρη 5kr έως 10 kr εκτιμάται αλλά δεν είναι απαραίτητη.
Οικονόμος Τα πάντα περιλαμβάνονται συνήθως στο λογαριασμό του ξενοδοχείου, αλλά μπορείτε να αφήσετε 5kr έως 10kr για μια πεντακάθαρη διαμονή.
Θυρωρός Αν ο θυρωρός πηγαίνει πάνω και πέρα ​​με να σας βοηθήσει να κρατήσετε κρατήσεις, δίνοντάς σας οδηγίες και παρέχοντας συμβουλές εμπιστευτικών, είναι σκόπιμο να συμβείτε 5kr σε 10 kr. Ultra deluxe ξενοδοχεία: Μην συμβουλεύετε.
Στυλίστας Μια άκρη δεν αναμένεται και είναι στη δική σας διακριτική ευχέρεια να αφήσετε ένα.
Παροχέας Υπηρεσιών Spa Δεν υπάρχει συμβουλή