Μαριχουάνα στη Σουηδία: Νομική και φαρμακευτική κατάσταση του ζιζανίου

Η νομική και φαρμακευτική κατάσταση του ζιζανίου

Οι νόμοι για τη μαριχουάνα στη Σουηδία είναι μερικές από τις πιο σκληρές στην Ευρώπη και η χώρα απαγορεύει κάθε κατοχή, πώληση, μεταφορά και καλλιέργεια κάνναβης, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής μαριχουάνας - με λίγες εξαιρέσεις.

Το ζιζάνιο είναι πολύ ασυνήθιστο στη Σουηδία, οπότε θα δυσκολευτείτε ακόμη να το βρείτε ως καταναλωτής, εκτός αν γνωρίζετε κάποιον που το μεγαλώνει. Λόγω των κινδύνων που συνδέονται με την κατοχή και τη διανομή αυτής της ουσίας, ακόμη και οι γνωστοί πωλητές δεν θα είναι ανοιχτοί για την επιχείρησή τους και οι τιμές θα είναι πολύ υψηλότερες από ό, τι στα νόμιμα καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, οι πόλεις μερικές φορές θεωρούν τη μαριχουάνα "νόμιμη στο δρόμο" και είναι αποδεκτή να καπνίζει σε λίγους ήσυχους δρόμους όπου δεν ενοχλεί τους περαστικούς. Ακόμα, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η κατοχή, η μεταφορά, η καλλιέργεια και η πώληση κάνναβης είναι ομοσπονδιακά παράνομη στη Σουηδία και πολλοί αξιωματούχοι της σουηδικής επιβολής του νόμου και νομοθέτες δεν κάνουν διάκριση μεταξύ ζιζανίων και σκληρότερων ναρκωτικών.

Η εθνική αστυνομία χρησιμοποιεί τα πρότυπα μιας συγκεκριμένης πολιτικής γνωστής ως "διαταράσσει και ενοχλεί", υποστηριζόμενη από την πολιτική μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία μπορεί να σταματήσει ένα άτομο για την υποψία χρήσης ναρκωτικών - και η αστυνομία εκπαιδεύεται στο πώς να εντοπίσει κάποιον υπό την επήρεια ναρκωτικού. Δεν χρειάζεται άλλο λόγο παρά υποψία να προβεί σε σύλληψη.

Ταξιδεύοντας στη Σουηδία με το Weed

Η μεταφορά μαριχουάνας μαζί σας για διεθνή ταξίδια είναι σπάνια καλή ιδέα, ακόμη και με την κατάλληλη ιατρική πρακτική, αλλά η προσπάθεια να σφαγιάσετε ζιζάνια στη Σουηδία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πραγμάτων που δεν πρέπει να κάνετε όταν επισκέπτεστε τη χώρα.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να μην κινδυνεύσετε να μεταφέρετε μαζί σας αυτήν την παράνομη ουσία, ακόμα κι αν είναι μικρό ποσό. Αν και τα σκυλιά ναρκωτικών για τα έθιμα στη Σουηδία ενδέχεται να μην εκπαιδεύονται να στοχεύουν ειδικά στη μαριχουάνα, η έντονη οσμή τους και οι αυστηροί έλεγχοι που χρησιμοποιούν οι αξιωματικοί θα τους οδηγήσουν πιθανότατα να βρουν το stash σας.

Εάν σας πιάνουν μαριχουάνα σουηδοί τελωνειακοί υπάλληλοι, θα σας παραδοθούν αμέσως στην αστυνομία και θα διωχθούν στο μέγιστο βαθμό του νόμου, πράγμα που σημαίνει ότι η κατοχή και η μεταφορά της κάνναβης θα αντιμετωπίζονται όπως και κάθε άλλο φάρμακο.

Τιμωρία για κατοχή ζιζανίων στη Σουηδία

Οι ποινές για την κατοχή, την πώληση, την καλλιέργεια και τη μεταφορά μαριχουάνας μπορούν να κυμανθούν από πρόστιμο σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για αδικήματα μικρής κλίμακας, μέχρι τρία έτη φυλάκισης για τακτικά αδικήματα και έως 10 έτη για σοβαρά αδικήματα.

Ως εκ τούτου, οι νόμοι για τη μαριχουάνα στη Σουηδία είναι συχνά γνωστοί ως μερικοί από τους σκληρότερους στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, η επιβολή του νόμου σχεδόν πάντοτε διώκει τους χρήστες - με μόνη εξαίρεση τους χρήστες ηλικίας κάτω των 18 ετών οι οποίοι συχνά προειδοποιούνται παρά διώκονται σε περιπτώσεις παραβάσεων για πρώτη φορά.

Ίσως λόγω αυτών των αυστηρών νόμων, η Σουηδία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης ναρκωτικών στον δυτικό κόσμο, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC).

Σε περίπτωση που το κάπνισμα μαριχουάνα είναι ασφαλέστερο

Η καλύτερη συμβουλή για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη νότια Σουηδία είναι να ακολουθήσουν την κατεύθυνση άλλων χρηστών κάνναβης και να πάρετε το τρένο στην Κοπεγχάγη για να βρεθείτε στην οδό Pusher στην περιοχή Christiana . Παρόλο που το ζιζάνιο δεν είναι τεχνικά νόμιμο στη Δανία, η αστυνομία συνήθως κλείνει τα μάτια στους χρήστες της συγκεκριμένης περιοχής "hippie".

Δεν πρέπει να αγοράσετε το ζιζάνι σας στη Σουηδία. μάλλον, αναζητήστε το στην οδό Pusher κατά την άφιξή σας στην Κοπεγχάγη, αλλά θυμηθείτε να το χρησιμοποιήσετε όλοι ή να το αφήσετε πίσω όταν κάνετε το ταξίδι επιστροφής σας ή το ταξίδι με πορθμείο πίσω στη Σουηδία.

Η διεξαγωγή ζιζανίων στις διεθνείς μεταφορές αποτελεί άμεσο αδίκημα κατά των νόμων περί ναρκωτικών και στις δύο χώρες. Η διασυνοριακή μεταφορά ναρκωτικών είναι ένα πολύ μεγαλύτερο αδίκημα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυστηρότερες κυρώσεις συμπεριλαμβανομένου του χρόνου φυλάκισης. Ανεξάρτητα από το αν είστε ντόπιος ή επισκέπτης στη Σουηδία, θα διωχθείτε αν πιάνεστε.

Ιατρική μαριχουάνα στη Σουηδία

Παρόλο που η Σουηδία δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως την εγκυρότητα της ιατρικής μαριχουάνας, υπάρχουν μερικές διεθνείς πολιτικές που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους ιατρικούς ασθενείς που κάνουν κάνναβη που ταξιδεύουν στη Σκανδιναβία με ζιζάνιο.

Ωστόσο, η ιατρική χρήση δεν θεωρείται ως ελαφρυντική περίσταση από τους νομοθέτες της χώρας. Αντ 'αυτού, τα δικαστήρια στη Σουηδία θεωρούν την ιατρική χρήση της κάνναβης ως επιβαρυντικές περιστάσεις. Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση που επέστησε τη διεθνή προσοχή, μια γυναίκα με σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία ισχυρίστηκε ότι η ιατρική μαριχουάνα βοήθησε την πάθησή της, δόθηκε μια ανεπιφύλακτη ποινή φυλάκισης επειδή δεν είχε το κίνητρο να σταματήσει να χρησιμοποιεί το φάρμακο.

Ωστόσο, το σπρέι στόματος κανναβινοειδών που ονομάζεται Sativex εγκρίθηκε το 2011 από τη σουηδική κυβέρνηση για τη θεραπεία της σπαστικότητας λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας. Επιπλέον, για πρώτη φορά το 2017 εγκρίθηκαν δύο ασθενείς για ιατρική χρήση της μαριχουάνας από τον Οργανισμό Ιατρικών Προϊόντων της Σουηδίας (MPA), ανοίγοντας την πόρτα για άλλους να επικαλούνται την περίπτωσή τους για χρήση ενώπιον δικαστηρίου.