Από τη Κοπεγχάγη της Δανίας στο Μάλμο της Σουηδίας

(Και από το Malmö στην Κοπεγχάγη)

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μεταφοράς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτάσετε από την Κοπεγχάγη, τη Δανία, στο Malmö της Σουηδίας και πίσω. η απόσταση μεταξύ των πόλεων δεν είναι μακριά. Οι επιλογές μεταφοράς σας συνήθως μπορούν να καταχωρηθούν εκ των προτέρων, αλλά κάθε επιλογή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Εδώ είναι μια πιο προσεκτική ματιά σε τέσσερις τρόπους για να πάρει μεταξύ της Κοπεγχάγης και Malmö.

1. Κοπεγχάγη προς Μάλμε με τρένο

Παίρνοντας το τρένο από την Κοπεγχάγη προς το Malmö είναι μια δημοφιλής επιλογή και διαρκεί μόνο 35 λεπτά στη διάσημη γέφυρα του Oresund.

Το τρένο αναχωρεί είτε από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης κάθε 20 λεπτά και σταματάει διαλείπουσα (όπως στο αεροδρόμιο Kastrup της Κοπεγχάγης ). Το πλεονέκτημα εδώ είναι ένα ευέλικτο χρονοδιάγραμμα και μια χαμηλή τιμή αφού δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε διόδια. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας τοπικά ή να παραγγείλετε ευέλικτα τρένα για τη Δανία και τη Σουηδία στο RailEurope.com προτού πάτε έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απόκτηση εισιτηρίων.

2. Κοπεγχάγη προς Μάλμε με αυτοκίνητο

Αν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να φτάσετε από την Κοπεγχάγη στο Μάλμο, είναι 45 λεπτά με το αυτοκίνητο (45 χιλιόμετρα ή 28 μίλια). Απλώς πάρτε το E20 σε όλη τη γέφυρα του Oresund (απαιτείται φόρος). Είναι μια όμορφη και αξέχαστη διαδρομή μέσα από τη σήραγγα και πέρα ​​από τη γέφυρα, αλλά θα πληρώσετε για το αέριο και το διόδια.

3. Κοπεγχάγη προς Μάλμε με λεωφορείο

Εδώ είναι ίσως η φθηνότερη επιλογή: Πάρτε το Flybus 737 από την Κοπεγχάγη στο Μάλμο κατά μήκος της γέφυρας του Oresund . Είναι μια απευθείας γραμμή λεωφορείων που μετακινείται μεταξύ των αεροδρομίων των δύο πόλεων και συμπίπτει επίσης με τις αφίξεις πτήσεων της Ryanair από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την Κοπεγχάγη, το λεωφορείο για το Malmö αναχωρεί στην Ingerslevsgade. Στο Μάλμο θα βρείτε το λεωφορείο για την Κοπεγχάγη ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο του Μαλμό. Μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο Greyhound (Gråhund). Αναζητήστε τη γραμμή λεωφορείου 999.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μια ξενάγηση με λεωφορείο με οδηγό από την Κοπεγχάγη προς το Malmö, όπως το Σουηδικό ταξίδι ημέρας από την Κοπεγχάγη (δυστυχώς, δεν είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο).

Αυτή η ολοήμερη ξενάγηση περιλαμβάνει μεταφορά με λεωφορείο και πορθμείο και καθοδηγημένα ομαδικά αξιοθέατα της περιοχής Κοπεγχάγης-Μαλμό.

4. Κοπεγχάγη προς Μάλμο αεροπορικώς

Το Malmö βρίσκεται μεταξύ του αεροδρομίου Malmö Sturup και του διεθνούς αεροδρομίου Kastrup της Κοπεγχάγης, με αποτέλεσμα η πτήση από την Κοπεγχάγη προς το Μάλμο ή πίσω να μην έχει νόημα. Αν θέλετε να πετάξετε απευθείας στην Κοπεγχάγη ή στο Μάλμο, συγκρίνετε τις τιμές των εισιτηρίων online για να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα.