Τα καλύτερα θέρετρα σκι στη Σουηδία

Σε σύγκριση με τις ελβετικές Άλπεις προς τα νοτιοδυτικά, ο πολιτισμός του σκι στη Σουηδία είναι πολύ πιο χαλαροί και περιστασιακοί, αν και τα σουηδικά βουνά εξακολουθούν να προσφέρουν πολλά θέρετρα και χιονισμένες πλαγιές για τους ταξιδιώτες και τους τοπικούς λάτρεις του σκι.

Τα σκι θέρετρα στη Σουηδία δεν είναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά υπάρχουν μερικά που είναι εξαιρετικά και προσφέρουν μια πιο επιμελημένη χειμερινή εμπειρία. Από τις δημοφιλείς 103 διαδρομές του Åre Ski Resort έως τις εύκολα προσβάσιμες δραστηριότητες οικογενείας και πλαγιές του Branäs Ski Resort, η Σουηδία προσφέρει μια ποικιλία που ικανοποιεί κάθε επίπεδο εμπειρίας σκι και snowboarding.

Επειδή η Σουηδία είναι ψυχρότερη από τις Άλπεις, είναι εγγυημένη σχεδόν το χιόνι από το Νοέμβριο μέχρι τις αρχές Μαΐου, αλλά έχετε κατά νου ότι οι ώρες είναι το συντομότερο το Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε θα έχετε μόνο πέντε έως έξι ώρες στις πλαγιές πριν σκοτεινιάσετε έπειτα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το σουηδικό καιρό πριν επισκεφθείτε, ώστε να έχετε μια καλύτερη ιδέα για την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα, καθώς και τις συνθήκες και το χιόνι.

Τα σκανδιναβικά ταξίδια μπορεί να είναι αρκετά ακριβά όταν εστιάσετε σε πιο οικονομικές πτήσεις, καταλύματα και φαγητό και ποτά, αλλά η διαμονή σας σε ένα από αυτά τα θέρετρα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να καλύψετε καλύτερα τις σουηδικές χειμερινές διακοπές σας. Αν και ελαφρώς πιο ακριβό από τις Ελβετικές Άλπεις, αυτά τα σουηδικά χιονοδρομικά κέντρα προσφέρουν μια πολύ πιο χαλαρή ατμόσφαιρα και όλες τις ίδιες εξαιρετικές ανέσεις.