Ταξίδι περιπέτειας 101: Πώς να είστε ένας ευκαιριακός ταξιδιώτης

Η σειρά Adventure Travel 101 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τους ταξιδιώτες βετεράνους και αρχάριους. Αυτές οι θέσεις προορίζονται να εμπνεύσουν τους αναγνώστες να συνεχίσουν τα περιπετειώδη όνειρά τους, παρέχοντάς τους χρήσιμες συμβουλές και δεξιότητες για να κάνουν τα ταξίδια ευκολότερα και πιο ευχάριστα στην πορεία.

Ας το παραδεχτούμε; ταξίδια περιπέτειας μπορεί να είναι ακριβό κατά καιρούς. Οι πτήσεις προς απομακρυσμένους προορισμούς είναι πάντοτε ακριβότερες από τις μετακινήσεις σε μεγάλους κόμβους και η προσέλκυση οδηγών (που συχνά απαιτείται όταν πηγαίνουμε!), Η κράτηση καταλυμάτων, η αγορά εξοπλισμού και οι άδειες αγοράς, οι θεωρήσεις ή άλλα σημαντικά ταξιδιωτικά έγγραφα μπορούν να προστεθούν γρήγορα.

Αλλά αν μάθετε να είστε ευκαιριακός ταξιδιώτης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε εκατοντάδες - αν όχι χιλιάδες - δολάρια και να αποκτήσετε μερικές απίστευτα μοναδικές εμπειρίες στην πορεία.

Ακούγεται ενδιαφέρον; Στη συνέχεια διαβάστε!

Τι είναι ο ευκαιριακός ταξιδιώτης;

Τι ακριβώς είναι ένας ευκαιριακός ταξιδιώτης; Αυτός είναι ο άνθρωπος που αναγνωρίζει ότι ένας προορισμός μπορεί να έχει χάσει την ευσπλαχνία του με άλλους ταξιδιώτες για έναν ή άλλο λόγο και αποφασίζει να επωφεληθεί από την κατάσταση αυτή με μια επίσκεψη σε μια εποχή που το πλήθος μπορεί να είναι μικρότερο και το κόστος ταξιδιού είναι χαμηλότερο. Αυτό μπορεί να τους εξοικονομήσει σημαντικά χρηματικά ποσά και να προσφέρει ένα πολύ διαφορετικό ταξιδιωτικό περιβάλλον στο οποίο συχνά έχουν πεζοπορικές διαδρομές, ιστορικά μνημεία, κάμπινγκ και άλλες τοποθεσίες σχεδόν στον εαυτό τους.

Για παράδειγμα, όταν η επιδημία ebola έπληξε τη Δυτική Αφρική το 2014, πολλές χώρες της ηπείρου βρήκαν τις τουριστικές τους οικονομίες πολύ σκληρές, ακόμη και αν ο ιός δεν βρέθηκε σε κάποια σημεία κοντά στα σύνορά τους.

Παραδοσιακοί προορισμοί σαφάρι όπως η Κένυα, η Τανζανία και η Νότια Αφρική είδαν τον αριθμό των επισκεπτών να πέφτουν δραματικά, με αποτέλεσμα τα καταλύματα να κάθονται άδειο και πολλοί άνθρωποι που βασίζονταν στην τουριστική βιομηχανία ήταν χωρίς εργασία.

Αλλά, αυτό σήμαινε ότι υπήρχαν και πολλές καλές ταξιδιωτικές προσφορές. Οι εταιρείες Safari προσέφεραν εκδρομές σε έκτακτες εκπτώσεις, τα δωμάτια των ξενοδοχείων θα μπορούσαν να είχαν για πολύ λίγα χρήματα, και ακόμη και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων μειώθηκαν καθώς η ζήτηση για επίσκεψη σε αυτές τις χώρες έπεσε σε ένα τράβηγμα.

Οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί χώροι ήταν επίσης απαλλαγμένοι από πλήθη, μειώνοντας μερικές από τις προκλήσεις που συνήθως έρχονται με την απόλαυση αυτών των τόπων.

Για έναν ευκαιριακό ταξιδιώτη, ήταν η τέλεια στιγμή για να πάει. Στην πραγματικότητα, κάποιες εκδρομές μία φορά στη διάρκεια της ζωής τους θα μπορούσαν να έχουν ένα κλάσμα της συνήθους τιμής τους. Για κάποιον που πάντα ήθελε να επισκεφθεί την Αφρική, ήταν η τέλεια στιγμή, καθώς οι τιμές και τα πλήθη δεν ήταν ποτέ μικρότερα.

Ζύγιση των κινδύνων

Φυσικά, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν θέλουμε να είμαστε ευκαιριακοί στις επιλογές ταξιδιού σας, το πρώτο από το οποίο είναι φυσικά η ασφάλεια. Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να επισκεφθεί την Αφρική κατά τη διάρκεια της επιδημίας εβολά, μια μικρή έρευνα θα τους είχε πει ότι η ασθένεια περιέχεται ουσιαστικά σε τρεις χώρες - τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβέρα. Βρίσκονται στη Δυτική Αφρική, τα μέρη αυτά απέχουν πολύ από τις παραδοσιακές τουριστικές τοποθεσίες, τα οποία ήταν πραγματικά ασφαλή από την ασθένεια και δεν είδαν ποτέ έναν ασθενή.

Οπλισμένοι με αυτές τις γνώσεις, όποιος ζυγίζει τους κινδύνους θα είχε διαπιστώσει ότι η πραγματική πιθανότητα έκθεσης στον εβολά ήταν αρκετά μικρή, ενώ τα οφέλη της επίσκεψης στην Αφρική εκείνη την εποχή ήταν υψηλά. Αυτό κάνει μια εύκολη επιλογή για να πάει για τον ευκαιριακό ταξιδιώτη θέλει να εξοικονομήσει χρήματα για το ταξίδι τους.

Άλλες εκτιμήσεις

Εκτός από τη στάθμιση των κινδύνων ταξιδιού σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ακριβώς γιατί μια συγκεκριμένη τοποθεσία έχει πέσει από τη λίστα δημοφιλών προορισμών μεταξύ των τουριστών. Οποιοσδήποτε αριθμός μεταβλητών, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών ποσοστών εγκληματικότητας, της έλλειψης σταθερών υποδομών, της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, των περιβαλλοντικών καταστροφών, της κακής διαφήμισης και άλλων κοινωνικών θεμάτων, μπορεί να είναι πίσω από μια τέτοια αλλαγή καρδιάς μεταξύ των συχνών ταξιδιωτών.

Η κατανόηση του γιατί συμβαίνει κάτι είναι το κλειδί για να γνωρίζετε αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάτε για τον εαυτό σας. Για παράδειγμα, μια φτωχή οικονομία μπορεί να κάνει πολλούς ανθρώπους να επισκεφθούν έναν συγκεκριμένο προορισμό από το φόβο ότι το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών και καταλυμάτων ίσως να μην είναι διαθέσιμο ενώ υπάρχει.

Αλλά, μια οικονομική ύφεση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια πολύ καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία, κάτι που μπορεί να σας εξοικονομήσει και εκατοντάδες δολάρια. Η σκέψη για αυτούς τους παράγοντες με προσοχή μπορεί συχνά να οδηγήσει σε κάποιες ταξιδιωτικές ευκαιρίες που ίσως δεν έχετε εξετάσει πριν. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Αργεντινή έχουν όλα παλεύουν οικονομικά τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό ήταν συχνά ένα όφελος για τους ξένους επισκέπτες.

Πού να πάτε τώρα;

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, πού πρέπει να στραφεί τώρα ο ευκαιριακός ταξιδιώτης; Όπως συμβαίνει συνήθως, υπάρχουν μερικές θέσεις σε όλο τον κόσμο που έχουν υποστεί πτώση του τουρισμού τους τελευταίους μήνες, όπου τα ταξίδια σας το δολάριο ταξιδιού μπορεί να πάει πολύ περισσότερο αυτή τη στιγμή. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν τα εξής:

Νεπάλ: Μετά το τεράστιο σεισμό που έπληξε τα Ιμαλάια τον Απρίλιο του 2015, το Νεπάλ αγωνίστηκε για την ανοικοδόμηση της οικονομίας του τουρισμού. Ενώ οι πεζοπόροι και οι ορειβάτες αρχίζουν να επιστρέφουν, ο αριθμός των επισκεπτών σε αυτή τη χώρα είναι πολύ χαμηλότερος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, το Νεπάλ είναι ασφαλές και ανοικτό για τις επιχειρήσεις, με την πλειονότητα των τουριστικών υποδομών να αποκαθίστανται. Εάν έχετε ήθελε ποτέ να κάνετε πεζοπορία στη σκιά των υψηλότερων κορυφών του πλανήτη, τώρα μπορεί να είναι μια μεγάλη στιγμή για να πάτε.

Αίγυπτος: Η Αραβική Άνοιξη έφερε μια περίοδο αστάθειας στην Αίγυπτο που την καθιστούσε ανασφαλμένη για τους επισκέπτες. Αλλά αυτές οι μέρες έχουν περάσει πολύ και τώρα είναι ένας σχετικά ήρεμος προορισμός. Ναι, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές περιστασιακές διαδηλώσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά αυτές γενικά δεν απευθύνονται σε τουρίστες αλλά σε άλλες παρατάξεις εντός της χώρας. Τώρα, πολλοί από τους περίφημους αρχαιολογικούς χώρους - συμπεριλαμβανομένων των Πυραμίδων και της Σφίγγας - παραμένουν απαλλαγμένοι από πλήθη και είναι έτοιμοι να καλωσορίσουν τους επισκέπτες, όπως έχουν για χιλιάδες χρόνια.

Εκουαδόρ: Όπως και το Νεπάλ, ο Ισημερινός υπέστη σοβαρό σεισμό το 2016, που άφησε κάποια μέρη της χώρας σε μια ανατροπή. Αλλά, έχει ξαναχτιστεί αξιοθαύμαστα και τώρα φιλοξενεί ξένους επισκέπτες χωρίς σημαντικά προβλήματα. Οι περισσότεροι περνούν από την πρωτεύουσα του Κίτο στο δρόμο τους προς τα νησιά Γκαλαπάγκος, τα οποία έχουν παραμείνει δημοφιλής προορισμός εδώ και δεκαετίες. Αλλά οι ευκαιριακοί ταξιδιώτες θα βρουν άλλες επιλογές στην ηπειρωτική χώρα είναι πιο προσιτές από ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ταξιδιών στη σύνοδο Κοτοπάξης και των εκδρομών προς τον Αμαζόνιο.

Να είσαι προσεκτικός!

Θέλετε να επωφεληθείτε από αυτές τις ευκαιρίες; Στη συνέχεια, να είστε έξυπνοι και προσεκτικοί όταν σκεφτείτε πού θέλετε να ταξιδέψετε στη συνέχεια. Παρακολουθήστε τα νέα και δώστε προσοχή σε ό, τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, σκεφτείτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις τρέχουσες τάσεις για να επισκεφθείτε μέρη που μπορεί να ήταν πολύ δαπανηρά πριν. Ενδεχομένως να εκπλαγείτε να βρείτε ορισμένους προορισμούς που θεωρήσατε ότι δεν μπορείτε να φτάσετε είναι στην πραγματικότητα πίσω στο τραπέζι, χάρη σε μια προσωρινή κάμψη.

Συνήθως, αυτές οι καταστάσεις είναι πράγματι προσωρινές, όπως η Αφρική αναπήδησε για παράδειγμα και υπάρχουν και σημάδια ζωής στην τουριστική οικονομία του Νεπάλ. Έτσι επωφεληθείτε από αυτές τις ευκαιρίες όταν έρχονται, καθώς μπορεί να σας περάσουν πολύ γρήγορα.

Μείνετε ασφαλείς, διασκεδάστε και εξερευνήστε ευκαιριακά. Μπορεί να είναι πολύ ανταμείβοντας.