Οδηγός αναθεώρησης - Csar A. Lara, MD Κέντρο για τη διαχείριση του βάρους

Πολλά σχήματα διατροφής και γυμναστικής σας ενθαρρύνουν να δείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Μερικοί άνθρωποι το κάνουν για καθοδήγηση και άλλοι αναζητούν σε γιατρούς που επικεντρώνονται μόνο στην απώλεια βάρους για να τους βοηθήσουν με τους στόχους τους.

Η δεκαετής μου σχολική επανένωση έρχεται, οπότε τον Ιανουάριο, έγινα περίεργος για ιατρικά επιβλεπόμενη απώλεια βάρους. Μίλησα γι 'αυτό με τον θεράποντα ιατρό μου, ο οποίος πρότεινε να αλλάξω τη διατροφή μου και να ασκήσω, αλλά ήξερα αμέσως ότι θα χρειαζόμουν κάποιο χέρι για να περάσω με πραγματικά αποτελέσματα.

Γύρισα λοιπόν με τον Δρ. César Lara της Τάμπα. Συνάντησα έναν από τους ασθενείς του σε έκθεση γυναικών για την υγεία το περασμένο φθινόπωρο και εντυπωσιάστηκα με τα αποτελέσματα - περισσότερα από 40 κιλά για περισσότερο από ένα χρόνο. Μέσω του βασικού ιατρικά επιβλεπόμενου προγράμματος απώλειας βάρους, οι πελάτες της Lara χάνουν κατά μέσο όρο ένα έως δύο κιλά την εβδομάδα. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι ασθενείς να μπορούν να διατηρήσουν την απώλεια μόλις τελειώσει το πρόγραμμα.

Παρόλο που η εμπειρία του καθενός θα ποικίλλει, δείτε πώς ξεκίνησε το πρόγραμμά μου.

Η πρώτη επίσκεψη

Κατά τη διάρκεια της αρχικής επίσκεψης, περιμένετε αιματολογικές εξετάσεις, EKG και πολλές συζητήσεις. Εάν ο γιατρός διαπιστώσει ότι δεν είστε πραγματικά σοβαροί, μπορεί να σας πει τελείως ότι πρέπει να το ξανασκεφτείτε και να επιστρέψετε όταν είστε έτοιμοι να δεσμευθείτε. Αλλά αν αποφασίσει ότι είστε έτοιμοι να προχωρήσετε, θα σας παρουσιάσει ένα σχέδιο επιτυχίας που μπορείτε να ξεκινήσετε όσο είστε ιατρικά καθαρισμένος. Οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να κάνετε ιατρική εκκαθάριση μπορούν να περιλαμβάνουν οτιδήποτε από τις αλλεργίες μέχρι την υψηλή αρτηριακή πίεση, οπότε θα βρει μια άλλη διαδρομή για τους στόχους απώλειας βάρους.

Το πράσινο ανάβει

Μόλις εκκαθαριστεί, όλα αλλάζουν. Πείτε αντίο στα μπισκότα, την καραμέλα, το ψωμί, τα ζυμαρικά - βασικά όλους τους υδατάνθρακες και τον πρώην λιπαρό τρόπο ζωής σας. Είπα γεια σε ένα γαλόνι νερού την ημέρα, 12 ουγγιές πρωτεϊνών και οκτώ κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη από σάκχαρα που βρέθηκαν μόνο στα φρούτα και τα λαχανικά.

Για να διατηρηθεί το τρέχον βάρος του ατόμου, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων συνιστά την κατανάλωση 2.000 θερμίδων ημερησίως.

Για να χάσετε βάρος, πολλοί γιατροί και διατροφολόγοι λένε να ρίξουν 500 θερμίδες από την εξίσωση είτε καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες είτε κάνοντας σωματικές δραστηριότητες που καίνε 500 θερμίδες ημερησίως. Στην περίπτωσή μου, η διατροφή μου αποτελείται από κάπου στη γειτονιά των 800 θερμίδων την ημέρα, κάτι που είναι αρκετά χαρακτηριστικό.

Την πρώτη εβδομάδα

Στην πρώτη εβδομάδα σας μπορείτε να αναμείνετε να καταναλώνετε πολύ περισσότερο νερό και να τρώτε μόνο πρωτεΐνες μέχρι το σώμα σας να χτυπήσει την κέτωση, μια κατάσταση αυξημένων επιπέδων κετονικών σωμάτων στο σώμα. Το σώμα σας καίει το λίπος όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτή την κατάσταση.

Η προσαρμογή στους νέους κανόνες φαγητού και ποτού θα είναι σκληρός. Τα πράγματα που συνήθως αρπάζεστε εν κινήσει θα πρέπει να τροποποιηθούν. Μόλις χτυπήσετε την κέτωση, πιθανότατα θα αναπνεύσετε έναν αναστεναγμό ανακούφισης για να μπορέσετε να προσθέσετε περισσότερη ποικιλία στον τρόπο με τον οποίο τα φρούτα και τα λαχανικά.

Τυπική ημέρα δίαιτας

Θα ξυπνήσετε σε καθορισμένο χρόνο κάθε πρωί, καθώς ο Δρ. Lara συστήνει επτά έως οκτώ ώρες τη νύχτα για να μεγιστοποιήσετε την απώλεια βάρους. Αυτό είναι φυσιολογικό για τους περισσότερους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη διατροφή, αλλά σε αυτή τη δίαιτα, οι ώρες ύπνου θα εφαρμοστούν ως μέρος της καθημερινής σας θεραπείας. Έτσι περιμένετε ένα καθορισμένο χρόνο για ύπνο.

Θα λάβετε καταστολείς της όρεξης, καυστήρες λίπους και συμπληρώματα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τα αυγά, τα τυριά, τα άπαχα κρέατα, οι σαλάτες και τα φρούτα θα γίνουν κανονικά πρωινά, γεύματα και δείπνα. Θα πρέπει να έχετε τρία γεύματα την ημέρα και τρία σνακ.

Λόγω των διεγερτικών στο φάρμακό σας, μπορείτε να περιμένετε από τον γιατρό να σας πει να απομακρύνετε την καφεΐνη από την καθημερινή διατροφή σας. Χωρίς ένα πρωινό φλιτζάνι καφέ ή τσάι, η καφεΐνη δεν επιτρέπεται πλέον.

Η ευτυχισμένη ώρα μετά την εργασία μπορεί να μετατραπεί σε δυστυχισμένη ώρα, επειδή το μόνο αλκοόλ που επιτρέπεται σε αυτή τη δίαιτα είναι δύο ουγγιές ασημένια τεκίλα, βότκα ή ασήμι ρούμι και το μόνο πράγμα που μπορεί να αναμειχθεί είναι ένα μηδενικό θερμιδικό προϊόν όπως η No-Carbarita Margarita Μείγμα. Αυτό ήταν συνολικά δύο ουγγιές την ημέρα, όχι ανά ποτό.

Ασκηση

Κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες η άσκηση δεν θα απαιτηθεί επειδή το σώμα σας θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στις μεγάλες αλλαγές στη διατροφή. Αν είστε ήδη σε ένα σχέδιο άσκησης θα πρέπει να επιβραδύνει δραστικά σε τρεις με τέσσερις ημέρες περπάτημα.

Αν δεν ασκείτε ακόμα, μην ξεκινήσετε μέχρι την τρίτη εβδομάδα. Κατά την προσαρμογή στους νέους διατροφικούς περιορισμούς, η επεξεργασία θα απαιτούσε περισσότερη ενέργεια από ό, τι μπορείτε να χειριστείτε και η εξάντληση ή η απόρριψη θα μπορούσε να είναι παρενέργεια.

Άρθρο Spotlight-Top 10 Πάρκα στην Τάμπα

Την τρίτη εβδομάδα μπορείτε να ξεκινήσετε με τα πόδια τρεις ημέρες την εβδομάδα για περίπου 30 λεπτά την ημέρα. Θα κάνετε check-in με μια νοσηλεύτρια κάθε εβδομάδα και η νοσοκόμα μπορεί να σας ενημερώσει εάν πρέπει να αυξήσετε το ποσό άσκησης ή όχι. Για τους περισσότερους ασθενείς ο απώτερος στόχος θα είναι να εργαστούν τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης. Για μένα, το περπάτημα και η γιόγκα δεν ήταν τόσο δύσκολο να συνηθίσουμε να κάνουμε εβδομαδιαία.

Τα γεύματα

Κάποιοι θα βρουν ότι τα γεύματα θα βαρεθούν. Τρώγοντας τα ίδια πράγματα κάθε μέρα μπορεί να γεράσει. Η Λάρα μου έδωσε ένα CD με συνταγές σχεδιασμένες να βοηθήσουν να αλλάξουν τα πράγματα. Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες online συνταγές που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε. η μόνη πηγή είναι ότι τα γεύματα θα είναι πιθανώς ακριβότερα από τα πράγματα που συνηθίζατε να τρώτε. Για παράδειγμα, μια λίβρα άπαχου βοείου κρέατος μπορεί να κοστίσει έως και διπλάσια από το βασικό βοδινό κρέας στην αγορά.

Η εμπειρία μου

Στις 16 εβδομάδες που βρισκόμουν σε αυτή τη δίαιτα, είχα καλά αποτελέσματα. Έχω χάσει 40 από τα 50 κιλά που ήθελα να χάσω. Το πρόγραμμα ήταν ακριβό, αλλά το βλέπω περισσότερο ως επένδυση στην υγεία μου. Η πρώτη επίσκεψη είναι $ 245 και η δεύτερη και οι επόμενες επισκέψεις είναι $ 65 η κάθε μία. Τα τέλη περιλαμβάνουν την επίσκεψή σας με τον ιατρό βοηθό, την εβδομαδιαία ένεση βιταμίνης Β και την προμήθεια μιας εβδομάδας από τον εγκεκριμένο από την FDA κατασταλτικό της όρεξης, εάν έχει συνταγογραφηθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Cesar A. Lara, MD Κέντρο Διαχείρισης Βάρους, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κέντρου.

Ο συγγραφέας έλαβε ένα προεξοφλητικό πρόγραμμα για τους σκοπούς της αναθεώρησης.