Μέσος όρος μηνών κατά μήνα στη Σουηδία

Ο καιρός της Σουηδίας έχει πολλά πρόσωπα. Η Σουηδία απολαμβάνει ένα κλίμα που είναι συνήθως εύκρατο, παρά το βόρειο γεωγραφικό πλάτος της, κυρίως λόγω της ροής του Κόλπου. Η Στοκχόλμη είναι πιο ζεστή και πιο ήπια, ενώ στα βουνά της βόρειας Σουηδίας κυριαρχεί ένα υπο-Αρκτικό κλίμα.

Βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, ο ήλιος δεν τίθεται ποτέ για μέρος κάθε καλοκαιριού κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, ο οποίος ονομάζεται Ημίχρονο ηλιοβασίλεμα, ένα από τα φυσικά φαινόμενα της Σκανδιναβίας .

Μάθετε περισσότερα για τα Φυσικά φαινόμενα της Σκανδιναβίας ! Το αντίθετο συμβαίνει το χειμώνα, όταν η νύχτα είναι ατελείωτη για μια αντίστοιχη περίοδο. Αυτές είναι οι Πολικές Νύχτες (άλλο ένα από τα φυσικά φαινόμενα της Σκανδιναβίας).

Υπάρχει μια σημαντική απόκλιση του καιρού μεταξύ βόρειας και νότιας Σουηδίας: ο βορράς έχει μακρύ χειμώνα περισσότερο από επτά μήνες. Ο νότος, από την άλλη πλευρά, έχει χειμωνιάτικους καιρούς για μόνο δύο μήνες και καλοκαίρι περισσότερους από τέσσερις.

Η ετήσια βροχόπτωση είναι κατά μέσο όρο 61 cm (24 in) και η μέγιστη βροχόπτωση συμβαίνει στα τέλη του καλοκαιριού. Η Σουηδία διαθέτει σημαντικές χιονοπτώσεις και στο βορεινό χιόνι της Σουηδίας παραμένει επί τόπου για 6 μήνες κάθε χρόνο. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στις σημερινές τοπικές καιρικές συνθήκες στη Σουηδία.

Για να μάθετε περισσότερα για τον καιρό κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου μήνα, επισκεφθείτε τη Σκανδιναβία ανά μήνα, η οποία προσφέρει πληροφορίες καιρού, συμβουλές για ενδύματα και εκδηλώσεις για το μήνα του ταξιδιού σας.