Λαμβάνοντας ένα σκύλο στη Σουηδία

Εδώ είναι τι πρέπει να πάρετε το σκύλο σας στη Σουηδία.

Ταξιδεύοντας στη Σουηδία με το σκυλί σας (ή τη γάτα) δεν είναι πλέον η ταλαιπωρία που κάποτε ήταν. Εφ 'όσον έχετε κατά νου μερικές απαιτήσεις κατοικίδιων ζώων, η λήψη του σκύλου σας στη Σουηδία θα είναι αρκετά εύκολη. Οι κανόνες για τις γάτες είναι ίδιοι.

Σημειώστε ότι η ολοκλήρωση των εμβολιασμών και των μορφών κτηνιάτρου μπορεί να διαρκέσει 3-4 μήνες, οπότε αν θέλετε να πάρετε το σκυλί σας στη Σουηδία, προγραμματίστε νωρίς. Τα τατουάζ σκυλιά και γάτες δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις μετά το 2011 υπέρ των μικροτσίπ.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε όταν παίρνετε το σκυλί σας στη Σουηδία είναι ότι υπάρχουν δύο τύποι κανονισμών για τα κατοικίδια, ανάλογα με το αν εισέρχεστε στη Σουηδία από χώρα της ΕΕ ή από χώρα εκτός ΕΕ. Το σουηδικό Υπουργείο Γεωργίας παρέχει επίσης έναν οδηγό. Σημειώστε ότι η Σουηδία εξακολουθεί να απαιτεί αποφλοίωση για ταινία μέχρι τουλάχιστον το 2012.

Φέρνοντας το σκυλί σας στη Σουηδία από την ΕΕ

Πρώτα απ 'όλα, λάβετε ένα διαβατήριο κατοικίδιων ζώων από τον κτηνίατρό σας. Ο εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος σας θα είναι σε θέση να συμπληρώσει το διαβατήριο κατοικίδιων ζώων της ΕΕ, όπως απαιτείται.

Για να πάρετε σκύλους στη Σουηδία από την ΕΕ , ο σκύλος πρέπει να εμβολιαστεί για τη λύσσα (δοκιμή για αντισώματα λύσσας που γίνονται αποδεκτά από εγκεκριμένα εργαστήρια και απολύμανση δεν απαιτείται μετά τις 30 Ιουνίου 2010, κάτι που είναι ωραίο).

Μην ξεχάσετε να σταματήσετε στο τελωνείο όταν φτάσετε στη Σουηδία, ώστε το τελωνειακό προσωπικό να μπορεί να ελέγξει το σκυλί στη Σουηδία.

Φέρνοντας το σκυλί σας στη Σουηδία από χώρα εκτός ΕΕ

Οι απαιτήσεις για τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα είναι ελαφρώς αυστηρότερες.

Όπως και οι ταξιδιώτες από την ΕΕ, θα πρέπει επίσης να πάρετε το σκυλί σας σε διαβατήριο κατοικίδιων ζώων εάν είναι δυνατόν ή να έχετε τον κτηνίατρό σας να συμπληρώσει ένα πιστοποιητικό.

Επιπλέον, θα χρειαστείτε επίσης ένα "Πιστοποιητικό τρίτης χώρας" που διατίθεται από το Υπουργείο Γεωργίας της Σουηδίας. Οι χώρες εκτός της ΕΕ χωρίζονται σε δύο ομάδες, η μία ονομάζεται εισηγμένη χώρα και η άλλη ονομάζεται μη εισηγμένη χώρα.

Από τις μη εισηγμένες χώρες, η Σουηδία απαιτεί καραντίνα σε εγκεκριμένο σταθμό απομόνωσης για 120 ημέρες, καθώς και σήμανση ταυτότητας, αποξείδωση και άδεια εισαγωγής.

Η λήψη του σκύλου σας στη Σουηδία από μη κοινοτική χώρα απαιτεί τον εμβολιασμό του σκύλου (ή της γάτας) για τη λύσσα και η Σουηδία απαιτεί επίσης εξέταση αίματος για αντισώματα λύσσας που έχουν ληφθεί νωρίτερα 120 ημέρες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό κατά της λύσσας από χώρες εκτός της ΕΕ.

Σημειώστε ότι στη Σουηδία, σκύλοι και γάτες από τρίτες χώρες μπορούν να εισέλθουν μόνο μέσω πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης-Αρλάντα ή προς το αεροδρόμιο του Γκέτεμποργκ-Λαντβιέτ .

Όταν φτάνετε στη Σουηδία με το σκυλί σας, ακολουθήστε τη γραμμή "Goods to Declare" στα τελωνεία. Το σουηδικό τελωνειακό προσωπικό θα σας βοηθήσει με τη διαδικασία και θα ελέγξει τα χαρτιά του σκύλου (ή της γάτας).

Συμβουλή για την κράτηση της πτήσης του σκυλιού σας

αν κλείσετε την πτήση σας στη Σουηδία, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε την αεροπορική εταιρεία σας ότι επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας τη γάτα ή το σκύλο σας στη Σουηδία. Θα ελέγξουν για την αίθουσα και θα υπάρξει μια μονόδρομη χρέωση. (Εάν επιθυμείτε να καθησυχάσετε το κατοικίδιο ζώο σας για το ταξίδι, ρωτήστε εάν οι κανόνες μεταφοράς των ζώων από την αεροπορική εταιρεία το επιτρέπουν.)

Σημειώστε ότι η Σουηδία ανανεώνει τους κανονισμούς εισαγωγής ζώων ετησίως. Όταν ταξιδεύετε, μπορεί να υπάρξουν ελαφρές διαδικαστικές αλλαγές για τα σκυλιά.

Πάντα να ελέγχετε για επίσημες ενημερώσεις πριν πάρετε το σκυλί σας στη Σουηδία.