Ο ήλιος των μεσάνυχτων στη Σκανδιναβία

Ο ήλιος των μεσάνυχτων είναι ένα φυσικό φαινόμενο που βρίσκεται σε γεωγραφικά πλάτη βόρεια του Αρκτικού Κύκλου (καθώς και νότια του Ανταρκτικού Κύκλου), όπου ο ήλιος είναι ορατός στα τοπικά μεσάνυχτα. Με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, ο ήλιος είναι ορατός όλο το 24ωρο. Αυτό είναι ιδανικό για ταξιδιώτες που σχεδιάζουν μεγάλες μέρες σε εξωτερικούς χώρους, καθώς θα υπάρχει αρκετό φως για υπαίθριες δραστηριότητες όλο το εικοσιτετράωρο!

Καλύτερη τοποθεσία για να απολαύσετε τον ήλιο του μεσάνυχτα

Η πιο δημοφιλής τοποθεσία της Σκανδιναβίας για ταξιδιώτες που βιώνουν το φυσικό φαινόμενο του Midnight Sun είναι στη Νορβηγία στο Βόρειο Ακρωτήριο (Nordkapp) .

Γνωστό ως το βορειότερο σημείο στην Ευρώπη, στο Βόρειο Ακρωτήριο υπάρχουν 76 ημέρες (από τις 14 Μαΐου έως 30 Ιουλίου) κατάλληλου μεσημεριανού ήλιου και άλλες λίγες μέρες με μερικό ήλιο πριν και μετά.

Τοποθεσίες και ώρες του Midnight Sun στη Νορβηγία:

Άλλες μεγάλες τοποθεσίες περιλαμβάνουν τη Βόρεια Σουηδία, τη Γροιλανδία και τη Βόρεια Ισλανδία

Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ...

Στη Νορβηγία και τη Γροιλανδία, οι ντόπιοι προσαρμόζονται συχνά στις αλλαγές αυτές φυσικά και απαιτούν λιγότερο ύπνο. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου λόγω του φωτός της ημέρας κατά τη διάρκεια του Midnight Sun, προσπαθήστε να σκουρύνετε το δωμάτιο καλύπτοντας το παράθυρο. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, ζητήστε βοήθεια - δεν θα είστε ο πρώτος. Οι Σκανδιναβοί θα καταλάβουν και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουν στην εξάλειψη του φωτός από το δωμάτιό σας.

Μια επιστημονική εξήγηση για τον Ήλιο του Μεσαυκτίου

Η Γη τροχιάζει τον Ήλιο σε ένα αεροπλάνο που ονομάζεται εκλειπτικό. Ο Ισημερινός της Γης έχει κλίση με την εκλειπτική κατά 23 ° 26 '. Ως αποτέλεσμα, οι βόρειοι και νότιοι πόλοι με τη σειρά τους προσανατολίζονται προς τον Ήλιο για 6 μήνες. Κοντά στο θερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Ιουνίου, το βόρειο ημισφαίριο φτάνει στη μέγιστη κλίση του προς τον Ήλιο και ο ήλιος φωτίζει όλη την πολική περιοχή μέχρι το γεωγραφικό πλάτος + 66 ° 34 '.

Όπως φαίνεται από την πολική περιοχή, ο ήλιος δεν έχει οριστεί, αλλά φτάνει στο χαμηλότερο υψόμετρο του τα μεσάνυχτα. Το γεωγραφικό πλάτος + 66 ° 34 'ορίζει τον Αρκτικό Κύκλο (το νοτιότερο γεωγραφικό πλάτος στο βόρειο ημισφαίριο όπου μπορεί να δει ο ήλιος των μεσάνυχτων).

Πολικές νύχτες και βόρεια φώτα

Το αντίθετο από το Midnight Sun (που ονομάζεται επίσης Πολική Ημέρα) είναι η Πολική Νύχτα . Η πολική νύχτα είναι η νύχτα που διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες, γενικά μέσα στους πολικούς κύκλους.

Καθώς ταξιδεύετε στη βόρεια Σκανδιναβία, μπορεί να δείτε ένα άλλο ασυνήθιστο σκανδιναβικό φαινόμενο, το Northern Lights (Aurora Borealis) .