Γυμνισμός και προαιρετικές παραλίες στη Σκανδιναβία

Εάν ενδιαφέρεστε, υπάρχουν αρκετοί προορισμοί για εσάς.

Ο γυμνισμός στη Σκανδιναβία δεν είναι τίποτα ασυνήθιστο - τελικά, η Σκανδιναβία είναι η πιο ανοιχτόχρωμη περιοχή στον κόσμο. Είναι απόλυτα νόμιμο στη Σκανδιναβία για γυμνιστές να κολυμπήσουν γυμνοί ή να κάνουν ηλιοθεραπεία είτε τόπλες είτε εντελώς γυμνοί.

Τι είναι ο γυμνισμός;

Ο γυμνισμός είναι η πρακτική να πηγαίνεις χωρίς ρούχα σε μικτές ομάδες και για λόγους καλής υγείας ή προσωπικής άνεσης. Η αυστηρή δέσμη κανόνων που διέπεται από τον κανονισμό, ο ίδιος ο γυμνισμός είναι σκοπίμως μη ερωτικός και μη σεξουαλικός.

Λέγεται ότι ο γυμνισμός βοηθά τόσο την άσκηση όσο και τη χαλάρωση ενώ παράλληλα προωθεί την ανακούφιση του στρες, μια θετική εικόνα του σώματος και την αυξημένη αυτοεκτίμηση. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που έχουν δει τους γονείς τους γυμνό δεν μεγαλώνουν συναισθηματικά σημαδεμένα, αλλά αντ 'αυτού είναι πολύ πιο πιθανό να αποδεχθούν τα δικά τους γυμνά σώματα και πιο άνετα με τη δική τους σεξουαλικότητα.

Γυμνισμός στη Σκανδιναβία

Οι σκανδιναβικοί ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για γυμνισμό μπορούν να βρουν γρήγορα παραλίες στους χάρτες των γυμνιστών παραλιών ταξινομημένων ανά χώρα.

Στη Δανία, το γυμνισμό επιτρέπεται σε 4.500 χιλιόμετρα ακτογραμμής και υπάρχουν 4 «ελεύθερες παραλίες» αποκλειστικά για τους γυμνιστές. Η Νορβηγία έχει πάνω από 20 παραλίες χωρίς ρούχα και η Σουηδία προσφέρει περίπου 60 παραλίες για γυμνιστές! Οι πινακίδες χρησιμοποιούνται συχνά για να ενημερώσουν τους επισκέπτες της παραλίας για γυμνές ή CO (ρούχα προαιρετικές) παραλίες. Είναι ωραίο ότι οι περιοχές αυτές είναι ελεύθερα διαθέσιμες ή σημειωμένες, ανάλογα με το πού πηγαίνετε - αντί να απαγορεύεται εντελώς όπως σε ορισμένες άλλες περιοχές.

Πού μπορείτε να βρείτε ένα καλό σημείο για γυμνισμό στο σκανδιναβικό προορισμό σας; Περισσότερα για τις θέσεις γυμνισμού σε κάθε Σκανδιναβική χώρα:

Σημειώστε ότι, ενώ ο γυμνισμός στη Σκανδιναβία είναι αποδεκτός σχεδόν οπουδήποτε, η σεξουαλική προσβολή της ανάρμοστης συμπεριφοράς ή οι εμφανείς προόδους προς τους άλλους δεν είναι και μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο αν οι πράξεις σας προς τους άλλους θεωρούνται προσβλητικές, είτε είστε γυμνιστές είτε όχι.

Αν προτιμάτε να επισκεφθείτε μια παραλία στην οποία απαιτείται ή συνιστάται η ένδυση , υπάρχουν πολλές υπέροχες αμμουδιές στην Σκανδιναβία .