Τι πρέπει να ξέρετε για το γυμνισμό στην Ισλανδία

Όταν σκέφτεστε τα μέρη για να πάτε γυμνά, η Ισλανδία είναι ίσως ο τελευταίος προορισμός που έρχεται στο μυαλό. Βρίσκεται μεταξύ της Γροιλανδίας και της Σκανδιναβίας, αυτή η ψυχρή χώρα στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό είναι γνωστή για τις πολικές της νύχτες το χειμώνα, όταν δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το γυμνό είναι νόμιμο στην Ισλανδία, οπότε δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε τους ανθρώπους να χάνουν ή να μαυρίσουν εδώ. Αλλά μπορεί να θέλετε να βουρτσίζετε τα πολιτιστικά πρότυπα της χώρας, προτού απογυμνώσετε.

Επιλέξτε ένα κατάλληλο σημείο

Παρά τον ψυχρότερο καιρό στην Ισλανδία , αυτός ο προορισμός προσφέρει πολλές ιαματικές πηγές και αγροτικές τοποθεσίες όπου μπορείτε να είστε γυμνοί και υπάρχουν περιοχές κολύμβησης σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημες γυμνές παραλίες (γνωστές και ως παραλίες χωρίς ρούχα) ή αφιερωμένες θέσεις γυμνιστών στην Ισλανδία, και αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να θυμάστε.

Αυτό σημαίνει ότι ο τόπος που επιλέγετε μπορεί επίσης να προσελκύσει άλλους επισκέπτες, οι οποίοι δεν είναι τόσο ανοιχτοί στη σκέψη τους προς τον γυμνισμό όσο και εσείς. Σημειώστε ότι τα ιαματικά λουτρά μέσα και γύρω από το Ρέικιαβικ γενικά δεν επιτρέπουν γυμνό. Το ίδιο ισχύει για τη Blue Lagoon . Εξαιτίας αυτού, οι γυμνιστές στην Ισλανδία συχνά επιλέγουν μια απομακρυσμένη τοποθεσία για δραστηριότητες γυμναστικής ή ενοικιάζουν χώρους κολύμβησης / πισίνες μετά από ώρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ομάδες γυμνιστών!

Κανόνες Δημόσιας Πισίνα

Υπάρχουν πολλοί δημόσιοι χώροι για να κολυμπήσετε ή να κάνετε μια χαλαρωτική βουτιά στην Ισλανδία. Αλλά οι περισσότεροι έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες. Πριν βουτήξετε, πρέπει να ξεπλύνετε γυμνά στα ντους που αλλάζουν δωμάτιο, τα οποία μερικές φορές δεν είναι ιδιωτικά.

(Σκεφτείτε: ένα γιγαντιαίο ντους που μοιράζεται με άλλες γυναίκες ή άντρες.) Οι περισσότερες μεγαλύτερες πισίνες και ιαματικές πηγές, όπως η Blue Lagoon, έχουν ιδιωτικές καμπίνες για μπάνιο. Οι λίμνες της Ισλανδίας δεν έχουν πολύ χλώριο σε αυτές, οπότε το ντους είναι απλά για λόγους υγιεινής. Είναι επίσης υποχρεωτικό να φορούν μαγιό σε όλες τις δημόσιες πισίνες - αν και οι γυναίκες συνήθως δεν υποχρεούνται να φορούν τις μπότες.

Εφ 'όσον ακολουθείτε αυτές τις απλές οδηγίες εθιμοτυπίας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να ταιριάζετε (ή να κατεβάζετε) και να έχετε καλό χρόνο!