Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στο Orvieto

Μεταφορά από τη Ρώμη στο Orvieto και την Ούμπρια

Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στο Orvieto στην Ούμπρια:

Το Ορβιέτο είναι μια εκπληκτική μεσαιωνική πόλη λόφου στην Ούμπρια, που είναι δραματικά σκαρφαλωμένη σε μια κορυφογραμμή tufa. Είναι γνωστό για τον όμορφο καθεδρικό ναό του 14ου αιώνα με μωσαϊκό πρόσοψη. Το Orvieto είναι περίπου 60 μίλια βόρεια της Ρώμης. Συχνά τρένα τρέχουν μεταξύ τους για λίγο περισσότερο από μία ώρα, κάνοντας Orvieto ένα εύκολο ημερήσιο ταξίδι από τη Ρώμη .

Τα περιφερειακά τρένα μεταξύ της Ρώμης και του Ορβιέτο διαρκούν μόνο περίπου 10 λεπτά περισσότερο από τα IC ή τα τρένα, αλλά τα ταχύτερα τρένα κοστίζουν περίπου διπλάσια.

Τα τρένα αναχωρούν από το σταθμό Termini της Ρώμης (ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός), αλλά τα περιφερειακά τρένα αναχωρούν επίσης από τον Roma Tiburtina . Επί του παρόντος, η πρώτη Ρώμη προς Orvieto τρένο αναχωρεί στις 6:03 και η τελευταία είναι στις 23:00.

Μπορείτε να ελέγξετε την τρέχουσα Ρώμη με Orvieto χρονοδιαγράμματα και τις τιμές των εισιτηρίων στην ιστοσελίδα της Trenitalia ή στο σιδηροδρομικό σταθμό. Αν θέλετε να πληρώσετε σε δολάρια ΗΠΑ, μπορείτε να αγοράσετε online εισιτήρια τρένων από την Select Italy . Τα περιφερειακά εισιτήρια τρένου δεν χρειάζεται να αγοραστούν εκ των προτέρων, αλλά αν τα αγοράσετε στο σταθμό, θα χρειαστεί να επικυρώσετε το εισιτήριό σας .

Πώς να φτάσετε από το σιδηροδρομικό σταθμό Orvieto στο ιστορικό κέντρο του Orvieto:

Η παλιά πόλη του Orvieto βρίσκεται στο λόφο από το σιδηροδρομικό σταθμό. Μια τελεφερίκ κοντά στο σταθμό συνδέει την κάτω πόλη με την άνω πόλη, λίγο έξω από το μεσαιωνικό κέντρο του Orvieto. Ένα μίνι λεωφορείο περνάει μέσα από την πόλη, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τα αξιοθέατα της πόλης είναι με τα πόδια.

Κάντε ένα ταξίδι με ξεναγό στο Ορβιέτο από τη Ρώμη:

Κάντε κράτηση σε αυτή την οργανωμένη περιήγηση στο Orvieto και Assisi που περιλαμβάνει παραλαβή και αποβίβαση στο ξενοδοχείο σας στη Ρώμη, μεταφορά, στάση για μεσημεριανό γεύμα στην εξοχή κοντά στη λίμνη Trasimeno μεταξύ των εκδρομών σας στο Orvieto και Assisi και τοπικό οδηγό.

Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στο Orvieto με το αυτοκίνητο

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την Ούμπρια είναι με το αυτοκίνητο, ειδικά αν θέλετε να επισκεφθείτε οποιαδήποτε από τις ξυλοδαρμένες πόλεις . Για να οδηγήσετε στο Ορβιέτο από τη Ρώμη, πάρτε το A1 Autostrada (οδός διοδίων) - δείτε το χάρτη Interactive Autostrada. Πάρτε την έξοδο Orvieto και ακολουθήστε τις πινακίδες για Orvieto, στη συνέχεια Campo della Fiera όπου υπάρχει ένα μεγάλο σκεπαστό χώρο στάθμευσης.

Οι ανελκυστήρες και οι κυλιόμενες σκάλες συνδέουν το χώρο στάθμευσης και την κάτω πόλη με το ιστορικό κέντρο (δεν μπορείτε να οδηγείτε στο κέντρο χωρίς άδεια).

Μπορείτε επίσης να πάρετε το τρένο για Orvieto και να πάρετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο εκεί. Σημειώστε ότι δεν συνιστούμε την οδήγηση στη Ρώμη.

Πού να μείνετε στο Orvieto:

Πληροφορίες επισκεπτών Orvieto:

Το Orvieto αποτελεί μια καλή βάση για να εξερευνήσετε τις κοντινές πόλεις λόφων στην Ούμπρια και το Βόρειο Λάτσιο, είτε με αυτοκίνητο είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το Orvieto κάνει επίσης μια βολική ενδιάμεση στάση, αν ταξιδεύετε μεταξύ Ρώμης και Φλωρεντίας ή βόρειας Ιταλίας. Δείτε τον ταξιδιωτικό οδηγό του Orvieto για να μάθετε τι να δείτε και να κάνετε και να σχεδιάσετε την επίσκεψή σας και να βρείτε τη θέση του σε αυτόν τον χάρτη της Ουμβρίας .