Χριστουγεννιάτικες ευχές στην Ελλάδα

Η ελληνική λέξη για τα Χριστούγεννα είναι η Χριστούγεννα ή η Χριστούγεννα , που σημαίνει κυριολεκτικά "η γέννηση του Χριστού". Όταν οι Έλληνες λένε "Καλά Χριστούγεννα", λένε, " Κάλα Χριστούγεννα" . Ο προφανής ήχος g εκφράζεται σαν ένα y.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής τουριστικής περιόδου , πιθανότατα θα το δείτε και ως Kalo christougenna , αλλά το kala είναι επίσης σωστό, και στα ελληνικά γράμματα το "Καλά Χριστούγεννα" γράφεται ως Καλά Χριστούγεννα.

Η ελληνική επιρροή στα Χριστούγεννα

Η ελληνική έχει επίσης επηρεάσει τη γραπτή συντομογραφία των Χριστουγέννων ως "Χριστούγεννα". Ενώ αυτό μερικές φορές θεωρείται ένας άσεμνος τρόπος γραφής, για τους Έλληνες είναι ένας τρόπος γραφής της λέξης χρησιμοποιώντας το σταυρό που συμβολίζεται από το «Χ». Θεωρείται ένας απόλυτα σεβαστός τρόπος γραφής των Χριστουγέννων παρά μιας απλής συντομογραφίας.

Η Ελλάδα έχει τις δικές της μουσικές παραδόσεις και στις διακοπές. Στην πραγματικότητα, η αγγλική λέξη για την Χριστουγεννιάτικη καρόλα προέρχεται από τον ελληνικό χορό, το Choraulein, που εκτελείται για φλάουτο μουσική. Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα αρχικά τραγουδούσαν κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έτσι η παράδοση αυτή εξακολουθεί να ζει ισχυρή σε πολλές από τις μεγάλες πόλεις και τα μικρά χωριά της χώρας.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Άγιος Βασίλης προέρχεται από την Ελλάδα . Περίπου το 300 μ.Χ., ο επίσκοπος Άγιος Νικόλαος λέγεται ότι έχει πετάξει καπνοδόχους χρυσού για να μετριάσει τη φτώχεια. Παρόλο που υπάρχουν πολλές ιστορίες για τον Άγιο Βασίλη, αυτή μπορεί να είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες επιρροές στη σύγχρονη παράδοση και λαϊκή γνώση του ανθρώπου από τον Βόρειο Πόλο.

Πώς να πω ευτυχισμένο το νέο έτος στα ελληνικά

Γύρω στις διακοπές, θα ακούσετε και τη Χρόνια Πολα , που είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Έλληνες επιθυμούν ο ένας τον άλλον ένα ευτυχισμένο νέο έτος και αυτό σημαίνει κυριολεκτικά "πολλά χρόνια" και χρησιμεύει ως επιθυμία για μακρά και ευτυχισμένη χρόνια.

Είναι πιθανό να δείτε αυτή τη φράση που είναι φτιαγμένη στα φώτα στους κύριους δρόμους που διασχίζουν πολλά χωριά και μικρές πόλεις στην Ελλάδα, αλλά μερικές φορές γράφεται στα αγγλικά ως Xronia Polla ή Hronia Polla , ενώ η ελληνική γραφή για τη φράση θα διαβάσει Χρόνια Πολλά .

Ο πιο επίσημος χαιρετισμός της Πρωτοχρονιάς είναι η γλωσσική συστροφή: ο Ευτυχισμένος ο Κενούρης Κρόνος , που σημαίνει «Ευτυχισμένο το Νέο Έτος», αλλά οι περισσότεροι στην Ελλάδα απλώς κολλάνε με το κοντύτερο Chronia Polla.

Εάν μπορείτε να καταφέρετε να μάθετε και τα δύο, είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσετε τουλάχιστον έναν Έλληνα στο ταξίδι σας σε αυτήν την ευρωπαϊκή χώρα.