Πόσο ψηλός είναι ο πύργος CN;

Μάθετε το ύψος και άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τον πύργο CN

Το CN Tower, που άνοιξε για το κοινό στις 26 Ιουνίου 1976, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Τορόντο και σωστά - είναι μια συναρπαστική δομή και ένα διάσημο ορόσημο που προσφέρει πολλούς τρόπους για να ζήσετε το εκπληκτικό ύψος του.

Περίεργος για τον CN Tower και πόσο ψηλά είναι πραγματικά; Έχουμε την απάντησή σας.

Ερώτηση: Πόσο ψηλός είναι ο πύργος CN;

Απάντηση:

Στο υψηλότερο σημείο του, ο CN Tower είναι 553,33 μέτρα ύψος (ή 1,815 πόδια, 5 ίντσες).

Αυτή η μέτρηση είναι στην κορυφή της κεραίας εκπομπής 102 μέτρων, ωστόσο, έτσι ώστε οι επισκέπτες στον Πύργο CN να μην φτάσουν στο ύψος αυτό. Το τραχύ ύψος των δημόσιων παρατηρητηρίων του CN Tower έχει ως εξής:

Όλες οι μετρήσεις που παρέχονται από τα υλικά CN Tower.

Ανεβείτε αυτές τις σκάλες!

Υψηλής ταχύτητας γυάλινοι ανελκυστήρες μπορούν να πάρουν CN Tower επισκέπτες στο επίπεδο LookOut μέσα σε ένα λεπτό, αλλά δύο φορές το χρόνο μπορείτε να παραιτηθείτε από το ασανσέρ και να επιλέξετε τις σκάλες. Υπάρχουν ετήσιες αναρριχόμενες σκάλες για την ανεύρεση κεφαλαίων που υποστηρίζονται από τον WWF-Καναδά (τον Απρίλιο) και την United Way του Μεγάλου Τορόντο (τον Οκτώβριο). Οι συμμετέχοντες πρέπει να εγγραφούν εκ των προτέρων και να εγείρουν ένα ελάχιστο ποσό ενεχύρου για να λάβουν μέρος.

Έτσι, πόσα σκαλοπάτια χρειάζονται για να ανταμειφθούν με την υπέροχη θέα του CN Tower; Ο πύργος CN έχει 1.776 σκάλες μεταξύ του ισογείου και του επιπέδου Look Out. Αν δεν αναρριχηθείτε, έξι ανελκυστήρες υψηλής ταχύτητας με γυάλινη πρόσοψη μπορούν να σας φτάσουν στην κορυφή σε μόλις 58 δευτερόλεπτα - σε ένα επιβλητικό 22 χιλιόμετρα (15 μίλια) την ώρα.

Το πιο ακραίο αξιοθέατο του Τορόντο

Εάν έχετε δει όλα όσα πρέπει να δείτε στο CN Tower, ή ψάχνετε για κάτι πιο συναρπαστικό από το να κοιτάξετε την πόλη κάτω από το γυάλινο πάτωμα, μπορείτε να δοκιμάσετε το CN Tower EdgeWalk. Πρόκειται για τον ψηλότερο ελεύθερο περίπατο στον κόσμο με πλήρες κύκλο, ο οποίος πραγματοποιείται σε ένα πεζοδρόμιο πλάτους 5 μέτρων (1,5 μέτρα) που περιβάλλει την κορυφή του κύριου κτιρίου του Πύργου, σε ύψος 356 μ. (116 ορόφων) πάνω από το έδαφος. Θα περπατήσετε σε ομάδες των έξι, ενώ θα συνδέεστε σε μια εναέρια σιδηροτροχιά ασφαλείας μέσω ενός καροτσιού και ενός συστήματος καλωδίωσης.

Τι είναι πιο ψηλό από τον CN Tower;

Το 2007 ο Καναδάς αναγκάστηκε να παραιτηθεί από ορισμένα δικαιώματα καυχιάς όταν ο πύργος CN έχασε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την ψηλότερη ελεύθερη δομή στο Burj Khalifa στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Για λίγο, ο CN Tower παρέμεινε ο ψηλότερος πύργος του κόσμου , αλλά το Tokyo Sky Tree έκτοτε πήρε την ονομασία αυτή.

Από τον Ιούνιο του 2017, ο Πύργος της Κινεζικής Εταιρείας εξακολουθούσε να κατέχει τα Γκίνες Records για την υψηλότερη κελάρι κρασιού (που ορίστηκε το 2006) στα 351 μ. (1,151 ft) από το έδαφος και τον υψηλότερο εξωτερικό περίπατο σε ένα κτίριο (που ορίστηκε το 2011).

Τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου του ACSE

Αλλά τα βιβλία ρεκόρ Guinness δεν είναι το μόνο μέρος όπου ο πύργος CN έχει αναγνωριστεί ως ένα εξαιρετικό επίτευγμα του σχεδιασμού και της κατασκευής. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών (ASCE) ονόμασε Επτά Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου.

Σύμφωνα με την ASCE, το έργο αναλήφθηκε ως

"... ένα αφιέρωμα στην ικανότητα της σύγχρονης κοινωνίας να επιτύχει το ανέφικτο, να φτάσει σε απρόσιτα ύψη και να περιφρονεί την έννοια του« δεν μπορεί να γίνει ... » 2

Το CN Tower τιμήθηκε σε μια λίστα που περιλάμβανε έξι εκπληκτικά αρχιτεκτονικά έργα από όλο τον κόσμο:

Ενημερώθηκε από την Jessica Padykula