Πρέπει να λάβω άδεια για το κατοικίδιο μου στο Τορόντο;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Άδεια της γάτας σας ή του σκύλου σας

Έχετε έναν ασαφή φίλο ή δύο που ζουν μαζί σας στο Τορόντο; Λοιπόν, όπως και με ένα αυτοκίνητο, θα χρειαστείτε μια άδεια για να τα αποκτήσετε. Σύμφωνα με τον Δημοτικό Κώδικα του Τορόντου, Κεφάλαιο 349 ( έκδοση PDF ), οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στο Τορόντο υποχρεούνται να λαμβάνουν ατομικές άδειες για όλα τα σκυλιά και τις γάτες . Αυτό περιλαμβάνει τις γάτες που ζουν σε κλειστούς χώρους, όχι μόνο τις εξωτερικές γάτες. Οι ετικέτες συμπεριλαμβάνονται ως μέρος του τέλους άδειας χρήσης και υποτίθεται ότι βρίσκονται στο ζώο ανά πάσα στιγμή.

Οι άδειες πρέπει επίσης να ανανεώνονται ετησίως, με νέα καταβολή τέλους και νέες ετικέτες που εκδίδονται κάθε χρόνο για τη ζωή του κατοικίδιου ζώου σας.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι εάν αποτύχετε να χορηγήσετε άδεια στο σκυλί ή τη γάτα σας, θα μπορούσατε να λάβετε ένα εισιτήριο ή να προσφύγετε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσετε ένα σκληρότερο πρόστιμο.

Πάρτε την άδεια γάτας ή σκύλου σας στο Τορόντο

Η απόκτηση άδειας για Fluffy ή Fido είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Η άδεια εκμετάλλευσης κατοικίδιων ζώων γίνεται από το Toronto Animal Services και μπορείτε να καταχωρίσετε το κατοικίδιο ζώο για την άδειά του ηλεκτρονικά, τηλεφωνικώς, ταχυδρομικώς ή αποσύροντας προσωπικά τα έντυπα αίτησής σας σε ένα από τα Κέντρα Ζώων του Toronto Animal Services. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.toronto.ca/animal_services ή καλέστε το 416-338-PETS (7387) μεταξύ 8:30 π.μ. και 4:30 μ.μ., από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Εάν σχεδιάζετε να χορηγήσετε άδεια στο κατοικίδιό σας online, θα χρειαστείτε μια πιστωτική κάρτα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου της κτηνιατρικής σας κλινικής και αν πρόκειται για ανανέωση, την ειδοποίηση ανανέωσης ή τον 10 κωδικό αριθμό.

Μειωμένα τέλη διαθέσιμα

Ένα άλλο καλό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης κατοικίδιων ζώων στην πόλη είναι ότι το Toronto Animal Services προσφέρει μειωμένα τέλη αδειοδότησης εάν το ζώο έχει στειρωθεί ή στειρωθεί. Εάν θέλετε να διεκδικήσετε την έκπτωση για ένα κατοικίδιο ζώο που έχει στειρωθεί ή στειρωθεί, θα πρέπει απλώς να δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας του κτηνιάτρου σας και να δώσετε την άδειά σας στην κλινική να επιβεβαιώσει ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει αποστειρωθεί.

Τα τέλη μειώνονται επίσης - ή μειώνονται ακόμη περισσότερο - αν ο άνθρωπος που υποβάλλει αίτηση ως ιδιοκτήτης του ζώου είναι ανώτερος υπήκοος (65+).

Υπάρχει επίσης ένα πλεονέκτημα για τη χορήγηση άδειας στο κατοικίδιο σας μέσω της BluePaw Partners, όπου μπορείτε να επωφεληθείτε από τις αποκλειστικές προσφορές και τις εκπτώσεις στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κατοικίδια ζώα για τους ιδιοκτήτες που επιτρέπουν τα σκυλιά και τις γάτες τους. Εκπτώσεις είναι διαθέσιμες σε όλα, από το περιποίηση του κατοικίδιου ζώου και το περπάτημα των σκύλων έως τη φωτογραφία των κατοικίδιων ζώων και των τροφών για κατοικίδια ζώα. Για να ενεργοποιήσετε την έκπτωση, δείξτε την παρεχόμενη ετικέτα μπρελόκ BluePaw στα καταστήματα και ελέγξτε την απόδειξη άδειας κατοικίδιων ζώων για τον κωδικό προσφοράς σας.

Αδειοδότηση του νέου σκύλου σας

Εάν υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο ζώο μέσω του Τορόντο Animal Services, το τέλος της άδειας πρώτου έτους θα προστεθεί στο τέλος υιοθεσίας για το σκυλί ή τη γάτα σας. Εάν υιοθετήσετε από άλλες οργανώσεις καλής διαβίωσης των ζώων, όπως η Ανθρωπογενής Εταιρεία Τορόντο ή η Εταιρεία Ανθρωπογενών Απατεώνων (Etobicoke Humane Society) , θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για τη δική σας άδεια.

Πώς βοηθά η Άδεια Χρήσης σας

Αναρωτιέστε γιατί είναι τόσο σημαντικό να αποκτήσετε άδεια το σκύλο ή τη γάτα σας; Υπάρχουν μερικοί σταθεροί λόγοι. Η κατοχή άδειας για το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι επιστρέφεται με ασφάλεια σε εσάς εάν χάσει (αν υποθέσουμε ότι φορούν τις ετικέτες τους φυσικά - ένας μικροτσίπ είναι ένα μεγάλο αντίγραφο ασφαλείας όταν δεν είστε).

Ωστόσο, τα τέλη που καταβάλλονται συμβάλλουν επίσης στην υποστήριξη των άλλων επιχειρήσεων του Τορόντο, όπως η στέγαση και φροντίδα των άστεγων κατοικίδιων ζώων. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο για τις υπηρεσίες για τα ζώα της πόλης, το 100 τοις εκατό των τελών αδειών κατοικίδιων ζώων θα πάει άμεσα για να βοηθήσει τις περισσότερες από 6.000 γάτες και σκύλους που βρίσκονται κάθε χρόνο στα καταφύγια του Τορόντου.

Όταν περνάτε από τη διαδικασία λήψης άδειας για κατοικίδια ζώα, η TAS θα δεχτεί επίσης δωρεές πάνω από το κανονικό τέλος (φυσικά θα αποδεχτεί τη δωρεά σας ανά πάσα στιγμή). Εάν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα, υπάρχουν και πολλοί τρόποι να εθελονθείτε για να βοηθήσετε τα κατοικίδια ζώα στο Τορόντο, τόσο μέσω του TAS όσο και μέσω άλλων οργανισμών.

Ενημερώθηκε από την Jessica Padykua