Κάντε όλα τα αεροπορικά εισιτήρια που επιστρέφονται μέσω αεροπορικών εισιτηρίων

Όταν δεν μπορείτε να κάνετε την πτήση - πώς ένας ταξιδιώτης επιστρέφει τα χρήματά του;

Κάθε έμπειρος ταξιδιώτης έχει αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση τουλάχιστον μία φορά: μετά την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων, κάτι που αλλάζει κάτι που θέτει ολόκληρο το ταξίδι. Από ένα τρομοκρατικό συμβάν σε έναν προορισμό , σε μια έκτακτη ανάγκη εργασίας στο σπίτι , οι ταξιδιώτες αναγκάζονται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με το ταξίδι τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τι συμβαίνει με αυτά τα αεροπορικά εισιτήρια όταν δεν θέλουν να πετάξουν;

Οποιοσδήποτε ταξιδιώτης που έχει προσπαθήσει να επιστρέψει τα αεροπορικά εισιτήρια από τον μεταφορέα τους μπορεί να καταθέσει πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία.

Τα περισσότερα από τα πιο χαμηλά εισιτήρια έρχονται με τον μεγαλύτερο αριθμό περιορισμών, συμπεριλαμβανομένων των ρητρών που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την επιστροφή μετρητών. Τα απογοητευμένα φυλλάδια συχνά απομένουν με δύο επιλογές: είτε να χάσουν τα χρήματά τους εξ ολοκλήρου είτε να δεχτούν πίστωση για το αεροπορικό εισιτήριό τους, μείον ένα μεγάλο τέλος ακύρωσης.

Αν και αυτός είναι ένας κοινός εφιάλτης μεταξύ των ταξιδιωτών, εκείνοι που έχουν περάσει από αυτή τη διαδικασία γνωρίζουν ότι υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα. Με την κατανόηση των δικαιωμάτων σας ως επιβάτη, είναι δυνατό να λάβετε μια αξιοσέβαστη επιστροφή χρημάτων σε ένα αεροπορικό εισιτήριο. Ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν επιστροφή αεροπορικών εισιτηρίων όταν η κατάσταση απαιτεί ακύρωση ταξιδιού .

Ο κανόνας των 24 ωρών: Ακύρωση του αεροπορικού εισιτηρίου σας, επιστροφή χρημάτων

Όταν το Υπουργείο Μεταφορών επανεξέτασε τους κανόνες έκδοσης εισιτηρίων για τους αερομεταφορείς που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, έγιναν δύο κρίσιμες αλλαγές προς όφελος των ταξιδιωτών. Η πρώτη αλλαγή είναι η απαίτηση κράτησης 24 ωρών, υποχρεώνοντας τις αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά γραφεία να τιμήσουν όλες τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων όταν κάνουν κράτηση 24 ώρες από την πρώτη αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων. Το άλλο είναι το δικαίωμα να ακυρώσετε μια πτήση εντός 24 ωρών από την κράτηση.

Σύμφωνα με τους κανόνες DOT, επιτρέπεται στους ταξιδιώτες να ακυρώσουν τα αεροπορικά εισιτήρια εντός 24 ωρών από την κράτηση , εφόσον έχουν κάνει κράτηση των πτήσεων τους τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησής τους. Παρόλο που αυτός ο κανόνας ισχύει για όλους τους αερομεταφορείς που εκτελούν δρομολόγια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο τρόπος με τον οποίο οι πτήσεις απαιτούν την επιστροφή τους μπορεί να διαφέρει.

Ορισμένοι μεταφορείς επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να διαχειρίζονται και να ακυρώνουν τις κρατήσεις online, ενώ άλλες απαιτούν από τον επιβάτη να καλέσει απευθείας την αεροπορική εταιρεία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με τον μεταφορέα πριν λάβετε τελική απόφαση ακύρωσης.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση: Ακύρωση Ταξιδιού και Ακύρωση για οποιεσδήποτε παροχές

Για τις καταστάσεις που δεν εμπίπτουν στους παραδοσιακούς κανόνες, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να βοηθήσει. Τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού προσφέρουν τα βασικά πλεονεκτήματα ακύρωσης ταξιδιού όταν αγοράζονται πριν από την επιβίβαση σε πτήση, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να κάνουν αεροπορικό εισιτήριό τους ένα επιστρεφόμενο αεροπορικό εισιτήριο ως αποτέλεσμα ενός ειδικού γεγονότος.Αν ένα άμεσο μέλος της οικογένειας έπρεπε να περάσει ή ο ταξιδιώτης μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο ατύχημα στο δρόμο προς το αεροδρόμιο, τα οφέλη ακύρωσης ταξιδιού θα μπορούσαν να αποζημιώσουν τον ταξιδιώτη για την τιμή του εισιτηρίου τους.

Εάν ένας ταξιδιώτης ανησυχεί για μια κατάσταση που δεν εμπίπτει στις κανονικές παροχές ακύρωσης ταξιδιού, τότε ίσως είναι καιρός να εξετάσετε την αγορά της ταξιδιωτικής ασφάλισης Cancel for Any Reason. Ως παροχή πρόωρης αγοράς (συνήθως εντός 21 ημερών από την αγορά ενός εισιτηρίου αεροπλάνου), το Cancel for Any Reason επιτρέπει στους ταξιδιώτες να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της ακύρωσης των ταξιδιωτικών τους σχεδίων. Οι ταξιδιώτες που ανησυχούν για τα ταξίδια τους λόγω ελαφρυντικών περιστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των καταστάσεων εργασίας και των κτηνιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, μπορούν να λάβουν επιστροφή χρημάτων για οποιοδήποτε λόγο αποφασίζουν να μην κάνουν ταξίδι.

Ωστόσο, η ακύρωση για οποιοδήποτε λόγο δεν καλύπτει ολόκληρη την τιμή ενός εισιτηρίου . Σε πολλές περιπτώσεις, ζητώντας επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης για οποιονδήποτε λόγο επιστρέφεται μόνο το 70% της τιμής του εισιτηρίου.

Ελαφρυντικές περιστάσεις: Λαμβάνονται ως βάση για κάθε περίπτωση

Υπό τις χειρότερες συνθήκες, οι αεροπορικές εταιρείες είναι γνωστό ότι εξετάζουν τις ακυρώσεις κατά περίπτωση. Σε ακραίες καταστάσεις, που κυμαίνονται από τον σοβαρό τραυματισμό ενός επιβάτη μέχρι το ξέσπασμα του ιού Zika, ορισμένοι αερομεταφορείς θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επιστροφής χρημάτων .

Οι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να πάνε στην αεροπορική εταιρεία με αυτό το είδος αίτησης πρέπει να ετοιμαστούν με έγγραφα που υποστηρίζουν τις αξιώσεις τους. Παραδείγματος χάριν: αν ο αρχικός ταξιδιωτικός πράκτορας έχει μεταβιβαστεί, τότε η αεροπορική εταιρεία μπορεί να απαιτήσει πιστοποιητικό θανάτου για να εξετάσει τα αεροπορικά εισιτήρια που επιστρέφονται.

Εάν ένας επιβάτης ζητήσει επιστροφή χρημάτων λόγω ασθένειας ή τραυματισμού, τα αεροσκάφη θα πρέπει να προετοιμαστούν για να παρουσιάσουν στην αεροπορική εταιρεία μια επιστολή από τον θεράποντα ιατρό, η οποία να σημειώνει πότε συνέβη η κατάσταση και πώς η κατάσταση εμπόδισε τον αρχικό ταξιδιώτη να πάει στην πτήση. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, οι αεροπορικές εταιρείες θα ανακοινώνουν συχνά τις πολιτικές τους

Ενώ οι αεροπορικές εταιρείες θα εξετάσουν τις πολιτικές εισιτηρίων κάμψης για ορισμένες έκτακτες περιστάσεις, υπάρχουν πολλές καταστάσεις που οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα εξετάσουν. Για παράδειγμα, οι καταστάσεις εργασίας και οι κτηνιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης συχνά δεν συνυπολογίζονται για την επανεξέταση της αεροπορικής εταιρείας. Όσοι ανησυχούν για την προσωπική τους κατάσταση και δεν επιθυμούν να εξετάσουν τις επιλογές ασφαλιστικής κάλυψης ταξιδιού τους μπορεί να θελήσουν να εξετάσουν την αγορά ενός πλήρους εισιτηρίου , το οποίο συχνά είναι πλήρως επιστρέψιμο αεροπορικό εισιτήριο.

Παρόλο που η διαδικασία μπορεί να είναι δύσκολη, είναι δυνατή η επιστροφή των αεροπορικών εισιτηρίων. Κατανοώντας τις καταστάσεις που επηρεάζουν τους ταξιδιώτες και τα δικαιώματά τους βάσει του νόμου, οι ταξιδιώτες μπορούν ακόμα να ανακτήσουν κάποια από την τιμή του εισιτηρίου τους όταν άλλα σχέδια τους αναγκάζουν να ακυρώσουν την επόμενη πτήση τους.