Πέντε τρόποι για να ξεπεραστεί ο φόβος της τρομοκρατίας ενώ ταξιδεύετε

Οι πιθανότητες να σκοτωθούν σε μια οργανωμένη επίθεση είναι σημαντικά χαμηλές

Κατά τα έτη μετά το 2001, η τρομοκρατία έχει γίνει πρωταρχικό μέλημα πολλών διεθνών ταξιδιωτών. Με το πάτημα ενός ματιού, ο παράδεισος μπορεί να χαθεί λόγω συντονισμένης επίθεσης ομάδων αφιερωμένων στη διάδοση βίας στο όνομα πολλών διαφορετικών αιτιών. Παρόλο που αυτές οι καταστάσεις είναι τραγικές, αυτά τα γεγονότα που παρουσιάζουν μεγάλη δημοσιότητα αντιπροσωπεύουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο από τις πιο τακτικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι τυχοδιώκτες ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό.

Όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι, μπορεί να είναι δελεαστικό να σταματήσετε όλα τα ταξίδια από φόβο μιας τρομοκρατικής επίθεσης. Αν και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ανακοινώσει παγκόσμια συναγερμό για τους ταξιδιώτες λόγω της αυξημένης τρομοκρατίας, υπάρχουν τρόποι να ξεπεραστούν αυτοί οι φόβοι. Εδώ είναι πέντε τρόποι που οι ταξιδιώτες μπορούν να ξεπεράσουν τους φόβους τους για τρομοκρατική επίθεση πριν από την αναχώρηση.

Περισσότεροι Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί από τη βία από ό, τι από την τρομοκρατία

Παρόλο που οι τρομοκρατικές ενέργειες δημοσιοποιούνται σε μεγάλο βαθμό και οδηγούν συχνά σε πολλές απώλειες, ο αριθμός των Αμερικανών που σκοτώθηκαν σε μια συντονισμένη επίθεση έχει μειωθεί από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Σε μια ανάλυση που ολοκληρώθηκε από το CNN, μόνο 3.380 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τρομοκρατία από το 2001. Συγκριτικά, πάνω από 400.000 σκοτώθηκαν από βία από όπλα κατά την ίδια χρονική περίοδο. Με απλά λόγια: οι Αμερικανοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να πυροβοληθούν ενώ ταξιδεύουν στην πατρίδα τους από ότι πιάνονται στη μέση μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

Περισσότερες Παγκόσμιες Δράσεις Κρατούν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από την τρομοκρατία

Σε όλο τον κόσμο, χιλιάδες Αμερικανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο λόγω ορισμένων ενεργειών. Ωστόσο, η τρομοκρατία δεν ήταν σημαντική αιτία θανάτου μεταξύ του 2001 και του 2013. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, μόνο 350 Αμερικανοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου λόγω τρομοκρατικών ενεργειών, καταγράφοντας κατά μέσο όρο 29 ετησίως.

Μόνο το 2014, περισσότεροι από 500 Αμερικανοί στο εξωτερικό πέθαναν λόγω ατυχημάτων αυτοκινήτων, ανθρωποκτονίας και πνιγμού σε συνδυασμό .

Απειλές για την υγεία σκοτώνουν περισσότερους Αμερικανούς από την τρομοκρατία

Αν και τα οργανωμένα τρομοκρατικά κύτταρα αποτελούν σημαντική απειλή για τους Αμερικανούς, υπάρχουν πολλές άλλες απειλές που πρέπει να εξετάσουν οι ταξιδιώτες πριν ακυρώσουν το ταξίδι τους εξαιτίας της τρομοκρατίας. Ο Οικονομολόγος συνέλεξε στατιστικά στοιχεία θανάτου από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και τις Εθνικές Ακαδημίες για να καθορίσει τις πιθανότητες των Αμερικανών να σκοτωθούν από οποιοδήποτε συγκεκριμένο περιστατικό. Η καρδιακή νόσος ήρθε στην κορυφή της λίστας, με τον μέσο Αμερικανό να έχει τις πιθανότητες να πέσει 467 προς 1 λόγω καρδιακής πάθησης. Οι καρδιακές παθήσεις μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό, καθώς πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδίου δεν θα επεκτείνουν τα οφέλη σε προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις .

Η ισλαμική τρομοκρατία ισοδυναμεί με το 2,5% των επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αν και η ισλαμική εστία της τρομοκρατίας κατέχει τίτλους, οι πιθανότητες να πιαστούν σε μια επίθεση που διαπράχθηκε από μία από αυτές τις ομάδες είναι σημαντικά χαμηλές. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε η Εθνική Κοινοπραξία για τη Μελέτη της Τρομοκρατίας και τις Αντιδράσεις στην Τρομοκρατία (START) στο Πανεπιστήμιο του Maryland, μόνο το 2,5% όλων των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 1970 και 2012 διαπράχθηκαν από άτομα με ακραία Ισλαμικά κίνητρα.

Οι υπόλοιπες επιθέσεις ολοκληρώθηκαν στο όνομα ορισμένων ιδεολογιών, συμπεριλαμβανομένων των φυλετικών ιδεολογιών, των δικαιωμάτων των ζώων και των διαδηλώσεων πολέμου.

Η ασφάλιση ταξιδίων μπορεί να καλύψει την τρομοκρατία σε ορισμένες καταστάσεις

Τέλος, για τους ταξιδιώτες που έχουν βαθιά ριζωμένες ανησυχίες σχετικά με την τρομοκρατία που θίγει τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, υπάρχει ελπίδα μέσω ταξιδιωτικής ασφάλισης. Πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού περιλαμβάνουν οφέλη για την τρομοκρατία , επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να λάβουν βοήθεια αν έχουν αλιευθεί στη μέση μιας επίθεσης. Ωστόσο, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε οφέλη από την τρομοκρατία, μια κατάσταση πρέπει συχνά να κηρύσσεται από την εθνική αρχή ως ενεργό πράξη τρομοκρατίας . Η αγορά ενός ασφαλιστικού σχεδίου ταξιδιού στις αρχές του σχεδιασμού του ταξιδιού μπορεί να ξεκλειδώσει τα πλεονεκτήματα «ακύρωσης για κάθε λόγο» , επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να ακυρώσουν κυριολεκτικά το ταξίδι τους πριν από την αναχώρηση και εξακολουθούν να λαμβάνουν μερική επιστροφή των μη επιστρεπτέων καταθέσεων.

Αν και ο φόβος μιας τρομοκρατικής επίθεσης είναι μια λογική ανησυχία, η απειλή από μόνη της δεν πρέπει να είναι αρκετή για να μας εμποδίσει να ταξιδέψουμε. Με την κατανόηση του ρεαλιστικού κινδύνου μιας επίθεσης, οι ταξιδιώτες μπορούν να σιγουρευτούν ότι σχεδιάζουν κατάλληλα, ενώ βλέπουν τον κόσμο με ασφάλεια.