Μην Get Scammed στο μετρητή Checkout

Τρεις τρόποι απάτες καλλιτέχνες θέλουν να πάρουν τα χρήματά σας (χωρίς να το γνωρίζετε)

Μια από τις πιο συνηθισμένες απάτες ταξιδιού δεν συμβαίνει στο ταξί ή ακόμα και στο ξενοδοχείο . Στην πραγματικότητα, πολλοί ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν καν ότι συμβαίνει έως ότου έχουν παραδώσει πρόθυμα τα χρήματά τους. Σε αυτό το σημείο, είναι πολύ αργά για να γίνει κάτι γι 'αυτό.

Οι απάτες στα σημεία πώλησης είναι μερικοί από τους πιο γρήγορους τρόπους με τους οποίους οι ταξιδιώτες έχουν περισσότερα χρήματα από ό, τι είχαν αρχικά. Οι ταξιδιώτες συχνά στοχεύουν στον μετρητή πληρωμών με πολλές προειδοποιητικές ενδείξεις, μεταξύ των οποίων είναι η κατοχή μετρητών στο χέρι, η διόγκωση λογαριασμών και η αποστολή ερωτήσεων σχετικά με το ποσό που οφείλεται.

Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες καταλήγουν να δαπανούν περισσότερα από ατύχημα, με μόνο το νομοσχέδιο για να δείξουν για τα προβλήματά τους.

Οι πεπειραμένοι ταξιδιώτες ξέρουν πώς να αποφύγουν μια απάτη πριν γίνει πρόβλημα με την αναζήτηση των κοινών μαρτυριών σημάτων. Εδώ είναι τρεις κοινές απάτες που ταξιδεύουν οι ταξιδιώτες, ενώ περιπέτειες μακριά από το σπίτι.

Δώρα από τους ντόπιους: όταν ένα δώρο δεν είναι δώρο

Η απάτη "δωρεάν δώρο" είναι κοινή στις χώρες όπου οι ταξιδιώτες είτε δεν γνωρίζουν τα τοπικά έθιμα, είτε υποφέρουν από γλωσσικό φράγμα. Ενώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές, η απάτη λειτουργεί βασικά το ίδιο: ένας ντόπιος προσφέρει στον ταξιδιώτη κάτι σαν χειρονομία τύχης ή τοπική καλή θέληση. Σε αντάλλαγμα, ο απατεώνας θα ζητήσει από τον ταξιδιώτη σε αντάλλαγμα, συνήθως με τη μορφή χρημάτων. Αν ο ταξιδιώτης δεν συμμορφώνεται, τότε ο απατεώνας είτε θα παρενοχλεί τον ταξιδιώτη, θα τον εκφοβίσει με τακτικές του mob, είτε θα κάνει μια σκηνή μέχρι να συμμορφωθεί ο ταξιδιώτης.

Σε όλο τον κόσμο, η απάτη παίρνει διάφορες παραλλαγές.

Στην Καραϊβική , οι ταξιδιώτες που ξαπλώνουν σε μια παραλία συχνά προσεγγίζουν μια γυναίκα που προσφέρει δωρεάν μασάζ. Σε αναπτυσσόμενα έθνη, τα παιδιά μπορούν να δώσουν στους ταξιδιώτες βραχιόλια φιλίας ως δείγμα διεθνούς καλής θέλησης. Στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ένας επίδοξος μουσικός μπορεί να δώσει στους ταξιδιώτες ένα "ελεύθερο" CD για δημοσιότητα, για να τους πείσει "να τους πείσουν" να δώσουν στον μουσικό κάποια χρήματα για το δίσκο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν την πρόθεση της απάτης και να κάνουν το μόνο λογικό: ευγενικά να παραμερίσουν το δώρο και να πάνε μακριά.

Fake εισιτήρια: Όταν μια καλή συμφωνία είναι πολύ καλή

Συχνά λέγεται: "Εάν μια συμφωνία ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, πιθανότατα είναι." Τα δωρεάν εισιτήρια είναι η επιτομή του πότε οι καλές προσφορές πάνε άσχημα. Η απάτη λειτουργεί ως ταξιδιώτες σταθεί για να αγοράσει ένα εισιτήριο για μια έλξη. Τότε κάποιος θα πλησιάσει λέγοντας ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εισιτήρια λόγω έκτακτης ανάγκης ή υποχρέωσης. Το άτομο θα προσφερθεί στη συνέχεια να πουλήσει τα εισιτήρια έλξης στον ταξιδιώτη με έκπτωση, επιτρέποντας στον scammer να «ανακτήσει» τα μετρητά του, δίνοντας ταυτόχρονα στον ταξιδιώτη έκπτωση. Το μόνο που λέει είναι ότι αυτά τα εισιτήρια δεν είναι πραγματικά έγκυρα.

Αυτή η απάτη έρχεται σε διαφορετικές γεύσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στην Ευρώπη, οι καλλιτέχνες απάτης συνήθως χτυπάνε με τους ταξιδιώτες να στέκονται σε μακριές γραμμές για δημοφιλή αξιοθέατα ή σε σιδηροδρομικούς σταθμούς με μεγάλη ζήτηση. Στο Λας Βέγκας, αυτή η απάτη συμβαίνει συνήθως στο δρόμο, καθώς οι πωλητές παραδίδουν συχνά δωρεάν εισιτήρια VIP για συμβουλές. Ανεξάρτητα από την εμφάνιση της απάτης, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Αγοράστε πάντα εισιτήρια από αξιόπιστο κατάστημα και μην δέχεστε ποτέ εισιτήρια από κάποιον που περπατά επάνω. Αντ 'αυτού, σταθερά παρακμή και να παραμείνουν στην ουρά για το πραγματικό πράγμα.

Ανταλλαγή νομισμάτων: μια ωραία χειρονομία για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος

Αυτή είναι μια απάτη που συμβαίνει συνήθως στις συνοριακές πόλεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και τα καταστήματα γύρω από τα ξενοδοχεία και τους τουριστικούς προορισμούς υψηλής κυκλοφορίας. Αλλά σε αντίθεση με τις άλλες δύο απάτες που περιγράφονται παραπάνω, η απάτη ανταλλαγής νομισμάτων είναι μοναδικά διεθνής.

Αυτή η απάτη μπορεί να εμφανιστεί με έναν από τους δύο τρόπους. Οι ταξιδιώτες εμφανίζονται απ 'ευθείας από το αεροπλάνο ή το ξενοδοχείο που κατέχουν μια χούφτα μετρητά από τη χώρα τους. Όταν πηγαίνουν να αγοράσουν ένα στοιχείο ή να πληρώσουν ένα ταξί, ο φορέας προσφέρεται να ανταλλάξει το νόμισμα του ταξιδιώτη με το τοπικό νόμισμα ως ευκολία. Το αποτέλεσμα είναι μια ανταλλαγή που υποτιμά το νόμισμα του ταξιδιώτη, δίνοντας τη διαφορά στον καλλιτέχνη απάτης.

Ένας άλλος τρόπος που μπορεί να προκύψει αυτή η απάτη είναι όταν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα . Ως διευκόλυνση, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα ζητήσει από τον ταξιδιώτη αν θέλει να πληρώσει στο εθνικό νόμισμα.

Εάν ο ταξιδιώτης λέει ότι θα πληρώσει με το νόμισμα της χώρας του, η συναλλαγματική ισοτιμία που δίνεται συχνά ευνοεί το κατάστημα αντί του ταξιδιώτη.

Όποιος προσφέρεται να ανταλλάξει χρήματα και δεν βρίσκεται σε τράπεζα ψάχνει να χωρίσει έναν ταξιδιώτη με τα χρήματά του. Όταν βρίσκεστε σε άλλη χώρα, είναι πάντα καλύτερο να πληρώσετε για τα στοιχεία στο τοπικό νόμισμα και να ανταλλάξετε χρήματα μόνο στις τράπεζες. Όταν πληρώνετε με πιστωτική κάρτα, είναι πάντα καλύτερο να πληρώνετε στο τοπικό νόμισμα, προκειμένου να αποκτήσετε την πιο ανταγωνιστική συναλλαγματική ισοτιμία.

Ακόμη και στα πιο ανυποψίαστα μέρη, οι ταξιδιώτες είναι στόχοι καλλιτεχνών απάτης. Γνωρίζοντας τις απάτες μπροστά από το χρόνο, οι ταξιδιώτες μπορούν να σιγουρευτούν ότι παίρνουν ακριβώς αυτό που πληρώνουν χωρίς να χάσουν μια δεκάρα.