Διάρροια των Ταξιδιωτών: Συμπτώματα, Αιτίες και Θεραπείες

Η διάρροια των ταξιδιώτων χτυπάει: Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε

Συμβαίνει σε κάθε ταξιδιώτη σε ένα σημείο ή άλλο και μπορεί να καταστρέψει ακόμη και τα πιο προσεκτικά σχεδιασμένα σχέδια. Η διάρροια των ταξιδιωτών είναι δυσάρεστη, αλλά σχεδόν αναπόφευκτη πτυχή της ζωής στο δρόμο. Εδώ μιλάω για τα συμπτώματα που μπορείτε να περιμένετε, πώς μπορείτε να αποφύγετε να τα πάρετε πρώτα και τι μπορείτε να κάνετε για να τα αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό.

Τι είναι η Διάρροια των Ταξιδιωτών;

Η διάρροια των ταξιδιωτών είναι μια γαστρεντερική ασθένεια που επηρεάζει τους ταξιδιώτες.

Συχνά συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, ναυτία και κράμπες στομάχου. Το 50% των ταξιδιωτών συναντά τη διάρροια των ταξιδιωτών σε κάποιο σημείο των ταξιδιών τους, ειδικά αν ταξιδεύουν σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα της διάρροιας των ταξιδιωτών περιλαμβάνουν:

Τι το προκαλεί και πώς μπορείτε να αποφύγετε να το παίρνετε;

Η κύρια αιτία της διάρροιας των ταξιδιωτών είναι η κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων ή νερού, με την τροφή να αποτελεί την κύρια αιτία. Οι περισσότερες περιπτώσεις προκαλούνται από τα βακτήρια E Coli. Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση, ένας από τους ευκολότερους τρόπους αποφυγής της διάρροιας των ταξιδιωτών είναι να τρώνε σε λαϊκούς πάγκους τροφίμων - ειδικά στη Νοτιοανατολική Ασία. Στόχος για ένα περίπτερο με υψηλό κύκλο εργασιών και όπου μπορείτε να δείτε τα τρόφιμα που γίνονται μπροστά σας.

Εάν ταξιδεύετε σε χώρα που έχει συχνές διακοπές ρεύματος και προβλήματα κατάψυξης (το Νεπάλ αποτελεί καλό παράδειγμα), θα πρέπει να σκεφτείτε να αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φρούτα και τα λαχανικά και να παραμείνετε μακριά από το κρέας.

Τα εμφιαλωμένα ποτά, η μπύρα και το κρασί, ο ζεστός καφές και το τσάι και τα φρούτα που μπορούν να αποφλοιωθούν πρέπει να είναι ασφαλή - ελέγξτε απλώς ότι τα μπουκάλια σφραγίζονται πριν τα αγοράσετε!

Πώς μπορείτε να το μεταχειριστείτε;

Πρώτα απ 'όλα, θέλετε να προσπαθήσετε και να αποφύγετε τη θεραπεία με το Imodium. Όλα αυτά είναι να παρατείνει το πόνο σας μέχρι την επόμενη μέρα.

Ο μόνος λόγος για να πάρετε το Imodium είναι αν έχετε ένα μακρύ ταξίδι λεωφορείου μπροστά σας και γνωρίζετε ότι θα ζητάτε από τον οδηγό να σταματήσει για ένα σπάσιμο του μπάνιου κάθε τρία λεπτά! Εάν έχετε κάτι που δεν μπορείτε να βγείτε από τότε πάρτε ένα Imodium. Εάν μπορείτε να ξεφύγετε απλώς στο ξενώνα μέχρι να περάσει, αποφύγετε.

Στη συνέχεια, θα θελήσετε να κρατήσετε τον εαυτό σας ενυδατωμένο όσο το δυνατόν - ελπίζουμε ότι συσκευάσατε μερικά σακουλάκια επανυδάτωσης στο κιτ πρώτων βοηθειών σας όπως σας συνιστούμε! Θα θελήσετε να δοκιμάσετε να ξεπλύνετε το σφάλμα από σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και το νερό, μαζί με τα σακουλάκια επανυδάτωσης μπορούν να σας βοηθήσουν. Η διάρροια μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, οπότε βεβαιωθείτε ότι πίνετε όσο μπορείτε.

Ένας άλλος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η διάρροια των ταξιδιωτών είναι να αποφευχθεί το φαγητό αν αυτό είναι ένα σκανδαλισμό. Αν αντιμετωπίζετε ναυτία και σκέφτεστε ότι τα τρόφιμα θα σας κάνουν να ρίξετε, τότε περάστε το φαγητό για λίγες μέρες μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα. Μια υγρή διατροφή θα βοηθήσει να πάρει το σφάλμα από εσάς και δεν θα διακινδυνεύσετε να φάτε τίποτα άλλο που θα μπορούσε να επιδεινώσει!

Πρέπει να αφήσετε τα αντιβιοτικά για τελευταία λύση, καθώς η πλειοψηφία των περιπτώσεων θα ανακάμψει χωρίς την ανάγκη αντιβιοτικών. Η μόνη εξαίρεση είναι αν διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα και δεν δείχνει κανένα σημάδι βελτίωσης.

Σε αυτή την περίπτωση, θα θέλετε να κατευθυνθείτε προς τους γιατρούς και να δείτε τι προτείνουν ως θεραπεία.

Πόσο θα κρατήσει?

Εξαρτάται δεν είναι μια ικανοποιητική απάντηση, ακόμα κι αν είναι η ειλικρινής. Αντ 'αυτού, θα σας πω ότι, κατά τη δική μου εμπειρία, σε δώδεκα ή περισσότερες φορές έχω καταγράψει τη διάρροια του ταξιδιώτη, διήρκεσε 48 ώρες. Το χειρότερο είναι συνήθως μέσα σε 24 ώρες και μένω αίσθημα εύθραυστης για την επόμενη μέρα. Μετά από αυτό, είμαι συνήθως έτοιμος να αρχίσω να εισάγω τρόφιμα πίσω στη διατροφή μου.

Αν διαρκεί περισσότερο από επτά ημέρες, αναζητήστε έναν γιατρό καθώς μπορεί να χρειαστείτε αντιβιοτικά.