Πώς να παραμείνετε ασφαλείς στο νερό στις διακοπές σας στην Καραϊβική

Η ειδυλλιακή εικόνα μιας παραλίας της Καραϊβικής περιλαμβάνει ένα ήρεμο, καθαρό νερό που λεκιάζει απαλά πάνω σε μια παλάμη, αλλά ενώ μπορείτε να βρείτε πολλές ήρεμες παραλίες στην Καραϊβική, παίζοντας στο νερό πάντα κινδυνεύει από πνιγμό. Όπως οι έμπειροι κάτοικοι της Καραϊβικής μπορούν να σας πουν, ακόμη και τα νησιά με ωραίες παραλίες με τα θέρετρα μπορούν επίσης να έχουν όρμους και παραλίες με τραχιά surf. Ο κίνδυνος πνιγμού αυξάνεται επίσης όταν πλησιάζουν οι καταιγίδες.

Για να αποφύγετε την τραγωδία, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές από τον Ερυθρό Σταυρό και την Αμερικανική Ένωση Διατήρησης Ζωής για την ασφάλεια των ωκεανών και των παραλιών ...

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: Κάθε φορά που βρίσκεστε στο νερό

Εδώ είναι πώς:

  1. Το πιο σημαντικό: μάθετε να κολυμπάτε και να μάθετε πώς να κολυμπάτε στο surf. Δεν είναι το ίδιο με το κολύμπι σε μια πισίνα ή μια λίμνη. Για να είστε ασφαλείς, τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να κολυμπούν.
  2. Μείνετε εντός του καθορισμένου χώρου κολύμβησης και κολυμπήστε μόνο σε προστατευμένη παραλία ναυαγοσώστη. Σημείωση: πολλές παραλίες στην Καραϊβική δεν έχουν ναυαγοσώστες. Ελέγξτε πριν κολυμπήσετε!
  3. Ποτέ μην κολυμπά μόνος.
  4. Να είστε προσεκτικοί ανά πάσα στιγμή και να ελέγχετε τις τοπικές καιρικές συνθήκες . Σε περίπτωση αμφιβολίας, μην βγείτε έξω. Στην Καραϊβική, τροπικές καταθλίψεις, τροπικές καταιγίδες και τυφώνες μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τους κινδύνους της κολύμβησης, ακόμη και αν δεν αγγίζουν ποτέ απευθείας το νησί που επισκέπτεστε.
  5. Κολυμπήστε νηφάλια. Το νερό και το αλκοόλ δεν αναμειγνύονται. Το αλκοόλ εμποδίζει την κρίση, την ισορροπία και τον συντονισμό. Χρειάζεστε και τα τρία για να είστε ασφαλείς μέσα, γύρω και γύρω από το νερό. Μην επιτρέπετε το ποτό ρούμι από μια παραλία της Καραϊβικής να είναι το τελευταίο σας.
  1. Σφίξτε την σανίδα του surf ή το bodyboard στον αστράγαλο ή στον καρπό. Με ένα λουρί, ο χρήστης δεν θα διαχωριστεί από τη συσκευή floatation. Μπορείτε να εξετάσετε ένα αποσπώμενο λουρί. Λίγες πνιγμοί έχουν αποδοθεί σε λουριά που εμπλέκονται σε υποβρύχια εμπόδια. Ένας αποσπασματικός λουρί αποφεύγει αυτό το πρόβλημα.
  1. Μην επιπλέετε όπου δεν μπορείτε να κολυμπήσετε. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν συσκευές φλοτέρ για να φτάσουν στην ανοικτή θάλασσα. Αν πέσουν, μπορούν να πνιγούν γρήγορα. Κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί μια συσκευή επίπλευσης αν δεν είναι σε θέση να κολυμπήσει. Η χρήση ενός λουριού δεν αρκεί γιατί ένας μη κολυμβητής μπορεί να πανικοβληθεί και να μην μπορεί να κολυμπήσει πίσω στη συσκευή επίπλευσης, ακόμη και με ένα λουρί. Η μόνη εξαίρεση είναι ένα άτομο που φορά ένα εγκεκριμένο από το Ακτοπλοϊκό σωσίβιο σωσίβιο.
  2. Μη βουτάτε με το κεφάλι, προστατεύστε το λαιμό σας. Σοβαροί, τραυματίες δια βίου, συμπεριλαμβανομένης της παραπληγίας, καθώς και του θανάτου, συμβαίνουν κάθε χρόνο λόγω της κατάδυσης με κεφαλή σε άγνωστο νερό και χτύπημα στο κάτω μέρος. Το Bodysurfing μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό του αυχένα όταν ο λαιμός του κολυμβητή πέσει κάτω. Ελέγξτε για βάθος και εμπόδια πριν από την κατάδυση. Πηγαίνετε στα πόδια πρώτα την πρώτη φορά. Να είστε προσεκτικοί ενώ bodysurfing, επεκτείνοντας ένα χέρι μπροστά σας.
  3. Τηρείτε όλες τις οδηγίες και παραγγελίες από ναυαγοσώστες. Ρωτήστε έναν ναυαγοσώστη για τις συνθήκες σερφ πριν πάτε στο νερό.
  4. Μείνετε τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά από τα προβλήτα και τις προβλήτες. Μόνιμα ρεύματα ρήξης υπάρχουν συχνά κοντά σε αυτές τις δομές.
  5. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά και τους ηλικιωμένους όταν βρεθείτε στην παραλία. Ακόμα και σε ρηχά νερά, η δράση των κυμάτων μπορεί να προκαλέσει απώλεια της βάσης.
  1. Παρακολουθήστε την υδρόβια ζωή. Τα φυτά και τα ζώα μπορεί να είναι επικίνδυνα. Αποφύγετε μπαλώματα φυτών. Αφήστε τα ζώα μόνο. Στην Καραϊβική, τα κοράλλια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές περικοπές και είδη όπως το λιοντάρι και οι μέδουσες μπορούν να προκαλέσουν οδυνηρές τσιμπήματα.
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα αρκετή ενέργεια για να κολυμπήσετε πίσω στην ακτή.
  3. Εάν είστε πιασμένοι σε ένα ρεύμα σχισίματος, παραμείνετε ήρεμοι για να εξοικονομήσετε ενέργεια και να σκεφτείτε καθαρά. Ποτέ μην πολεμάτε ενάντια στο ρεύμα Αντίθετα, κολυμπήστε έξω από το ρεύμα σε μια κατεύθυνση που ακολουθεί την ακτογραμμή. Όταν βγείτε από το ρεύμα, κολυμπήστε σε μια γωνία - μακριά από το ρεύμα - προς την ακτή.
  4. Αν δεν είστε σε θέση να κολυμπήσετε από ένα ρεύμα ρήξης, πλύνετε ή ηρεμήστε το νερό. Όταν βγείτε από το ρεύμα, κολυμπήστε προς την ακτή. Αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να φτάσετε στην ακτή, τραβήξτε την προσοχή στον εαυτό σας κυματίζοντας το χέρι σας και φωνάζοντας για βοήθεια.

Συμβουλές:

  1. Ο Ερυθρός Σταυρός έχει αναπτύξει μαθήματα κολύμβησης για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας και ικανότητας κολύμβησης. Επικοινωνήστε με το τοπικό κεφάλαιο του Ερυθρού Σταυρού για να μάθετε ποιες υδάτινες εγκαταστάσεις στην περιοχή σας προσφέρουν μαθήματα κολύμβησης στο Ερυθρό Σταυρό.
  2. Να γνωρίζετε τα σημάδια της θερμοπληξίας - ένας άλλος κοινός κίνδυνος για την παραλία - που συνήθως περιλαμβάνουν ζεστό, κόκκινο δέρμα. αλλαγές στη συνείδηση. γρήγορος, αδύναμος παλμός. και ταχεία, ρηχή αναπνοή.
  3. Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος υποφέρει από θερμό εγκεφαλικό επεισόδιο, καλέστε για βοήθεια και μετακινήστε το άτομο σε ένα πιο δροσερό μέρος, εφαρμόστε δροσερά, υγρά υφάσματα ή πετσέτες στο δέρμα και ανεφοδιάστε το άτομο. Κρατήστε το άτομο ξαπλωμένο.

Ο, τι χρειάζεσαι: