Τα μουσεία Ringling της Sarasota

Περάστε στην Sarasota για το Greatest Show στη Γη!

Όποιος έχει ονειρευτεί ποτέ να τρέξει μακριά για να συμμετάσχει στο "The Greatest Show On Earth" μπορεί να ξαναζήσει αυτά τα όνειρα στο Μουσείο Ringling του Circus στη Sarasota - είναι μια εμπειρία για τους νέους και τους ηλικιωμένους.

Η Sarasota έχει εδώ και καιρό δεσμούς με το τσίρκο. Ο Τζον Ρίνγκλιγκ μετακόμισε εκεί τα χειμωνιάτικα σπίτια του Ringling Bros. και του Barnum & Bailey Circus από το Bridgeport του Κοννέκτικατ το 1927, καθιστώντας την περιοχή "σπίτι" σε πολλά σπουδαία αστέρια τσίρκου.

Οι εμφανίσεις στο Μουσείο Τσίρκου περιλαμβάνουν σπάνιες χαρτοφύλακες και αφίσες, φωτογραφίες, κοστούμια σε sequined κοσμήματα, σκηνικά στήριξης, μικροσκοπικά τσίρκα και περίτεχνα χαραγμένα κυκλοφοριακά φορτηγά. Το μόνο που λείπει είναι το ποπ κορν. Μπορείτε ακόμη και να καλέσετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας από αυτό που φανταστήκατε ότι η ζωή σας θα ήταν σαν να είχατε φύγει για να συμμετάσχετε στο τσίρκο.

Μουσείο τέχνης

Αν και είναι εύκολο να παγιδευτεί στη μαγεία του τσίρκου, η πραγματική κληρονομιά του John Ringling στη Σαρασότα ήταν η τεράστια αγάπη του για την τέχνη. Αυτός και η σύζυγός του, Mable, έχτισαν ένα μουσείο τέχνης το 1925 που φιλοξένησε τη συλλογή τους πάνω από 500 χρόνια τέχνης - τα περισσότερα από τα οποία επιλέχθηκαν προσωπικά από τον John Ringling. Το κτήμα είχε κληρονομήσει στους κατοίκους της Φλώριδας μαζί με 66 εκτάρια γης που περιλαμβάνει το Cà d'Zan, τη χειμερινή κατοικία Ringling, μετά το θάνατό του το 1936.

Το Μουσείο Τέχνης αναγνωρίζεται διεθνώς για τη συλλογή του από μπαρόκ ζωγραφική. Είναι ένα στυλ που ποτέ δεν είχε συγκεντρώσει πολύ την προσοχή μου στο παρελθόν, αλλά ο ξεναγός μας το έκανε πιο ενδιαφέρον, επισημαίνοντας με έμφαση τα διάφορα στυλ ζωγραφικής που ανακαλύφθηκαν τον 19ο και τον 20ό αιώνα.

Θα συνιστούσα να επωφεληθείτε από τις ωριαίες περιηγήσεις για να εκτιμήσετε πλήρως την ιστορία και τη σημασία της έκθεσης τέχνης. Οι εκδρομές προσφέρονται χωρίς επιπλέον χρέωση.

Η αυλή του Μουσείου κατοικείται από αγάλματα ελληνικών και ρωμαϊκών θεών και θεών, τα οποία ενισχύουν την αρχιτεκτονική και αποτελούν μια γοητευτική αμερικανική εκδοχή ενός ευρωπαϊκού επίσημου κήπου του 20ου αιώνα.

Είναι ένας τόπος που θα θελήσετε να παραμείνετε. Περισσότερα από 400 αντικείμενα τέχνης εκτίθενται σε γκαλερί γύρω από αυτή την αυλή, όπως πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, εκτυπώσεις, διακοσμητικές τέχνες και φωτογραφία. Δυστυχώς, λόγω του περιορισμένου χώρου, δεν μπορούν όλα τα αντικείμενα να εμφανίζονται ταυτόχρονα στο κοινό και να περιστρέφονται.

Cà d'Zan

Το Cà d'Zan (βενετσιάνικη διάλεκτο για το "Σπίτι του Ιωάννη") ήταν το χειμερινό σπίτι των δαχτυλιδιών και σχεδιάστηκε για να μοιάζει με τα ενετικά γοτθικά ανάκτορα, τα οποία ο κ. Ρίνγκλιντ θαύμαζε κατά τα εκτεταμένα ιταλικά ταξίδια του ζευγαριού. Μπορείτε να θαυμάσετε το εξωτερικό και να κάνετε βόλτα στην πλακόστρωτη βεράντα με την πλακόστρωτη αυλή που προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο Sarasota. Οι ανακατασκευές στο εσωτερικό ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2001 και το σπίτι για άλλη μια φορά εμφανίζει τις συλλογές επίπλων, τις διακοσμητικές τέχνες και τις ποικίλες ζωγραφιές του Ringling, οι οποίες παρέχουν μια φανταστική εικόνα της καλής ζωής στο "Roaring 20s".

Έτσι, εάν βαρεθείτε στην παραλία και κουραστείτε από τα θεματικά πάρκα, ξεφύγετε στη Σαρασότα για μια μεγάλη εμπειρία. Τα παιδιά σας μπορεί να αναστατωθούν από την αρχή, αλλά μπορείτε να το βρείτε όπως το έκανα μόλις τα giggles υποχωρήσουν πάνω από τις γυμνές κυρίες στους πίνακες, μπορούν πραγματικά να απολαύσουν την εμπειρία του μουσείου.

Οδηγίες και πληροφορίες

Το Μουσείο Τέχνης Ringling, βρίσκεται στο 5401 Bay Shore Road (off US Hwy.

41) στη Sarasota - περίπου 60 μίλια νότια της Τάμπα / St. Petersburg.

Οι αναπηρικές καρέκλες είναι διαθέσιμες στα λόμπι των Μουσείων και επιτρέπονται σε όλους τους χώρους. Ένα μικρό τραμ είναι διαθέσιμο για τη μεταφορά μεταξύ κάθε μουσείου.

Τα μουσειακά καταστήματα ήταν καθαρά και εξοπλισμένα με μια ποικιλία από μοναδικά δώρα, ρούχα, κοσμήματα, βιβλία, αξεσουάρ, αφίσες και αναμνηστικά συμπεριλαμβανομένων των ταχυδρομικών καρτών. Οι τιμές κυμαίνονται από φθηνά έως μέτρια ακριβά και το προσωπικό σε όλο το Μουσείο είναι καταρτισμένο, εξυπηρετικό και φιλικό.