Πού να ψωνίσετε στη Φλωρεντία

Από την εκλεκτή χαρτική και χειροτεχνία μέχρι το δέρμα και το χρυσό, η Φλωρεντία είναι ένας ιδανικός προορισμός για τον εκλεπτυσμένο αγοραστή. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πού να πάτε να αγοράσετε το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει η Φλωρεντία.

Υψηλή μόδα και mainstream Αγορές στη Φλωρεντία

Αν ψάχνετε για μόδα υψηλής ραπτικής, όπως η Gucci, η Pucci ή η Ferragamo (οι δύο τελευταίες κατοικίες σχεδιασμού που προέρχονται από τη Φλωρεντία), κατευθυνθείτε στην περιοχή γύρω από τους δρόμους Via Tornabuoni, Via della Vigna Nuova και Via dei Calzaiuoli .

Αυτοί οι δρόμοι στην περιοχή Santa Maria Novella γεμίζουν με τις τελευταίες τάσεις από τους μεγαλύτερους Ιταλούς και διεθνείς σχεδιαστές.

Για ρούχα, είδη οικιακής χρήσης και άλλα αντικείμενα προσιτά σε απλούς θνητούς, ελέγξτε τα καταστήματα γύρω από τους δρόμους της Piazza della Repubblica, όπως στη Via Calimala. Εδώ θα βρείτε εμπορικά σήματα όπως το Zara και πολυκαταστήματα όπως το Rinascente.

Υπαίθριες Αγορές και Αντίκες στη Φλωρεντία

Οι υπαίθριες αγορές είναι κοινές σε όλη τη Φλωρεντία, με τους πιο διάσημους να είναι οι πωλητές μέσα και γύρω από το Mercato Centrale στην περιοχή San Lorenzo. Μέσα στην αγορά, θα βρείτε φανταστικούς πάγκους τροφίμων, που πωλούν κρέατα, τυριά, ελιές, ψωμιά και αμέτρητα καλούδια για να γεμίσετε ένα καλάθι για πικνίκ. Οι έμποροι ειδών ένδυσης, δερμάτινων ειδών, κεραμικών κλπ., Διαμένουν στους πάγκους έξω από την αγορά.

Το Mercato Nuovo, κοντά στο Ponte Vecchio, είναι ένα άλλο μέρος για να αναζητήσετε εκπτώσεις με έκπτωση και τουριστικά μπιχλιμπίδια.

Σε όλη την περιοχή του Arno, η Piazza Santo Spirito είναι ο τόπος όπου μπορείτε να πάτε για προϊόντα και άλλες παροχές, καθώς και είδη ένδυσης και αξεσουάρ vintage, αντίκες, κοσμήματα, κεραμικά και πολλά άλλα. Η αγορά προϊόντων είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Κυριακής. Μια αγορά τεχνών και χειροτεχνίας λειτουργεί εδώ κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα. Μακρύτερα από την τουριστική διαδρομή, μια εβδομαδιαία (Τρίτη) αγορά λειτουργεί στο Parco delle Cascine.

Η αγορά είναι ασταθής με πωλητές - γύρω στα 300 - που πωλούν ρούχα, σεντόνια, είδη οικιακής χρήσης, αντίκες και πολλά άλλα. Για μια πιο τοπική εμπειρία - και πιθανώς μια καλύτερη συμφωνία - η αγορά Cascine είναι ένα καλό στοίχημα.

Ειδικά στοιχεία της Φλωρεντίας

Πέρα από τους ντόπιους σχεδιαστές και τα vintage ευρήματα, η Φλωρεντία είναι μια μεγάλη πόλη για να αγοράσει μοναδικά δώρα. Για όμορφα μαρμάρινα χαρτικά, επισκεφθείτε το Zecchi (Via dello Studio 19r) ή το Il Papiro (Piazza del Duomo 24r) στη συνοικία San Giovanni.

Δερμάτινα είδη μπορεί να έχουν όλη την πόλη, αλλά το Santa Croce Leather Workshop, στο μοναστήρι της εκκλησίας Santa Croce, είναι το πιο διάσημο μέρος για να βρείτε δερμάτινα είδη, από σακάκια και ζώνες σε σελιδοδείκτες. Μια άλλη εκκλησία στην οποία μπορείτε να βρείτε ένα γλυκό αναμνηστικό είναι η Santa Maria Novella, όπου υπάρχει φαρμακοποιός που δημιουργεί αρώματα και αρωματικά έλαια από το 13ο αιώνα.

Ο χρυσός είναι ένα κλασικό στοιχείο που συχνά αναζητείται στη Φλωρεντία, συνήθως λόγω της παραδοσιακής του σύνδεσης με το Ponte Vecchio. Τραβήξτε τη φημισμένη γέφυρα της Φλωρεντίας, και θα δείτε τους πωλητές χρυσού να φουσκώνουν σε κάθε πλευρά της. Είτε το χρυσό εδώ είναι μια συμφωνία είναι ασαφής, αλλά μπορείτε να βρείτε υψηλής ποιότητας, μοναδικά περιδέραια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, ρολόγια, δαχτυλίδια και πολλά άλλα.