Φλωρεντία Εκδηλώσεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο

Τι είναι στη Φλωρεντία το χειμώνα

Ο χειμώνας δεν είναι μεγάλη στιγμή για φεστιβάλ ή ειδικές εκδηλώσεις στη Φλωρεντία, ωστόσο υπάρχουν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το θέατρο και οι συναυλίες που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους. Ο χειμώνας είναι μια καλή στιγμή για να πάρετε μια μαγειρική τάξη, όπως Μάθετε να μαγειρεύετε ένα φλωρεντίνικο γεύμα ή να γίνετε τοψανός σεφ για μια μέρα, και οι δύο που πραγματοποιήθηκε ακριβώς στη Φλωρεντία. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είναι επίσης σπουδαίοι μήνες για να επισκεφθείτε τα κορυφαία μουσεία της Φλωρεντίας, καθώς δεν θα είναι τόσο γεμάτοι, ωστόσο είναι ακόμα καλή ιδέα να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων σας στο Musée της Φλωρεντίας εκ των προτέρων, για να αποφύγετε να παραμείνετε στη γραμμή.

Εδώ είναι φεστιβάλ, διακοπές και γεγονότα που συμβαίνουν κάθε Ιανουάριο στη Φλωρεντία:

1η Ιανουαρίου - Πρωτοχρονιά. Η Πρωτοχρονιά είναι μια εθνική εορτή στην Ιταλία . Τα περισσότερα καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες θα κλείσουν έτσι ώστε οι Φλωρεντινοί να ανακάμψουν από τις εορταστικές παραμονές της Πρωτοχρονιάς . Ρωτήστε στο ξενοδοχείο σας για να μάθετε ποια εστιατόρια θα είναι ανοιχτά.

6 Ιανουαρίου - Epiphany και Befana. Μια άλλη εθνική εορτή, τα Epiphany είναι επίσημα η 12η ημέρα των Χριστουγέννων και η ημέρα κατά την οποία τα ιταλικά παιδιά γιορτάζουν την άφιξη της La Befana , μιας καλής μάγισσας που φέρνει δώρα. Αυτή τη μέρα γιορτάζεται στη Φλωρεντία με ένα αραδίον, που ονομάζεται Cavalcata dei Magi , ξεκινώντας από το παλάτι Pitti και διασχίζοντας τον ποταμό Arno, συνεχίζοντας μέχρι την Piazza della Signoria και φτάνοντας στο Il Duomo . Το θέαμα περιλαμβάνει μάρκες με αναγεννησιακό φόρεμα και πολύχρωμους ντυμένους φορέα σημαίας. Διαβάστε περισσότερα για το La Befana και το Epiphany στην Ιταλία.

Εδώ είναι φεστιβάλ και γεγονότα που συμβαίνουν κάθε Φεβρουάριο στη Φλωρεντία.

Σημείωση: Δεν υπάρχουν εθνικές αργίες τον Φεβρουάριο.

Όπως νωρίς 3 Φεβρουαρίου - Carnevale και αρχή της Σαρακοστής. Ενώ η Carnevale δεν είναι τόσο μεγάλη στη Φλωρεντία, όπως στη Βενετία ή κοντά στο Viareggio , η Φλωρεντία κάνει μια διασκεδαστική παρέλαση για την περίσταση.

Η πολύχρωμη πομπή ξεκινάει στην Piazza Ognissanti και τελειώνει στην Piazza della Signoria , όπου υπάρχει διαγωνισμός κοστουμιών και συναυλία madrigals. Μάθετε περισσότερα για τις επερχόμενες ημερομηνίες για το Carnevale και μάθετε πώς γιορτάζεται το Carnevale στην Ιταλία .

Πρώιμα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου - Έκθεση σοκολάτας ή Fiera del Cioccolato Artigianale. Μια πανηγυρική εκδήλωση σοκολάτας πραγματοποιείται στην Piazza Santa Croce για 10 ημέρες από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Υπάρχει μεγάλη γεύση σοκολάτας, καθώς και ειδικές εκδηλώσεις, όπως το ανοιχτό βράδυ apertivo και μια μαγειρική επίδειξη. Το Fiera βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το σιδηροδρομικό σταθμό Santa Maria Novella της Φλωρεντίας. Δείτε το Fiera del Cioccolato για ημερομηνίες και εκδηλώσεις (στα ιταλικά).

14 Φεβρουαρίου - Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου). Μόνο τα τελευταία χρόνια η Ιταλία ξεκίνησε να γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με καρδιές, ερωτικές επιστολές και ρομαντικά δείπνα κεριών. Αλλά αν και οι Φλωρεντινοί δεν μπορούν να γιορτάσουν τις διακοπές τους, πολλοί επισκέπτες βρίσκουν τη Φλωρεντία μια πολύ ρομαντική πόλη. Για κάποια ρομαντική έμπνευση για τη Φλωρεντία, δείτε αυτή τη γκαλερί φωτογραφιών της Φλωρεντίας με τη νύχτα.

Συνεχίστε να διαβάζετε: Φλωρεντία τον Μάρτιο ή δείτε το Ημερολόγιο Μήνας έως Μήνα για να μάθετε τι συμβαίνει όταν πρόκειται να βρίσκεστε στην πόλη.

Σημείωση του συντάκτη: Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Martha Bakerjian.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας στη Φλωρεντία: