Οδηγός για το Σαπόρο στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας

Αξιοθέατα Περιλαμβάνει το φεστιβάλ χιονιού και το πάρκο Odori

Το Σαπόρο είναι η πρωτεύουσα του Χοκάιντο, του νοτιότερου νομού της Ιαπωνίας. Βρίσκεται στο νότιο Hokkaido και είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Δεν είναι μόνο ένας κόμβος που παρέχει εύκολη πρόσβαση στα βουνά και τις θερμές πηγές του Χοκάιντο, αλλά και μια ακμάζουσα πόλη με πολλά αξιοθέατα. Εκτός από το Φεστιβάλ Χιονιού του Σαπόρο τον Φεβρουάριο, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Χοκάιντο είναι το καλοκαίρι.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Σαπόρο

Δείπνο : Η υπέροχη σκηνή τραπεζαρίας του Sapporo προσφέρει πολλές νόστιμες σπεσιαλιτέ όπως νόστιμα ramen, Jing isu kan (ψητό μοσχάρι) και πιάτα κάρυ σούπα.

Το Σαπόρο φιλοξενεί επίσης τη ζυθοποιία ζύθου Sapporo, την οποία μπορείτε να περιηγηθείτε.

Πάρκο Οντόρι : Αυτό το πάρκο πρέπει να βλέπει 13 τετράγωνα στην καρδιά της πόλης και φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ . Εδώ θα βρείτε τον τηλεοπτικό πύργο που χτίστηκε το 1956. Έχει υπέροχη θέα στην πόλη από το κατάστρωμα παρατήρησής του. Για λίγη διασκέδαση στο πάρκο, δείτε το περίφημο γλυπτό Mantra Black Slide που μπορείτε να γλιστρήσετε κάτω.

Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου Hokkaido : Αυτός ο κήπος διαθέτει 200 ​​φυτά και βότανα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τροφίμων, φαρμάκων και ενδυμάτων.

Πύργος ρολογιού : Χτισμένο το 1878, αυτό το ορόσημο είναι το παλαιότερο κτίριο στο Σαπόρο. Πάρτε μια εικόνα αυτής της ιστορικής δομής, στη συνέχεια επισκεφθείτε το μουσείο μέσα.

Φεστιβάλ χιονιού Σαπόρο : Η πόλη είναι γνωστή για το φεστιβάλ χιονιού του Σαπόρο, ένα επταήμερο φεστιβάλ που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε Φεβρουάριο. Θα δείτε εκατοντάδες αγάλματα χιονιού και γλυπτά πάγου. Ομάδες από όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται στον διαγωνισμό International Snow Sculpture Contest.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Hokkaido

Αν το Φεστιβάλ Χιονιού δεν σας ενδιαφέρει, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Χοκάιντο. Τότε είναι πιο δροσερό από άλλες περιοχές της Ιαπωνίας που ζεσταίνονται και υγραίνονται. Σύμφωνα με την 30ετή κανονική (1981 - 2010) από την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η μέση ετήσια θερμοκρασία στο Σαπόρο είναι 8,9 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσβαση στο Sapporo

Από το αεροδρόμιο New Chitose, χρειάζονται περίπου 40 λεπτά με το τρένο JR express στο σταθμό JR Sapporo. Με το λεωφορείο, χρειάζονται περίπου 75 λεπτά για το κέντρο του Σαπόρο.

Με τρένο, πάρτε το JR Tohoku / Hokkaido Shinkansen από το Τόκιο στο Shin-Hakodate-Hokuto (4 ώρες). Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Hokuto limited express, το οποίο θα σας μεταφέρει στο Sapporo μέσα σε 3,5 ώρες. Το Ιαπωνικό Σιδηρόδρομο και το JR East South Hokkaido Rail Περάστε και τα δύο καλύπτουν το ταξίδι.

Οι υπηρεσίες πορθμείων μεταφέρονται μεταξύ Oarai και Tomakomai από το πλοίο MOL. μεταξύ Ναγκόγια, Σεντάι και Τομακομάι από το πορθμείο Taiheiyo. και μεταξύ Niigata, Tsuruga ή Maizuru και Otaru ή Tomakomai από το πλοίο Shin Nihonkai.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις στο Σαπόρο, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Tourist Sapporo.